Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №№ 108 «Про звільнення гр. *** від здійснення повноважень опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.»

Кількість переглядів: 158
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 9
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 13.06.2023
Дата оприлюднення: 16.06.2023
Автор: Скрипник Л.І.
Номер документу: № 108
Назва документу: Про звільнення гр. *** від здійснення повноважень опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від 13 червня 2023 року                 м.Мерефа                                           № 108

 

Про звільнення гр. *** від здійснення повноважень опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.

 

 

 Відповідно до статей 6,11,12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», статті 24 Закону України «Про охорону дитинства»,  статті 251 Сімейного кодексу України, частини 2 статті 75 Цивільного кодексу України, пунктів 35, 36, 49 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», п.15 Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 року №905, на підставі заяви гр. *** від 05.06.2023 року про звільнення її від здійснення повноважень опікуна над дитиною *** р.н., та заяви гр. *** від 02.06.2023 року про призначення її опікуном зазначеної дитини, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради від 12 червня 2023 (протокол №12), керуючись пп.4 п.б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Мереф’янської міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Звільнити гр. *** р.н., від здійснення повноважень опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.

2.  Внести зміни до рішення виконавчого комітету Мереф’янської ради від 08.11.2022 року №240 «Про встановлення опіки над дітьми, позбавленими батьківського піклування, *** р.н., та *** р.н.», а саме, в назві та вирішальній частині рішення, виключити дитину, позбавлену батьківського піклування, *** р.н., з переліку дітей, над якими встановлено опіку.

3. Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради:

3.1. Надати до служби у справах дітей Глухівської міської ради Сумської області повідомлення щодо звільнення гр. *** р.н., від здійснення повноважень опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н., для вжиття заходів в межах повноважень.

    1. Вжити заходи щодо реалізації права дитини на сімейне виховання з урахуванням збереження родинних стосунків та забезпечення постійних контактів між дітьми.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника Мереф’янського міського голови Руслана ДЕЙНЕКУ.

 

Міський голова                                                            Веніамін СІТОВ

 

Лариса СКРИПНИК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень