A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

2020

Створення безпечних умов для жителів Мереф’янської громади шляхом облаштування сучасних пішохідних переходів

Проблема проєкту полягає у недостатньому рівні безпеки для учасників дорожнього руху – пішоходів та водіїв автотранспортних засобів. Вулиця Дніпровська є однією з центральних вулиць громади. На ній досить жвавий рух автомобілів та велика кількість пішоходів, оскільки вздовж вулиці розташовані зупинки громадського транспорту, заклади освіти та культури, районна лікарня. Кожного дня сотні жителів громади користуються пішохідними переходами для того, щоб дістатися до місця призначення. Пішохідні переходи подекуди недостатньо необладнані та нерегульовані – мають світлофорні об’єкти, які підлягають реконструкції, дорожню розмітку, яка вже стерлася і якої майже непомітно, особливо в темний час доби.

11:44:53 19.05.2020

Облаштування Молодіжного центру на базі Мереф’янської міської центральної бібліотеки

В рамках реалізації державної молодіжної політики у Мереф’янській громаді була створена молодіжна рада як один із інструментів активізації місцевої молоді. Так, за рік свого існування команда реалізувала більше 30 заходів та ініціатив, отримала звання «Краща молодіжна рада Харківської області» серед громад-партнерів програми DOBRE та спеціальну відзнаку у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування». Кількість членів та членкинь команди за весь час її роботи становить 35 осіб. Більшість засідань команди проходить у приміщенні Мереф’янської міської центральної бібліотеки. Саме вона стала певним молодіжним простором, адже там протягом 2019 року було організовано та проведено певну частину заходів: тренінгів, семінарів, засідань, флешмобів. Також у приміщенні бібліотеки реалізовується проєкт громадського бюджету «Клуб аматорського вивчення англійської мови «Make it easy»» для дітей громади, яким опікується голова Молодіжної ради. Загалом, приміщенням закладу користується команда ради для організації зустрічей комітетів та загальних зборів.

11:41:19 19.05.2020

Технічне переоснащення сцени в Мереф’янському міському будинку культури

Мереф’янський міський будинок культури є візитівкою громади. Лише за минулий рік сцена закладу приймала гостей більш, ніж на 57 святкових заходах. У середньому, близько 700 мешканців громади були присутні на кожному святі. У закладі культури організовуються різноманітні заходи: від культурно-масових (День Мереф’янської ОТГ, День козацтва, концерти та ін.) – до наукових конференцій. Так, за рік Мереф’янський міський будинок культури проводить понад 62 культурно-масових заходи. У приміщенні закладу діють 7 профільних кружків (вокальні, хореографічні, художні, мистецькі та ін.).

11:35:23 19.05.2020

Проведення фестивалю неординарних видів спорту «Motion Fest» на території Мереф’янської громади

Згідно проєкту планувалося провести фестиваль неординарних видів спорту «Motion Fest» на стадіоні «Авангард». З цією метою на стадіоні було встановлено дворядну трибуну на 52 місця та 2 вуличні урни, закуплено ряд спортивного обладнання: - 3 тенісних стола та 5 комплектів для гри у настільний теніс, - 30 карематів, - 6 бамперболів, - 2 кулі для зорбінгу, - 10 фрізбі.   У зв’язку з пандемією COVID-19 та карантинними обмеженнями, такий масовий захід не міг бути проведений. Тому, як і було заплановано у проєкті, дане спортивне обладнання перейде до Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард». Наступного року, при сприятливих умовах, фестиваль неординарних видів спорту «Motion fest» відбудеться!   Конкурсант – громадська організація Українська фундація розвитку молоді.   Довідково: У 2018 році команда ініціативної молоді в рамках програми DOBRE залучила 87 600 грн для проведення унікального заходу – фестивалю неординарних видів спорту «Motion Fest», який зібрав навколо себе більше 3 тисяч учасників. Його неповторність проявлялася у міксі різноманітних видів спорту. Для тих, хто бажав активно провести час на фестивалі – змагання з бамперболу, арчері-тагу, лазертагу, фрізбі, незвичних спортивних естафет, таймтагу, тоу-реслінг, дивоглядок; для дітей – зони відпочинку з кваліфікованими аніматорами; для тих, кому цікавий розвиток власного спортивного спрямування – смарт зони із досвідченими тренерами та інструкторами; для тих, хто бажав тиші та комфорту – зона з йогою та спортивними шахами.

10:56:24 19.05.2020

Облаштування спортивної зони з воркаут обладнанням на території Комунального закладу «Мереф’янський медичний ліцей» Мереф’янської міської ради Харківської області

Однією з найбільш актуальних проблем Комунального закладу «Мереф’янський медичний ліцей» є відсутність сучасного облаштованого спортивного залу та майданчика. Така нагальна для громади проблема лягла в основу Стратегії розвитку Мереф’янської громади, яка була в процесі розробки на той час (стратегічна ціль №2 – Підвищення якості життя у громаді та операційна ціль 2.2 – Покращення надання базових послуг мешканцям (Завдання 2.2.3 – Забезпечення змістовного дозвілля мешканців, активності молоді та підтримка здорового способу життя)).

10:49:34 19.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень