Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №№ 109 «Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.»

Кількість переглядів: 27
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 9
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 13.06.2023
Дата оприлюднення: 16.06.2023
Автор: Скрипник Л.І.
Номер документу: № 109
Назва документу: Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

від 13 червня 2023 року                 м. Мерефа                                          № 109

 

Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н.

 

 

Відповідно до статей 6, 11, 12, 15, 26, 32, 34 Закону України «Про забезпечення організаційно - правових умов соціального захисту дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування», статті 25 Закону України «Про охорону дитинства», частини третьої статті 71 Житлового Кодексу Української РСР, статей 243, 244, 245, 246, 247, 249 Сімейного кодексу України, статей 56, 59, 61, 62, 63, 69 Цивільного кодексу України, пунктів 35, 36, 37, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 52, 53 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» (зі змінами), статей 3, 16, 17, 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», згідно зі статтею 3 частини І Конвенції про права дитини від 20.11.1989 року, на підставі заяви гр. *** від 02.06.2023 року, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради від 12.06.2023 року (протокол №12), керуючись підпунктом 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Мереф’янської міської ради  

 

ВИРІШИВ:

1.Встановити опіку над дитиною, позбавленою батьківського піклування, *** р.н., та призначити його опікуном гр. *** р.н., яка зареєстрована за адресою: м. Суми, вул. ***, та мешкає, як особа з числа ВПО, за адресою: Івано-Франківська область, м. Калуш, проспект ***. 
2.Визначити фактичне місце проживання опікуна разом з підопічним за адресою: Івано-Франківська область, м. Калуш, проспект ***.
3.Зобов’язати опікуна *** піклуватись про здоров’я, фізичний та моральний розвиток малолітнього *** р.н., захищати його права та інтереси.

3.1.Забезпечити належні умови для проживання дитини.

3.2.Проводити двічі на рік медичне обстеження дитини та виконувати рекомендації лікарів-спеціалістів.

3.3.Забезпечити здобуття дитиною освіти, стежити за його навчанням у навчальному закладі, підтримувати зв’язки з вихователями та учителями.

3.4.Займатися розвитком здібностей дитини, у тому числі залучати його до занять у позашкільних навчальних закладах.

3.5.Співпрацювати зі службою у справах дітей Калуської міської ради Івано-Франківської області у ході здійснення соціального супроводу.

3.6.У разі виникнення в сім’ї несприятливих умов для утримання, виховання та навчання дитини, повідомляти про це службу у справах дітей Калуської міської ради.

3.7.Звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем проживання щодо призначення та виплати державної допомоги на малолітнього.

3.8.Використовувати в повному обсязі та за призначенням державну допомогу, що надається дитині, на забезпечення його повноцінного харчування, утримання, виховання, розвитку та освіти.

3.9.Сприяти у збереженні родинних стосунків та забезпечення постійних контактів між підопічною дитиною *** р.н., та його сестрою ***р.н., яка мешкає в родині опікуна гр. *** за адресою: Сумська обл., м. Глухів, вул. ***.

4.Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради надати до служби у справах дітей Калуської міської ради Івано-Франківської області повідомлення щодо встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, ***р.н., та його фактичного місця проживання для вжиття заходів в межах повноважень.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника Мереф’янського міського голови Дейнеку Р.С.

 

 

 

Міський голова                                                                     Веніамін СІТОВ

 

 

Скрипник Лариса

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень