Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення сесії №№ 1310/23 «Про затвердження Програми взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурними підрозділами на 2023 – 2025 роки»

Кількість переглядів: 67
Скликання: VIII
Сесія: XXXV
Тип документу: Рішення сесії
Дата прийняття: 16.06.2023
Дата оприлюднення: 20.06.2023
Автор: Дейнека Р.С.
Номер документу: № 1310/23
Назва документу: Про затвердження Програми взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурними підрозділами на 2023 – 2025 роки
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХХХVсесія Мереф’янської міської ради VІІІ скликання

 

РІШЕННЯ

 

від  16 червня 2023 року              м.Мерефа                          № 1310/23

 

Про затвердження Програми взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурними підрозділами

на 2023 – 2025 роки

 

З метою створення системи взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурними підрозділами і сприяння у створенні умов для забезпечення безперебійного та ефективного виконання повноважень місцевих органів державної влади та Мереф’янської міської ради, на виконання норм статті 91 Бюджетного кодексу України, керуючись пунктом 22 першої частини статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурним підрозділами
    на 2023 – 2025 роки (далі – Програма) (додаток 1).
  2. Доручити відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності Мереф’янської міської ради здійснювати фінансування заходів Програми згідно з відповідними розпорядчими документами.
  3. Покласти відповідальність за реалізацію Програми на заступників Мереф’янського міського голови відповідно до повноважень.
  4. Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з питань регуляторної політики, інвестиційної діяльності, розвитку підприємництва, гендерних і правових питань, депутатської  діяльності, етики та регламенту і з питань  планування соціально-економічного розвитку,  бюджету та фінансів, промисловості, житлово-комунального господарства, комунальної власності та приватизації Мереф’янської міської ради.

 

Міський голова                                                                   Веніамін СІТОВ

 

Дейнека Руслан

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

рішенням ХХХV сесії

Мереф'янської міської ради

VІІІ скликання № 1310/23

від  «16 » червня 2023р. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

ВЗАЄМОДІЇ МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

З МІСЦЕВИМИ ОРГАНАМИ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ

ТА ЇХ СТРУКТУРНИМ ПІДРОЗДІЛАМИ

НА 2023 – 2025 РОКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. МЕРЕФА

2023

 

 

ПАСПОРТ

Програми взаємодії Мереф’янської міської ради

з органами державної влади на 2023 – 2025 роки

 

  1. Ініціаторами розроблення Програми взаємодії Мереф’янської міської ради з органами державної влади на 2023 – 2025 роки (далі – Програма) є Мереф’янська міська рада.
  2. Нормативно-правові акти, що стали підставою для розроблення Програми: Конституція України, Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».
  3. Розробник Програми – Мереф’янська міська рада.
  4. Відповідальні виконавці Програми – заступники Мереф’янського міського голови.
  5. Учасники та безпосередні виконавці Програми – виконавчі органи Мереф’янської міської ради.
  6. Термін реалізації Програми – 2023 – 2025 роки.
  7. Джерела фінансування Програми – Кошти міського бюджету, а також інші джерела, не заборонені законодавством, на виконання заходів, внесених до розділу VI цієї Програми.
  8. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації заходів Програми, становить: у 2023 році – 1915 тис. грн, у 2024 році – 440 тис. грн., у 2025 році – 225 тис.грн.
 

 

І. ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОБЛЕМИ

 

Починаючи з 2015 року, Урядом започатковано впровадження ряду реформ у різних сферах діяльності, у тому числі продовження процесу децентралізації повноважень. Перед працівниками органів влади поставлено низку завдань щодо забезпечення ефективної реалізації реформ на місцевому рівні, у тому числі з урахуванням змін до податкового законодавства, нової концепції міжбюджетних відносин та підвищення самостійності місцевих бюджетів. Передано додаткові повноваження у сферах освіти, охорони здоров’я, ветеринарної медицини, житлово-комунального господарства тощо. Також запроваджуються умови стимулювання об’єднання територіальних громад з низькою фінансовою спроможністю та чисельністю мешканців (для подальшого проведення адміністративної реформи). За створення умов для розвитку економіки, господарської та соціально-культурної діяльності відповідної території відсутнє чітке розмежування відповідальність між органами місцевого самоврядування та органами державної влади.

 

ІІ. МЕТА ПРОГРАМИ

Метою Програми є створення системи взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурними підрозділами і сприяння у створенні умов для забезпечення безперебійного та ефективного виконання повноважень місцевих органів державної влади та Мереф’янської міської ради.

 

ІІІ. ОБҐРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ

І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ

 

Засобом розв’язанням проблеми можна вбачати у фінансову сприянні місцевим органам державної влади та їх структурним підрозділам, запровадження заходів, спрямованих на зміцнення матеріально-технічної бази, що передбачається статтями 85, 91 Бюджетного кодексу України.

Шляхом вирішення проблеми можна вбачати підвищення якості надання органами влади якісних послуг громадянам відповідно до європейських стандартів, налагодження відносин між органами влади та органом місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства. Крім того, розв’язання проблеми може відбутись шляхом забезпечення безперебійного та ефективного виконання місцевими органами влади покладених на них функцій, оперативного вирішення проблем соціально-економічного характеру, надзвичайних ситуацій, які потребують безпосереднього та залучення до цих процесів представників органів місцевого самоврядування. Для вирішення зазначених проблем необхідно забезпечити належне виконання делегованих повноважень, запровадити нові методи та підходи у взаємодії Мереф’янської міської ради з місцевими органами державної влади та їх структурним підрозділам, а також створення ефективних форм роботи щодо реалізації делегованих повноважень.

 

 

 

IV. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ

Виконання Програми буде здійснюватися у три етапи: І етап – 2023 рік;
ІІ етап – 2024 рік, ІІІ етап – 2025 рік.

Орієнтовні обсяги фінансування Програми становлять у 2023 році –
1915 тис. грн, у 2024 році – 440 тис. грн., у 2025 році – 225 тис. грн.

Реальні обсяги фінансування заходів та завдань Програми за рахунок коштів місцевого бюджету визначаються рішенням міської ради про бюджет на відповідний бюджетний період, з урахуванням його реальних можливостей.

 

V. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ

ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Координація діяльності щодо виконання Програми покладається на заступників Мереф’янського міського голови.

Керівники виконавчих органів ради є безпосередніми виконавцями Програми та щороку звітують про хід її виконання.

 

 

 

VІ. ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ, ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ

ТА РЕЗУЛЬТАТИВНІ ПОКАЗНИКИ

 

№ з/п

Перелік заходів Програми

Обсяги фінансування на 2023 рік, тис. грн.

Обсяги фінансування на 2024 рік, тис. грн.

Обсяги фінансування на 2025 рік, тис. грн.

Очікувані результати

Впровадження сучасних засобів технологічної обробки інформації та отримання інформації з державних реєстрів

  1.  

Придбання засобів для організації доступу до державних реєстрів

10,00

10,00

10,00

Наявність та доступність інформації з державних реєстрів для здійснення власних та делегованих повноважень

  1.  

Обслуговування програмного забезпечення для організації доступу до державних реєстрів

50,00

50,00

50,00

Підвищення рівня партнерських відносин між органом податкової служби та Мереф’янською міською радою щодо організації спільної роботи з платникам податків

  1.  

Підписання меморандуму про співпрацю між органом податкової служби та Мереф’янською міською радою

0,00

0,00

0,00

Збільшення податкових надходжень до міського бюджету

  1.  

Створення власного реєстру адміністрування податків

100,00

50,00

0,00

  1.  

Створення в Центрі надання адміністративних послуг віддаленого робочого місця представника Державної податкової служби України (придбання комп’ютерної та офісної техніки, відкриття каналу зв’язку)

0,00

50,00

0,00

Забезпечення видачі довідок та дозвільних документів на території громади

Наближення сервісних (адміністративних) послуг МВС до місця проживання громадян та підвищення якості їх надання

  1.  

Обслуговування станції друку посвідчення водія Центру надання адміністративних послуг та придбання витратних матеріалів для неї

50,00

50,00

50,00

Збільшення кількості виданих посвідчень водія

  1.  

Надання субвенції на придбання спеціалізованого транспортного засобу для прийняття практичних іспитів ТСЦ 6349

800,00

0,00

0,00

Збільшення кількості здійснених реєстрацій (перереєстрацій) транспортних засобів з видачею свідоцтв про реєстрацію, тимчасових реєстраційних талонів і номерних знаків на транспортні засоби

Сприяння приведенню надання послуг Державної міграційної служби та якості їх надання у відповідність до потреб населення, демографічної ситуації

  1.  

Обслуговування станції оформлення паспорту громадянина України Центру надання адміністративних послуг

15,00

15,00

0,00

Збільшення кількості виданих паспортів громадянина України

  1.  

Формування баз персональних даних фізичних осіб мешканців Мереф’янської міської територіальної громади з урахуванням міграції

0,00

0,00

0,00

Зменшення похибки у статистичних даних реєстру територіальної громади

  1.  

Підписання узгодженого рішення із місцевим структурним підрозділом ДМС, щодо запровадження послуги «Мобільний ЦНАП»

0,00

0,00

0,00

Збільшення кількості адміністративних послуг

Систематизація документів з особового складу усіх ліквідованих підприємств комунальної форми власності, забезпечення їх збереження, налагодження видачі відповідних архівних довідок громадянам, які цього потребують

  1.  

Оплата послуг архівних установ

25,00

15,00

15,00

Унормування питання з обслуговування архівних справ, поліпшення надання послуги з формування архівних довідок

  1.  

Організація навчання відповідальних осіб міської ради за архівну справу

0,00

0,00

0,00

Підвищення якості архівного обслуговування

Забезпечення виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів з міського бюджету

  1.  

Погашення заборгованості за судовими рішеннями про стягнення бюджетних коштів

700,00

0,00

0,00

Зменшення заборгованості Мереф’янської міської ради

  1.  

Оплата судових витрат, виконавчого збору за примусове виконання рішення суду, штрафів, додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення суду, тощо

100,00

100,00

100,00

-

Організація надання відомостей з Державного земельного кадастру, здійснення державної реєстрації земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру

  1.  

Створення в Центрі надання адміністративних послуг віддаленого робочого місця представника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (придбання комп’ютерної та офісної техніки, відкриття каналу зв’язку)

0,00

50,00

0,00

Наближення до мешканців Мереф’янської міської територіальної громади адміністративних послуг, визначених Законом України «Про державний земельний кадастр»

  1.  

Придбання засобів для організації доступу до Держгеокадастру

15,00

0,00

0,00

Наявність та доступність інформації з Держгеокадастру

Фінансова підтримка діяльності органів виконавчої влади

  1.  

Обслуговування комп’ютерної, офісної техніки структурних підрозділів районної державної (військової) адміністрації, зокрема Управління соціального захисту населення, та придбання для них витратних матеріалів

50,00

0,00

0,00

Поліпшення надання послуг соціального характеру мешканцям громади

  1.  

Створення в Центрі надання адміністративних послуг віддаленого робочого місця представника Управління соціального захисту населення Харківської районної державної (військової) адміністрації (придбання комп’ютерної та офісної техніки, відкриття каналу зв’язку)

0,00

50,00

0,00

Наближення до мешканців Мереф’янської міської територіальної громади послуг соціального характеру

ВСЬОГО:

1915,00

440,00

225,00

-

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень