Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №№ 114 «Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими органами Мереф’янської міської ради за І півріччя 2023 року»

Кількість переглядів: 476
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 10
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 11.07.2023
Дата оприлюднення: 14.07.2023
Автор: Лещенко І.В.
Номер документу: № 114
Назва документу: Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими органами Мереф’янської міської ради за І півріччя 2023 року
Прикріплені файли:

 

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 11 липня 2023 року    

м. Мерефа

№ 114

 

 

 

Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими органами Мереф’янської міської ради за І півріччя 2023 року

 

       

 

 

Заслухавши інформацію начальника відділу інформаційної діяльності  та забезпечення доступу до публічної інформації Мереф’янської міської ради І.В. ЛЕЩЕНКО щодо виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими органами Мереф’янської міської ради за І півріччя 2023 року, відповідно до ст.27-40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Інформацію про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчими органами Мереф’янської міської ради за І півріччя 2023 року взяти до відому.

 

 

 

Міський голова                                                           

Веніамін СІТОВ

 

 

Ірина ЛЕЩЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

від 11.07.2023 р. № 114

 

ІНФОРМАЦІЯ

щодо виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади

виконавчими органами Мереф'янської міської ради за І півріччя 2023 року

згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”

 

Стаття

Делеговані повноваження

Ст. 27

Повноваження у сфері соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку

Б 1

Нормативно-правові акти Мереф’янської міської ради та виконавчого комітету, які мають ознаки регуляторних актів, приймаються виключно за процедурою, передбаченою Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». У І півріччі 2023 року було розроблено 1 нормативно- правовий акт.   Здійснено 1 відстеження результативності.

Б 2

Організацій та підприємств, які не відносяться до комунальної власності Мереф'янської міської ради, діяльність яких може тягти за собою негативні соціальні, демографічні, екологічні та інші наслідки на території міської ради немає.

Б 3

Відповідно до діючого законодавства Виконавчим комітетом міської ради ведеться господарський облік по сільським населеним пунктам, які знаходяться у підпорядкуванні міської ради: селище Селекційне, село Верхня Озеряна, село Нижня Озеряна, село Кринички, село Лялюки, селище міського типу Утківка, село Яковлівка, село Олександрівка.

Б 4

У структурі Мереф’янської міської ради працює відділ надання адміністративних послуг. Рішенням XXVII сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання від 21.12.2018 створено постійно діючий робочий орган - Центр надання адміністративних послуг Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, який за І півріччя 2023 рік оформив 9034     адміністративних справ.

Перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП складає – 289.

Ст. 28

Повноваження у галузі бюджету, фінансів і цін

 

Б 1

У відповідності з законом здійснюється контроль за виконанням обов’язків по надходженню платежів до міського бюджету. За І півріччя 2023 року до міського бюджету надійшло: всього плата за землю – 5726015,89 грн., процент виконання 196,61 %, в тому числі земельного податку –3119391,91 грн., процент виконання –151,40 %.

Процент виконання загального фонду бюджету за 1 півріччя 2023 року –126,39% (без врахування трансфертів).

Б 2

Здійснюється у межах повноважень контроль за дотриманням цін і тарифів.

Б 3

З метою сприяння здійсненню інвестиційної діяльності на території Мереф’янської міської ради, працює відділ Міжнародних відносин та проєктно-інвестиційної діяльності Мереф’янської міської ради, який проводить роботу з визначення основних напрямків інвестиційної політики в Мереф’янській міській територіальній громаді, розроблення заходів, спрямованих на залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій і кредитних ресурсів для розвитку економічного потенціалу громади; розробки та реалізації грантових проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, інших міжнародних фінансових установ та організацій, коштів Державного фонду регіонального розвитку, тощо; забезпечення реалізації державної молодіжної політики за рахунок місцевого, державного бюджету та коштів міжнародної технічної допомоги; забезпечення реалізації державної політики у сфері енергозбереження та енергоефективності за рахунок місцевого, державного бюджету та коштів міжнародної технічної допомоги.

1. У I півріччі 2023 року Мереф’янська громада продовжила співпрацю з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та Ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID.

  • Реалізовано проєкт «Швидкого реагування на виклики війни в громадах»/Emergency Respond Projects. Бюджет зі сторони Програми – 1 828 500 грн. В рамках проєкту для Мереф’янської громади було придбано 27 твердопаливних обігрівачів, 2 польові кухні, 20 термосів для їжі та напоїв, 2 цистерни для води, 2 мотопомпи, 3 трифазні дизельні генератори, 8 гідравлічних домкратів, 1 бензоріз, 2 компресори.
  • В межах другого етапу проєкту «Швидкого реагування на виклики війни в громадах» очікується закупівля зі сторони Програми автомобільного гідравлічного підйомника, вартістю 2 770 500 грн.
  • Мереф’янську громаду було відібрано до переліку територіальних громад, яким надаватиметься консультативна допомога від Програми DOBRE щодо розробки Програми комплексного відновлення території. Роботу розпочато.
  • Розроблено проєкт місцевого економічного розвитку «Складання технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Мереф’янської міської територіальної громади Харківської області». Вартість проєкту – 30 000 $. Продукт проєкту – технічний звіт з нормативної грошової оцінки земель Мереф’янської міської територіальної громади Харківської області. Землеоціночна документація, яка включає в себе інформацію по усім населеним пунктам громади, оцінку земель в межах та поза межами населених пунктів громади і містить як описову частину, так і графічні матеріали.
  • За ініціативи USAID та координації Програма DOBRE, Мереф’янська громада отримала 3 генератори, потужністю 26 кВТ. Резервні джерела живлення допоможуть забезпечити безперебійну роботу свердловин та об`єктів критичної інфраструктури в умовах тривалої відсутності електроенергії.

2. У I півріччі 2023 року здобув перемогу проєкт Мереф’янської міської ради «Створення інтерактивної онлайн-платформи для картографування збитків, пов’язаних із війною, з класифікацією зруйнованих об’єктів за типом та ступенем пошкодження з використанням геоінформаційних систем (ГІС)» – пілотний проєкт, який реалізується за підтримки ПРООН.

3. У звітному періоді Мереф'янська міська рада взяла участь в обласному конкурсі мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді». За результатами конкурсу, проект «Придбання сучасного обладнання для акушерсько-гінекологічного відділення Комунального некомерційного підприємства Мереф'янської міської ради «Мереф’янська центральна районна лікарня» здобув перемогу. Загальна вартість проєкту – 1 000 000 грн.

4. Завдяки участі Мереф’янської міської ради в обласному конкурсі мініпроєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє», проєкт «Придбання спеціального аварійно-бригадного автомобіля для Комунального підприємства «Водоканал» Мереф'янської міської ради» здобув перемогу. Загальна вартість проєкту 1 996 700 грн.

5. Здобув перемогу проєкт «Створення екстрених пунктів обігріву у м. Мерефа» (на базі ОСББ «Нагірне», «Сумська – 6», «Мерефа – Центральна»). В рамках проєкту було придбано та передано на баланс ОСББ генератори, буржуйки, чайники та електрочайники електроплитки, пледи, екстрені ковдри, воду бутильовану по 5л, додатковий матеріал для функціонування екстреного пункту». Загальна вартість проєкту складає 154 848 грн.

6. Здобув перемогу проєкт «Облаштування укриття Комунального некомерційного підприємства Мереф’янської міської ради «Мереф’янська центральна районна лікарня». Благодійник – Громадська організація «Кримсос». Загальна вартість проєкту складає 161 620,5 грн.

7. У I півріччі 2023 року розпочато роботу над актуалізацією Стратегії розвитку Мереф’янської міської територіальної громади до 2027 року.

8. Громадська організація SaveDnipro, у межах спільної діяльності з міжнародною організацією uRADMonitor, що займається виробництвом приладів автоматичного моніторингу довкілля, реалізує спільний проєкт із запровадження громадського моніторингу радіаційного фону в Україні.

До проєкту доєдналася Мереф’янська громада. Станцію спостереження радіаційного фону URADMonitor Model A3 буде встановлено на будівлі Мереф’янської міської ради.

Дані моніторингу будуть доступні для усіх охочих на карті радіаційного фону системи Saveecobot та на мапі контролю радіаційного стану офіційного ресурсу Міндовкілля – ЕкоЗагроза.

9. У звітному періоді продовжено співпрацю з ВБО «Конвіктус Україна» в рамках проєкту «Крила». До участі запрошувалися місцеві мешканки та жінки, що перемістилися в Мереф'янську громаду під час війни (від 18 років), які шукали роботу або були в даний момент не працевлаштовані. Проєкт «Крила» впроваджується організацією Pact Ukraine спільно з ВБО «Конвіктус Україна», за фінансової підтримки Уряду Канади.

10. В результаті співпраці з партнерами з Фонду Міжнародної Солідарності, Молодіжний центр "Мotion space" на базі Мереф'янської міської центральної бібліотеки отримав генератор для безперебійної роботи закладу.

Ст. 29

Повноваження щодо управління комунальною власністю

 

Б

Проводиться в установленому порядку, погодження кандидатур для призначення на посаду керівників підприємств, організацій, установ, що розташовані на території міської ради і знаходяться в комунальній власності.

Ст. 30

Повноваження в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торгівельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку

Б 1

 

 

На території Мереф’янської міської ради функціонують чотири комунальних підприємства – ВКП «Служба замовника», КП «Мереф’янський комунальний ринок» (перебуває в стадії ліквідації), КП «Кіноцентр «Спутник», КП «Водоканал».

На території міської ради функціонує дев’ять ОСББ – «Мрія», «Бджілка», «Дивограй», «Мерефа-Центральна», «Нагірне», «Зоріна,3», «Леонівська, 88», «Сумська,6», «Жуковського,39», які  взаємодіють з виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради та Мереф’янською міською радою, зокрема  з відділом благоустрою та відділом житлово-комунального господарства та комунального майна.

 

Виконавчий комітет міської ради проводить значну роботу в сфері обігу споживчих товарів і послуг, сприяє розвитку мережі об’єктів торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення.

Протягом І півріччя 2023 року на території міської ради працювали: 1 супермаркет, 1 ринок, 14 об’єктів громадського харчування, 95 торгівельних кіосків та павільйонів, 138 магазинів (відділів), 11 аптек та аптечних кіосків, 7 АЗС, 8 ательє з шиття одягу, 20 перукарень, 13 станцій технічного обслуговування автомобілів, 4 станції шино монтажу, 4 автомийки,  3 банки, 4 пункти обміну валюти, 2 агентства нерухомості, 2 ломбарди та інше.

Виконавчий комітет здійснює у відповідності з законодавством контроль за організацією роботи підприємств торгівлі та об’єктів громадського харчування.

Б 2

 

Всі комунальні підприємства, які функціонують на території Мереф’янської міської ради – створені на майні і підпорядковані, підзвітні Мереф’янській міській раді. Підприємства здійснюють свою фінансово-господарську діяльність, планують свою роботу відповідно до погоджених та затверджених з міською радою планів, звітів своєї роботи.

Б 3

Згідно Закону України «Про захист прав споживачів» виконавчий комітет здійснює контроль по регулюванню відносин між споживачами товарів (робіт, послуг і виробниками, продавцями в умовах різних форм власності).

В міській раді постійно надаються консультації суб’єктам підприємницької діяльності.

Б 4

Для зручності обслуговування населення виконавчий комітет встановлює за погодженням з власником режим роботи розташованих на території міської ради підприємств, установ та організацій. В І півріччі 2023 року звернення про встановлення режиму роботи не надходили.

Б 5

Виконавчий комітет здійснює облік багатоквартирних житлових будинків у відповідності з законом, здійснюється контроль за його використанням. На балансі 9-ти ОСББ знаходиться 111 багатоквартирних будинків.

Б 7

Виконавчий комітет Мереф'янської міської ради здійснює контроль за станом квартирної черги та додержанням житлового законодавства.

При виконавчому комітеті працює житлова комісія. Ведеться квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов на території міської ради. Виконавчим комітетом приймаються рішення про взяття на квартирний облік одинаків та сімей. Протягом І півріччя 2023 року на квартирний облік прийнято 4 громадянина. На квартирний облік станом на 01.07.2023 р. поставлено 72 особи (сім’ї):     

- у черзі першочерговиків – 18 осіб (сімей);

-у черзі  позачерговиків – 44 особи (сімей).

Б 8

За І півріччя 2023року не було видано жодного ордеру на вселення

Б 9

 

Відділ житлово-комунального господарства та комунального майна проводить облік нежитлових приміщень, у разі наявності вільних приміщень, вони можуть бути здані в оренду.

Б 10

Мереф’янська міська рада рішенням XLV сесії Мереф’янської міської ради VII скликання від 31.07.2020р. «Про затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Мереф’янської міської громади» затвердила Перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності. Даний Перелік  об’єктів нерухомого майна комунальної власності коригується відповідно до прийнятих рішень сесії міської ради.

Б 12

Держателем Реєстру є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, яке погоджує технічні завдання на функціонування Реєстру з Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації і Державним агентством з питань електронного урядування.
З 01.07.2014 року функціонування Реєстру Мінрегіоном у зв’язку з відсутністю фінансування припинено.

Б 13

Підприємства діють за принципом належності до комунальної власності територіальної громади та мають право укладати  угоди (договори, контракти) з юридичними і фізичними особами України та інших держав, у тому числі договори купівлі-продажу, міни, застави, управління, утримання, зберігання, доручення, комісії тощо, від свого імені набувати та здійснювати майнові та немайнові права. У своїй діяльності Підприємства керуються Конституцією та Законами України, актами Президента та Кабінету Міністрів України, рішеннями Мереф'янської міської ради та виконавчого комітету Мереф'янської міської ради, розпорядженнями міського голови, Статутом та іншими нормативно – правовими актами.

Ст. 31

Повноваження у галузі будівництва

 

Б 2

Організовано роботу  пов'язану зі створенням і веденням містобудівного кадастру населених пунктів. Відділ містобудування, архітектури, земельних відносин та капітального  будівництва, веде роботу з підготовки та створення  містобудівного  кадастру.

Б 5

Виконавчим комітетом здійснюється  контроль та погодження документації на будівництво об'єктів соціально-культурного та побутового призначення на території  міста. Відділ  містобудування, архітектури, земельних відносин та  капітального  будівництва, веде координаційну роботу щодо розробки та затвердження містобудівної документації.

Організовано охорону пам'яток історії і культури, архітектури, що знаходяться на території громади:

а) пам'ятка архітектури ХХ ст. - будівля ЗОШ №1 по вул. Савченко, 25.

б) 15 пам’яток історії (місцевого значення) 

Б 6

Вирішення спорів з питань містобудування відбувається у порядку, встановленому законом.

Ст. 32

Повноваження у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту

 

Б 1

 

  • в рамках наданих повноважень доступність безкоштовної освіти. Мережа закладів освіти у повній мірі забезпечує освітні потреби  підростаючого покоління. Повністю забезпечена можливість отримання освіти державною мовою.

Б 2

На території Мереф’янської міської територіальної громади знаходяться: 9 комунальних закладів загальної середньої освіти, 6 комунальних закладів дошкільної освіти та  відкрито 2 дошкільних підрозділи на базі комунальних закладів загальної середньої освіти; дитяча музична школа, міська центральна бібліотека,  міський будинок творчості, Утківській селищний клуб, Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард», комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр».

  • сьогоднішній день існує проблема у сфері дошкільної освіти, а саме: неможливо охопити усіх дітей дошкільного віку у зв’язку із  нестачею закладів дошкільних освіти та вільних місць у існуючих.

Б 4

  • освіти ведеться облік дітей дошкільного і шкільного віку по Мереф’янській міській територіальній громаді. Станом на 01.07.2023 року на обліку знаходяться діти у віці:
  • 0-6 –       1191 дітей,
  • 6-18 –     4216 дітей,

від 0-18 –     5407 дітей.

Б 5

  • освіти разом із Харківським районним центром зайнятості сприяє випускникам шкіл у працевлаштуванні. У 2023 році загальна кількість випускників 11-х класів – 224, з них 169 – випускники денної школи.

Б 6

Здобувачів освіти забезпечено підручниками, створено умови для самоосвіти. Учні закладів загальної середньої освіти забезпечені підручниками на 91% (1-4 класи- 100%; 5-9 класи – 92%, 10-11 класи – 82 %).

Б 7

З метою своєчасного виявлення батьків або осіб, що їх замінюють, які ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо створення належних умов для життя, навчання та виховання дітей, а також їх обліку і систематичної перевірки виконання ними своїх обов’язків, виявлення осіб, які негативно впливають на поведінку дітей, втягують їх у протиправну діяльність, а також для проведення профілактичної роботи з метою запобігання негативним проявам серед дітей, у тому числі пияцтва, наркоманії, дитячої бездоглядності та безпритульності, Службою у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради протягом І півріччя 2023 року було здійснено 34 виїзди за 126 адресами.

     При виконавчому комітеті міської ради працює комісія з питань захисту прав дитини, яка розглядає та подає на розгляд виконавчого комітету пропозиції щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, та забезпечення соціально-правових гарантій дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; займається профілактичною роботою. У Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради  перебуває на обліку 31 дитина, що перебуває у складних життєвих обставинах, з 17 сімей. Питання організації роботи щодо своєчасного виявлення сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховуються діти, залучення дітей даної категорії до організованих форм дозвілля, взято на контроль.

     Протягом звітного періоду Службою у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради проведено 126 обстежень житлово-побутових умов родин та здійснено контроль за станом утримання і виховання в них дітей, 3 особи з числа батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.

Б 8

На території Мереф’янської  міської територіальної громади діють: 4 дитячих будинки сімейного типу та 3 прийомні сім’ї, в яких виховуються  25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 1 особа з їх числа. На території міської ради запроваджено послугу з патронату над дитиною. Протягом І півріччя 2023 року послугу патронату над дитиною в сім’ї патронатного вихователя отримало 3 дітей, сім’ї яких перебувають в складних життєвих обставинах, 1 дитина вибула з сім’ї патронатного вихователя та влаштована до прийомної сім’ї. Вирішуються питання про надання вищезазначеним категоріям дітей пільг, згідно діючого законодавства (безкоштовний проїзд в транспорті, безкоштовне харчування в навчальних закладах, оздоровлення в дитячих таборах оздоровлення та відпочинку, медичне обстеження, забезпечення квитками на циркові або театральні вистави).

Б 9

Впродовж І півріччя 2023 року надавались пільги контингенту на безкоштовне користування міською бібліотекою (безоплатний друк та скан-копії документів, надання приміщення для тренінгів, заходів волонтерських об’єднань та ін.), відвідування всіх культурно-масових та спортивних заходів, що проходять на території Мереф'янської міської територіальної громади

Б 10

 

 

Роботу в напрямку охорони пам’яток історії та культури здійснює Сектор з питань культури, молоді та спорту спільно з  відділом житлово-комунального господарства та відділом благоустрою. На  території  громади  знаходяться  такі пам’ятки культурної спадщини: Бюст двічі Герою Радянського Союзу З.К. Слюсаренко; пам’ятний знак Герою Радянського Союзу В. Мірошниченко; пам’ятний знак Герою Радянського Союзу С.П. Зоріну; меморіальна дошка Герою Радянського Союзу О.Козакову; сел. Селекційне, братська могила (приблизно 600 загиблих); пам’ятник воїну-визволителю (78 загиблих); братська могила на 4 км; меморіал “Батьківщина-Мати”; пам’ятний знак Харківським дивізіям визволителям міста по вул. Дніпровській; військове поховання на кладовищі по вул. Шевченка; братська могила загиблим залізничникам – на станції Мерефа; пам’ятний знак – вул. Станційна; братська могила – вул. Конституції; братська могила – вул. 8 Березня; пам’ятник І.Д.Сірку; пам’ятник Т.Г. Шевченку; пам’ятна дошка Леонову; пам’ятна дошка П. Шейки; пам’ятний знак жертвам голодомору 1932–1933р.р. України; три поховання воїнів загиблих у Великій Вітчизняній війні в смт. Утківка, селі Нижня Озеряна та село Лелюки. Вказані пам’ятки культурної спадщини знаходяться в задовільному технічному стані, однак деякі пам’ятки історії потребують поточного та капітального ремонту.

Ст. 33

  • у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища

 

Б 1

До складу відділу містобудування, архітектури, земельних відносин, капітального  будівництва, входить два  спеціаліста (землевпорядника) які забезпечують у межах своїх повноважень)  контроль за дотриманням земельного законодавства на території громади, охороні навколишнього природного середовища.

Б 5

Вирішення земельних спорів відбувається у порядку, встановленому законом

Б 7

Проводиться  робота, а  саме  внесення    пропозицій    пов'язаних    з    розміщенням    (визначенням)  території   для   розміщення  відходів  відповідно  до  законодавства;

Б 7-1

Мереф’янська міська рада на конкурсних засадах визначає виконавця послуг з поводження з побутовими відходами. На території Мереф’янської міської територіальної громади виконавцем послуг визначено ВКП «Служба замовника». Підприємство затверджує щорічні звіти про роботу, погоджує штатний розпис, Програму капітальних інвестицій, встановлює тарифи на послуги.

Здійснює контроль за діяльністю суб'єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами

Б 9

В частині земельних відносин за І півріччя 2023 р. для розгляду на сесіях Мерефʼянської міської ради було підготовлено 48 проєктів рішень, з них:

Про затвердження технічної документації та передачі земельної ділянки у власність – 32;

Про скасування рішення – 1;

Про передачу в оренду земельної ділянки – 1;

Про поновлення договору оренди землі – 1;

Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою – 3;

Про надання дозволу на проведення інвентаризації земельних ділянок – 1;

Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної

ділянки – 8;

Про затвердження експертної грошової оцінки земельної ділянки – 1.

Здійснено 12 виїздів на місця згідно заяв громадян: в 7 випадках погодження меж земельних ділянок.

Б-10

Проводиться робота зі здійснення контролю за впровадженням заходів, передбачених документацією із землеустрою.

Б-13

Відділом надання адміністративних послуг надаються відомості з Державного земельного кадастру про земельну ділянку у формі витягу, за І півріччя 2023 року надано витягів з ДЗК – 5.

Б-15

Інформація надається до податкових органів один раз на рік станом на 01 січня поточного року та додатково в випадку змін власників та заключення нових договорів оренди. У І півріччі 2023 року інформація була надана один раз.

Ст. 34

Повноваження у сфері соціального захисту населення

Б 1

З метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, підтримки найбільш вразливих верств населення, вирішення першочергових питань щодо соціального захисту населення на території Мереф’янської міської територіальної громади діє Програма соціального захисту населення Мереф’янської міської ради на 2023-2025 роки у новій редакції.

З метою недопущення зниження якості адміністративних послуг соціального характеру в громаді налагоджена тісна співпраця з Департаментом соціального захисту населення ХОДА, Управлінням соціального захисту населення ХРДА, Об’єднаним Управлінням Пенсійного фонду Харківської області, Фондом соціального страхування Харківської області, Фондом соціального захисту інвалідів, Державною службою зайнятості, КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг», Харківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та з іншими благодійними і громадськими організаціями.

Б 2

Забезпечується здійснення передбачених законодавством заходів щодо поліпшення житлово-побутових умов осіб з інвалідністю, громадян похилого віку, які потребують обслуговування вдома, до влаштування в будинки-інтернати громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які мають потребу в цьому. Протягом І півріччя 2023 року отримано 1 путівку для влаштування особи похилого віку до комунальної установи «Хорошівський геріатричний пансіонат».

Б 2-1

Проводиться прийом та реєстрація заяв від громадян на соціальне обслуговування КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг». Протягом І півріччя 2023 року взято на обслуговування:

1) відділенням соціальної допомоги вдома - 43 особи;

2) відділенням денного перебування на отримання соціальної послуги:

- натуральна допомога – 6 осіб;

- транспортна послуга – 4 особи;

- соціальна адаптація – 2 особи.

3) відділенням надання соціальних послуг 19 сімей, з них 14 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Кількість громадян, які отримали соціальні послуги в КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» протягом звітного періоду:

- відділення соціальної допомоги вдома – 192;

- відділення денного перебування – 114;

- відділення надання соціальних послуг сім’ям  - 612.

Крім того, відділенням надання соціальних послуг сім’ям здійснюється:

- соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах – 24 сім’ї (в них 38 дітей та 48 дорослих);

- соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування – 14 сімей (в них 23 дітей та 29 дорослих);

- соціальне супроводження – 3 прийомних сім’ї (в них 6 дітей) та 4 дитячих будинків сімейного типу (в них 20 дітей і 1 особа).

Відділенням соціальної допомоги вдома надано 53520 послуг, здійснено відвідувань – 9501.  

На обслуговуванні в комунальній установі з ІІІ групою рухової активності перебувають 157 осіб, з ІV – 35 осіб.

Складено 144 Актів перевірок якості обслуговування громадян соціальними робітниками, проведена самооцінка роботи 15 соціальних робітників.

У відділенні денного перебування отримують послуги:

- соціальної адаптації 57 осіб;

- транспортну послугу - 39 осіб та дітей з інвалідністю, здійснено 154 перевезень.

Було надано 78 перукарських послуг, з них 16 – платно, на загальну суму 535,88 грн.

Відповідно до «Положення про порядок надання разової грошової матеріальної допомоги громадянам на території Мереф’янської міської ради за рахунок місцевого бюджету на 2023-2025 роки», за І півріччя 2023 року було прийнято 7 заяв на виділення матеріальної допомоги сім’ї (особі), яка перебуває на обліку як така, що опинилась в складних життєвих умовах, надано допомогу у розмірі 23 000,00 грн.

Постійно проводиться робота із забезпечення соціального та правового захисту населення та запобіганню насильства:

- протягом І півріччя 2023 року надійшло 41 повідомлення про вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Фахівцями із соціальної роботи було складено 23 Акта оцінки потреб сім’ї/особи, 67 особам надано 202 соціальні послуги консультування, інформування, соціальної профілактики, соціальної адаптації та допомога психолога.

Крім того, за І півріччя 2023 року було взято на облік 1765 внутрішньо переміщених осіб.

Б 3

Вирішуються відповідно до законодавства питання про надання пільг, допомог згідно з законом про охорону дитини та матері через управління соціального захисту населення: прийнято та передано до Управління соціального захисту населення 6700 пакетів документів для призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг;

-батькам і дітям із багатодітної сім’ї видано 26 посвідчень;

Б 4

Вирішуються у встановленому законодавством порядку питання опіки і піклування.

Працює опікунська рада з питань забезпечення прав та інтересів повнолітніх осіб, які потребують опіки або піклування. Станом на 30.06.2023 року на обліку в опікунській раді з питань забезпечення прав та інтересів повнолітніх осіб, які потребують опіки або піклування перебувають 8 повнолітніх недієздатних осіб. Постійно перевіряються виконання обов’язків опікунами.

Б 5

Відповідно до «Положення про порядок надання разової грошової матеріальної допомоги громадянам на території Мереф’янської міської ради за рахунок місцевого бюджету на 2023-2025 роки» за І півріччя 2023 року було прийнято 33 заяви на виділення матеріальної допомоги на ліквідацію наслідків пошкодження житла і майна, виділено – 122 000,00 грн

Б 6

Вирішуються питання про надання компенсацій і пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Б 7

За перше півріччя у Мереф’янській міській раді проводилися оплачувані громадські роботи на суму 494619,87 грн.

Б 8

Протягом І півріччя 2023 року в комунальних закладах освіти, в закладах дошкільної освіти та в Мереф’янській міській раді було проведено інструктажі з охорони праці з дотриманням необхідної періодичності.

Б 9

Здійснюється повідомна реєстрація колективних договорів організацій, установ та підприємств, розміщених на території ради, здійснює контроль за їх виконанням.

За І півріччя 2023 року виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради здійснено повідомну реєстрацію колективних договорів, установам та організаціям розташованих на території міської ради, а саме:

  • «Колективний договір між роботодавцем та трудовим колективом Комунального підприємства «Водоканал» на 2023-2027 роки».

Б 10

 

 

Забезпечення виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги. Станом на 30.06.2023 року на обліку у Відділі соціального захисту населення перебуває 40 осіб, які здійснюють догляд за громадянами похилого віку, особами та дітьми з інвалідністю, невиліковно хворими дітьми та особами похилого віку, які потребують догляду. Нараховано та сплачено компенсацію у розмірі 474 288,59 грн.

Б 11

Здійснюється контроль за наданням у відповідності із законом організаціям і підприємствам відомостей про наявність вільних робочих місць

Б14

Постійно здійснюються згідно із законодавством заходи соціального патронажу щодо осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, а також осіб, до яких застосовано пробацію. Протягом 2023 року надійшло 31 повідомлення стосовно осіб, які перебувають у конфлікті з законом. Зазначені особи отримали необхідні їм соціальні послуги від фахівців із соціальної роботи.

Б 15

За сприянням КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг», було залучено волонтерські організації у наданні допомоги у вигляді ліків та продуктів харчування безпритульним особам, які перебували на території нашої громади.

Б 16

Відділом соціального захисту населення, представниками КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» та поліцейськими офіцерами громади проводяться рейди, спрямовані на виявлення бездомних осіб, з метою надання їм відповідної допомоги у подоланні безпритульності.

Б 17

Визначено види безоплатних суспільно корисних робіт для порушників та засуджених, на яких судом накладено адміністративне стягнення та покарання у вигляді громадських робіт та об’єктів, з числа підприємств та установ. ( 3 чоловіки)

Ст. 35

Повноваження у галузі зовнішньоекономічної діяльності.

 

Не стосується

Ст. 36

Повноваження в галузі оборонної роботи

Б 1

Працівники відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради забезпечують реалізацію державної політики у  галузі оборонної роботи.

  • на 30.06.2023 р. згідно Указу Президента України № 230/2022 весняний призов на військову службу скасовано.

- юнаки 2006 року – 89 чол. пройшли приписну комісію та отримали перший військовий документ - приписне посвідчення.

- на обліку відділу військового обліку перебуває 1048 призовників віком від 17 до 27 років.

Б 2

Відповідно до статті 131   Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. №64 «Про введення воєнного стану в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 08 серпня 1995 р. № 493-р, додатку 72 відділ управління персоналом проводить роботу по відстрочці від призову на військову службу в період мобілізації та на воєнний час.

Б 3

З початком вторгнення та нападом збройних сил російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року відповідно до Законів України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про основи національного спротиву» та згідно Указу Президента України №69/2022 від 24 лютого 2022 року «Про загальну мобілізацію», з метою доукомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань військовослужбовцями на час воєнного стану, відділом військового обліку та цивільного захисту було проведено оповіщення військовозобов’язаних як рядового так і офіцерського складу про явку до Харківського РТЦК та СП. Оповіщено понад 3000 військовозобов’язаних:

- призвано до лав Збройних Сил України, Національної Гвардії України, підрозділів Територіальної Оборони – 536 військовозобов’язаних;

- загинули під час участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримання збройної агресії російської федерації – 41 воїн;

- зник безвісти – 12 військовослужбовців

Б 8

Проведено індивідуальні бесіди з військовозобов’язаними, допризовною молоддю та їх батьками.

Ст.361

Повноваження щодо організації та забезпечення цивільного захисту

Б 1

Протягом І півріччя 2023 року серед населення проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота з питань дотримання правил пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

Б 2

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 20.01.2023 року № 9 «Про затвердження плану та графіка роботи консультаційного пункту з питань цивільного захисту при Мереф’янській міській раді на 2023 рік»

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 09.05.2023 року № 77 «Про затвердження плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах Мереф'янської міської територіальної громади на 2023 рік»

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 13.06.2023 року № 98 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 13.12.2022 року № 252 «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту Мереф'янської міської територіальної громади на 2023 рік»»

Б 7

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 11.04.2023 року № 65 «Про затвердження графіку направлення на функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту у 2023 році»

Протягом І півріччя 2023 року на базі консультаційного пункту з питань цивільного захисту при Мереф’янській міській раді постійно проводиться просвітницько-інформаційна робота та пропаганда знань серед населення з питань цивільного захисту, а також роз'яснення правил поведінки та дій в умовах виникнення надзвичайних, несприятливих побутових або нестандартних ситуацій (проведено 26 консультацій). Додатково на офіційному веб-сайті Мереф’янської міської ради та її виконавчого комітету періодично розміщується інформація з питань цивільного захисту (26 публікацій)

Б 8

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 20.01.2023 року № 25 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 24.11.2020 року № 511 «Про утворення комісій при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради VIII скликання»», в якому викладено нову редакцію Положення про комісію з питань евакуації при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради

Відповідно до глави 2 розділу VI «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених наказом МВС України від 09 липня 2018 року № 579, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 липня 2018 року за № 879/32331, підготовлено розпорядження міського голови від 30.01.2023 року № 5-АГП § 3 «Про проведення оцінки стану готовності протирадіаційного укриття № 79251 Мереф’янської міської ради»

На виконання протокольного рішення підпункту 4.1.3, пункту 4, V питання протоколу № 2 чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області від 28 березня 2023 року, підготовлено розпорядження міського голови від 05.04.2023 року № 13-АГП § 1 «Про відвідування кладовищ під час проведення Великодніх свят»

Забезпечено підготовку, скликання та проведення 11 засідань комісії з питань евакуації.

Забезпечено підготовку, скликання та проведення 6 засідань місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фахівцями відділу проводиться робота щодо листування з питань цивільного захисту із районними та обласними органами влади, іншими організаціями та підприємствами. За І півріччя 2023 року оброблено 294 кореспонденції (вхідна кореспонденція – 160, вихідна кореспонденція – 134).

28.03.2023 в рамках програми «U-LEAD з Європою» фахівці відділу взяти участь в інформаційній сесії на тему: «Організація евакуаційних заходів в територіальних громадах»

29.03.2023 фахівці відділу взяти участь в вебінарі під назвою: "Як створити сучасну систему сповіщення в умовах війни", організований компанією "Вуличне радіо"

12.05.2023 відбулась нарада в Департаменті цивільного захисту ХОВА з питань проведення огляду цивільного захисту у субланках територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківського району. У нараді брав участь провідний спеціаліст відділу.

Ст. 37-1

Повноваження у сфері реєстрації місця проживання  фізичних осіб

 

Б 1

Відділ надання адміністративних послуг формує та веде Реєстр територіальної громади Мереф’янської міської ради.

За І півріччя 2023 ріку відділом надання адміністративних послуг здійснено:

  • зареєстровано/знято з реєстрації місця проживання- 530 осіб;
  • видано витягів про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання з Реєстру територіальної громади Державної міграційної служби-  419 особам;
  • відмови в реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання- 0;
  • внесено інформацію до Реєстру територіальної громади Мереф’янської міської ради/внесено зміни до інформації про особу, що міститься в Реєстрі територіальної громади Мереф’янської міської ради –105 осіб,
  • видано інформаційних довідок з Реєстру територіальної громади Мереф’янської міської ради –  298 особам.

Ст. 38

Повноваження щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян

Б 1

Відповідно до Закону України “Про звернення громадян” виконавчими органами міської ради проводиться прийом громадян та ведеться робота по розгляду звернень громадян, яких за І півріччя 2023 року надійшло 15 918 на особистому прийомі надійшло 15 802 заяв, через органи влади – 37 заяв, поштою – 79 заяви. Загалом звернення за змістом стосуються приведення у відповідність до законодавства господарських питань різного характеру, найбільше було порушено питань соціального захисту (матеріальна допомога, субсидія, оформлення соціальних виплат, прийом документів на компенсацію комунальних витрат власникам житла, які прихистили ВПО, взяття на облік внутрішньо-переміщеної особи, тощо);

Близько 99% звернень громадян вирішено позитивно, за рештою звернень надано роз’яснення.

Б 2

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 20.01.2023 року № 9 «Про затвердження плану та графіка роботи консультаційного пункту з питань цивільного захисту при Мереф’янській міській раді на 2023 рік».

З метою недопущення розповсюдженню коронавірусу COVID -19 на території Мереф’янської громади були вжиті наступні заходи:

  • забезпечено засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими розчинами працівників Мереф’янської міської ради;
  • проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу, щодо необхідності вакцинації від COVID-19.

У зв’язку з дією воєнного стану в Україні з населенням громади проводилася інформаційна робота щодо необхідності дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги, при виявленні вибухонебезпечних предметів, правил поведінки під час обстрілів та ін.

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 09.05.2023 року № 77 «Про затвердження плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах Мереф'янської міської територіальної громади на 2023 рік»

Розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 13.06.2023 року № 98 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 13.12.2022 року № 252 «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту Мереф'янської міської територіальної громади на 2023 рік»»

Б 3

 

Відповідно до закону, виконавчий комітет здійснює контроль щодо проведення мітингів, зборів, інших масових культурних та спортивних заходів.  Протягом І півріччя 2023 року:

  • 19 січня 2023 року - свято Хрещення Господнього на березі р. Мжа (благоустрій території, листівки);
  • 20 січня 2023 року – День Соборності України (КЦ «Спутник»);
  • 15 лютого 2023 року - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (пам’ятний знак біля меморіалу «Батьківщина-Мати»);
  • 20 лютого 2023 року  - День Героїв Небесної Сотні (майданчик біля КЦ «Спутник»);
  • 24 лютого 2023 року - День першої річниці від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну (майданчик біля КЦ «Спутник»);
  • 9 березня 2023 року – онлайн-конкурс читців до Дня Народження Тараса Григоровича Шевченка «Тарасовими шляхами» (онлайн);
  • 17 березня 2023 року – мітинг-реквієм «Ніколи не забудемо та ніколи не пробачимо» до першої річниці повного руйнування закладу культури – Комунальної установи «Мереф’янський міський будинок культури» Мереф’янської міської ради Харківської області, вшанування пам’яті загиблих Героїв (майданчик перед ММБК);
  • 22 березня 2023 року – турнір з шахів «Молодий стратег» (приміщення КЗ «Мереф’янська міська центральна бібліотека»);
  • 9 квітня 2023 року – національно-патріотична гра національно-патріотичного виховання допризовної молоді (м. Мерефа, територія колишнього цеглового заводу);
  • 22 квітня 2023 року – турнір з гирьового спорту Мереф’янської громади «Козацький ривок» (майданчик для ігрових видів спорту навпроти КЗ «Мереф’янський ліцей №1 ім. І.Я. Перемота»);
  • 28 квітня 2023 року – вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (пам’ятний знак «Ліквідаторам катастрофи на Чорнобильській АЕС» - меморіальний комплекс «Батьківщина – Мати»);
  • 9 травня 2023 року – відвідування учасників бойових дій Другої Світової війни до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні;
  • 22 травня 2023 року -  перепоховання видатного кобзаря Т.Г.Шевченка (покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченка, урочистий захід в актовій залі КПСМНЗ "Мереф'янська дитяча музична школа");
  • 25 травня 2023 року - Безпечне дитинство з поліцейськими офіцерами громади: "Помічник шерифа: змагайся та вигравай!" (спортивний захід на спортивному майданчику КЗ "Мереф'янський медичний ліцей");
  • 27 травня 2023 року - відкриття футбольного дитячого турніру до Міжнародного Дня захисту дітей  (спортивні майданчики КЗ "Мереф'янський медичний ліцей", КЗ "Мереф'янський ліцей №1 ім. І.Я. Перемота);
  • 1 та 2 червня 2023 року – Міжнародний День захисту дітей (ігри, конкурси, театралізована вистава, солодкі подарунки, атракціони) (майданчик для ігрових видів спорту навпроти КЗ "Мереф'янський ліцей №1 ім. І.Я. Перемота»);
  • 24 червня 2023 року – звітній концерт Зразкового хореографічного колективу «Dance World» (глядацька зала КЦ «Спутник»);
  • 28 червня 2023 року – День Конституції України (культурно-мистецький захід з урочистим покладанням квітів до пам’ятника кошового отамана І.Д. Сірка (м. Мерефа, майдан Перемоги, погруддя кошового отамана І.Д. Сірка), патріотичний велопробіг з нагоди Дня Конституції «За мир! За Україну!» (старт – спортивний майданчик для ігрових видів спорту в центральній частині м. Мерефа (на перетині вулиць Савченка і Лесі Українки), фініш – берег р. Мжа «Кузьмиха» (ігри, розваги, лотерея та ін.)

Б 4

При виконавчому комітеті міської ради працює адміністративна комісія, на розгляд якої протягом  першого півріччя 2023 р. надійшло 33 справи про адміністративні правопорушення, з них розглянуто на засіданнях адміністративної комісії 33 та за результатами розгляду  справ винесено 26 постанов, за якими:

  • за 24 постановою винесено застосування адміністративного стягнення у вигляді штрафу – на суму 20 553,00 грн., з яких:  сплачено 680,00 грн.
  • за 2 постановами адміністративне провадження закрите

 9 справ об’єднані в одне провадження.

Б 5

На території працюють 4 приватних нотаріуса, які здійснюють нотаріальні дії.

Спеціаліст відділу надання адміністративних послуг здійснює державну реєстрацію актів цивільного стану.

За І півріччя 2023  зареєстровано:

  • народжень – 54 ,
  • смертей –372,
  • шлюбу – 5.

Надано комплексну послугу еМалятко та видано 12 свідоцтв про народження.

Б 7

 

Відділом надання адміністративних послуг здійснюється державна реєстрація, у встановленому порядку, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

За І півріччя 2023 проведено державну реєстрацію (інші дії):

  • Видача витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб–підприємців та громадських формувань-47,
  • державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу–підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб,  фізичних осіб–підприємців та громадських формувань-41,
  • державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням-55,
  • державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її ліквідації (крім громадського формування)-2,
  • державна реєстрація фізичної особи підприємцем-63,
  • державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи (крім громадського формування)-67,
  • інші дії-7.

Відділом надаються відомості з Державного земельного кадастру про земельну ділянку у формі витягу, за 1 півріччя 2023  надано витягів з ДЗК –5.

 

Відділом охорони праці та безпеки життєдіяльності розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 11.04.2023 року № 65 «Про затвердження графіку направлення на функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту у 2023 році»

Протягом І півріччя 2023 року на базі консультаційного пункту з питань цивільного захисту при Мереф’янській міській раді постійно проводиться просвітницько-інформаційна робота та пропаганда знань серед населення з питань цивільного захисту, а також роз'яснення правил поведінки та дій в умовах виникнення надзвичайних, несприятливих побутових або нестандартних ситуацій (проведено 26 консультацій). Додатково на офіційному веб-сайті Мереф’янської міської ради та її виконавчого комітету періодично розміщується інформація з питань цивільного захисту (26 публікацій)

Б 8

Відділом надання адміністративних послуг здійснюється державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

     За  1 півріччя 2023  було здійснено:

  • внесено змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень-13,
  • державна реєстрація іншого (відмінного від права власності) речового права на нерухоме майно-280,  
  • державна реєстрація обтяжень речових прав на нерухоме майно-1 ,                            
  • державна реєстрація права власності на нерухоме майно- 541,   
  • надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно-60,
  • заборона вчинення реєстраційних дій -1,
  • -інші дії-1

 

Відділом охорони праці та безпеки життєдіяльності розроблено та затверджено виконавчим комітетом Мереф’янської міської ради рішення від 20.01.2023 року № 25 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 24.11.2020 року № 511 «Про утворення комісій при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради VIII скликання»», в якому викладено нову редакцію Положення про комісію з питань евакуації при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради

Відповідно до глави 2 розділу VI «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених наказом МВС України від 09 липня 2018 року № 579, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 липня 2018 року за № 879/32331, підготовлено розпорядження міського голови від 30.01.2023 року № 5-АГП § 3 «Про проведення оцінки стану готовності протирадіаційного укриття № 79251 Мереф’янської міської ради»

На виконання протокольного рішення підпункту 4.1.3, пункту 4, V питання протоколу № 2 чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області від 28 березня 2023 року, підготовлено розпорядження міського голови від 05.04.2023 року № 13-АГП § 1 «Про відвідування кладовищ під час проведення Великодніх свят»

Забезпечено підготовку, скликання та проведення 11 засідань комісії з питань евакуації.

Забезпечено підготовку, скликання та проведення 6 засідань місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фахівцями відділу проводиться робота щодо листування з питань цивільного захисту із районними та обласними органами влади, іншими організаціями та підприємствами. За І півріччя 2023 року оброблено 294 кореспонденції (вхідна кореспонденція – 160, вихідна кореспонденція – 134).

28.03.2023 в рамках програми «U-LEAD з Європою» фахівці відділу взяти участь в інформаційній сесії на тему: «Організація евакуаційних заходів в територіальних громадах»

29.03.2023 фахівці відділу взяти участь в вебінарі під назвою: "Як створити сучасну систему сповіщення в умовах війни", організований компанією "Вуличне радіо"

12.05.2023 відбулась нарада в Департаменті цивільного захисту ХОВА з питань проведення огляду цивільного захисту у субланках територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківського району. У нараді брав участь провідний спеціаліст відділу.

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень