Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №№ 125 «Про встановлення опіки над дітьми, позбавленими батьківського піклування,  *** р.н., та *** р.н»

Кількість переглядів: 28
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 10
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 11.07.2023
Дата оприлюднення: 14.07.2023
Автор: Лариса СКРИПНИК
Номер документу: № 125
Назва документу: Про встановлення опіки над дітьми, позбавленими батьківського піклування,  *** р.н., та *** р.н
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 11 липня 2023 року    

м. Мерефа

№ 125

 

 

 

Про встановлення опіки над дітьми, позбавленими батьківського піклування,  *** р.н., та *** р.н

 

       

 

 

Відповідно до статей 6, 11, 12, 15, 26, 32, 34 Закону України «Про забезпечення організаційно - правових умов соціального захисту дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування», статті 25 Закону України «Про охорону дитинства», частини третьої статті 71 Житлового Кодексу Української РСР, статей 243, 244, 245, 246, 247, 249 Сімейного кодексу України, статей 56, 59, 61, 62, 63, 69 Цивільного кодексу України, пунктів 35, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 46, 47, 48, 52, 53 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» (зі змінами), статей 3, 16, 17, 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», враховуючи заяву гр. *** року та рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Мереф’янської міської ради від 10.07.2023 року (протокол №13), керуючись підпунктом 4 пункту б статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Мереф’янської міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Встановити опіку над дітьми, позбавленими батьківського піклування, *** р.н., та *** р.н., та призначити гр. ***  р.н., яка зареєстрована та мешкає за адресою: вул. ***, м. Мерефа, Харківського району Харківської області, опікуном над дітьми.
2. Визначити фактичне місце проживання опікуна разом з підопічними за адресою: вул. ***, м. Мерефа Харківського району Харківської області.
3. Зобов’язати опікуна *** піклуватись про здоров’я, фізичний та моральний розвиток малолітніх *** та ***., захищати їх права та інтереси.

3.1.Забезпечити належні умови для проживання дітей.

3.2.Проводити двічі на рік медичне обстеження дітей та виконувати рекомендації лікарів-спеціалістів.

3.3.Забезпечити здобуття дітьми освіти, стежити за їх навчанням у навчальному закладі, підтримувати зв’язки з вихователями, учителями.

3.4.Займатися розвитком здібностей дітей, у тому числі залучати їх до занять у позашкільних навчальних закладах.

3.5.Співпрацювати зі Службою у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради у ході здійснення соціального супроводу.

3.6.У разі виникнення в сім’ї несприятливих умов для утримання, виховання та навчання дітей, повідомляти про це Службу у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради.

3.7.Використовувати в повному обсязі та за призначенням державну допомогу, що надається дітям, на забезпечення їх повноцінного харчування, утримання, виховання, розвитку та освіти.

4. Рекомендувати Управлінню соціального захисту населення Харківської райдержадміністрації забезпечити призначення та виплату опікуну ***. державної допомоги на малолітніх *** р.н., та *** р.н.

5. Рекомендувати головному лікарю КНП Мереф’янської міської ради «Мереф’янська центральна районна лікарня»:

5.1.Закріпити сімейного лікаря за дітьми ***. та ***.

5.2.Забезпечити безоплатне медичне обслуговування, обов’язковий медичний огляд дітей двічі на рік, постійний медичний нагляд за ними і своєчасне лікування.

5.3.Надавати щороку до 15 грудня Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради інформацію сімейного лікаря про стан здоров’я дітей, дотримання опікуном рекомендацій лікаря.

6.Відділу освіти Мереф’янської міської ради:

6.1.Забезпечити право дітей на здобуття повної загальної середньої освіти, а у разі потреби забезпечити індивідуальне навчання, а також право дітей на безкоштовне харчування, видачу єдиного квитка.

6.2.Надавати щорічно до 15 грудня до Служби у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради інформацію класного керівника про рівень розвитку та знань, наявність одягу та шкільного приладдя, стан відвідування занять і своєчасність та якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільний закладів, участь опікуна у вихованні дітей тощо.

7. Рекомендувати відділу поліції №3 Харківського РУП №1 Головного управління Національної поліції в Харківській області вжити заходів щодо закріплення уповноваженої посадової особи Національної поліції з метою подання щороку до 15 грудня Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради інформації про відсутність або наявність асоціальної поведінки з боку дітей та їх опікуна.

  1. Комунальній установі «Мереф’янський центр надання соціальних послуг»:

8.1. Закріпити за сім’єю фахівця із соціальної роботи.

8.2. Забезпечити соціальний супровід дітей, надавати комплекс послуг, спрямованих на створення належних умов для проживання *** та ***.  в сім’ї опікуна.

8.3. Надавати Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради щороку до 15 грудня звіт про результати здійснення соціального супроводу дітей та сім’ї.

  1. Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради:

9.1.Здійснювати контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей в сім’ї.

9.2.Забезпечити щорічне безоплатне оздоровлення дітей ***. та ***. у віці до 18 років.

9.3.На основі інформації, що подається фахівцем з соціальної роботи, який здійснює соціальний супровід сім’ї, класним керівником, сімейним лікарем, уповноваженою посадовою особою Національної поліції, щорічно готувати висновок про стан утримання, навчання та виховання малолітніх ***. та ***.

10. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника Мереф’янського міського голови Дейнеку Р.С.

 

 

 

Міський голова                                                            

Веніамін СІТОВ

 

 

Лариса СКРИПНИК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень