Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №№ 152 «Про компенсацію для відновлення об’єкту нерухомого майна гр. Семененко І.І.»

Кількість переглядів: 28
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 12
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 31.07.2023
Дата оприлюднення: 01.08.2023
Автор: Обихвост Г.Р.
Номер документу: № 152
Назва документу: Про компенсацію для відновлення об’єкту нерухомого майна гр. Семененко І.І.
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 31 липня 2023 року    

м. Мерефа

                            № 152

 

 

 

Про компенсацію для відновлення об’єкту нерухомого майна гр. Семененко І.І.

 

       

 

 

Відповідно до ч. 7 ст. 6 Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 р. №381, керуючись Положенням про Комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України на території Мереф’янської міської територіальної громади, затвердженого рішенням Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 13.06.2023р. №111, на підставі ст. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Мереф’янської міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити рішення Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України на території Мереф’янської міської територіальної громади від 26 липня 2023 року №26 «Про відмову у наданні компенсації для відновлення пошкодженого об’єкту нерухомого майна гр. Семененко І.І.» (додається).
  2. Відділу містобудування, архітектури, земельних відносин та капітального будівництва Мереф’янської міської ради внести копію даного рішення з накладенням електронного кваліфікованого підпису, що базується на сертифікаті відкритого ключа, до Реєстру пошкодженого та знищеного майна протягом трьох робочих днів з дня його прийняття.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Руслана ДЕЙНЕКУ, першого заступника Мереф’янського міського голови.

 

 

 

 

Міський голова                                                           

Веніамін СІТОВ

     

 

 

Галина ОБИХВОСТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Мереф’янської міської ради

від 31.07.2023 р. № 152

 

                    

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

КОМІСІЯ З РОЗГЛЯДУ ПИТАНЬ ЩОДО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПОШКОДЖЕНІ ОБ’ЄКТИ НЕРУХОМОГО МАЙНА ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ, ТЕРОРИСТИЧНИХ АКТІВ, ДИВЕРСІЙ, СПРИЧИНЕНИХ ЗБРОЙНОЮ АГРЕСІЄЮ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ НА ТЕРИТОРІЇ МЕРЕФ’ЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 

РІШЕННЯ

 

від 26 липня 2023 року

 

№26

 

 

Про відмову у наданні компенсації для відновлення пошкодженого об’єкту нерухомого майна гр. Семененко І.І.

 

 

За результатами розгляду заяви про надання компенсації для відновлення пошкодженого об’єкту нерухомого майна гр. Семененко Івана Івановича
№ ЗВ-18.05.2023-11461  за адресою: сел. Селекційне, в-д Прикордонників (кол. Лермонтова), буд. 5, кв. 3, Комісією, на виконання вимог абзацу 6 пункту 8 та абзацу 3 пункту 10 Порядку надання компенсації для  відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених  внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною  агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги  “єВідновлення”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від  21.04.2023 р. № 381 (далі - Порядок № 381), було розглянуто акт комісійного обстеження, складений відповідно до Порядку виконання невідкладних робіт (затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 473 від 19 квітня 2022 року) та проведено огляд пошкодженого об’єкту з метою встановлення фактів проведення ремонтних робіт та відповідності даним акту комісійного обстеження.

За результатами проведеного огляду, з метою встановлення фактів проведення ремонтних робіт  (Акт №25 від 12.07.2023р) встановлено, що на об'єкті нерухомого майна - квартирі у багатоквартирному будинку, розташованому за адресою: сел. Селекційне, в-д Прикордонників (кол. Лермонтова), буд. 5, було  пошкоджено місця загального користування .

Відповідно до пункту 3 Порядку № 381, отримувачем компенсації є фізична особа - громадянин України, яка досягла 18-річного віку та подала засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу Дія (Дія) або в інший спосіб, передбачений цим Порядком, заяву та є власником (співвласником) пошкодженого об’єкту, право власності якого підтверджено.

Визначення поняття пошкодженого майна відповідно до Порядку № 381 надано у абзаці 5 пункту 2 Порядку № 381 згідно з яким, окремими категоріями об’єктів нерухомого майна є - одноквартирні будинки, у тому числі відокремлені житлові будинки садибного типу, зблоковані будинки з окремими квартирами, що мають свій власний вхід з вулиці, котеджі та будинки одноквартирні підвищеної комфортності, будинки садибного типу, дачні та садові; квартири (житлові приміщення) у багатоквартирному будинку (у разі, коли місця загального користування не пошкоджені);

З наведеного вище вбачається, що отримувачем компенсації в значенні пункту 3 Порядку № 381 є лише власник квартири у багатоквартирному будинку у разі, коли місця загального користування не пошкоджені. Натомість власник  квартири у багатоквартирному будинку, в якому місця загального користування пошкоджені - не є отримувачем компенсації згідно пункту 3 Порядку № 381.

Комісія

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Відмовити у наданні компенсації за заявою про надання компенсації для відновлення пошкодженого об'єкту нерухомого майна гр. Семененко Івану Івановичу № ЗВ-18.05.2023-11461 на підставі абзацу 5 пункту 14 Порядку № 381, у зв´язку з тим, що заяву було подано особою власником квартири у багатоквартирному будинку, де місця загального користування пошкоджені.
  2. Секретарю комісії ОБИХВОСТ Г.Р. внести відомості та копію цього рішення до Реєстру пошкодженого та знищеного майна та повідомити заявника про дане рішення.
  3. Заступнику голови комісії ЄРШОВУ С.В. подати на затвердження рішення комісії з даного питання Виконавчому комітету Мереф’янської міської ради.

 

 

 

Голова комісії                                                                       Руслан ДЕЙНЕКА

 

Г.ОБИХВОСТ

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень