Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №№ 162 «Про влаштування *** р.н., та *** р.н., на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу матері-виховательки МІЛЛЄР Н.М.»

Кількість переглядів: 32
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 13
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 08.08.2023
Дата оприлюднення: 10.08.2023
Автор: Дар’я ОНАЦЬКА
Номер документу: № 162
Назва документу: Про влаштування *** р.н., та *** р.н., на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу матері-виховательки МІЛЛЄР Н.М.
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 08 серпня 2023 року    

м. Мерефа

№ 162

 

 

 

Про влаштування *** р.н., та *** р.н., на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу матері-виховательки МІЛЛЄР Н.М.

 

       

 

 

Відповідно до ст.ст.6,11,12,15,26,33,34 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», статті 25 Закону України  «Про охорону дитинства», статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», пунктів 36,37,39,40,41,52,53 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», від 26 червня 2019 року № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», враховуючи висновок Служби у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради від 02 серпня 2023 року, на підставі заяви матері-виховательки МІЛЛЄР Наталі Миколаївни, 23.01.1974 р.н., від 31 липня 2023 року, про влаштування на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу дітей, позбавлених батьківського піклування: *** р.н., та *** р.н., згоди дітей виховуватися в сім'ї МІЛЛЄР Н.М., враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Мереф'янської міської ради від 03 серпня 2023 року (протокол №15),  керуючись пп.4 п.б ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет Мереф’янської міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Влаштувати з 08 серпня 2023 року на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу матері-виховательки *** р.н., який функціонує за адресою: вулиця *** м. Мерефа Харківського району Харківської області:

1.1. Дитину, позбавлену батьківського піклування, *** р.н.  (свідоцтво про народження серії ***, видане Відділом державної реєстрації актів цивільного стану по м. Харкову Харківського міського управління юстиції *** року); мати дитини позбавлена батьківських прав (заочне рішення Київського районного суду м. Полтави від 13.03.2023 року); відомості про батька дитини записані відповідно частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням  відомостей про батька відповідно до  частини першої статті 135 Сімейного кодексу України від 23 квітня 2021 року №00030492368). Відповідно до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області від 31.05.2023 року №249 «Про надання дітям статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування», дитині було надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

1.2. Дитину, позбавлену батьківського піклування, *** р.н. (свідоцтво про народження ***, видане Відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) *** року); мати дитини позбавлена батьківських прав (заочне рішення Київського районного суду м. Полтави від 13.03.2023 року); відомості про батька дитини записані відповідно статті 126 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України від 23.04.2021 року №00030493031). Відповідно до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області від 31.05.2023 року №249 «Про надання дітям статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування», дитині було надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

2. Відповідно до пункту 19 Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року №564, зобов’язати матір-виховательку нести персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дітей:

2.1.Забезпечити належні умови для проживання дітей.

2.2.Проводити двічі на рік медичне обстеження дітей та виконувати рекомендації лікарів-спеціалістів.

2.3.Забезпечити здобуття дітьми освіти, стежити за їх навчанням, підтримувати зв’язки з вчителями навчального закладу.

2.4. Займатися розвитком здібностей дітей, у тому числі залучати їх до занять у закладах позашкільної освіти.

2.5.Використовувати в повному обсязі та за призначенням державну грошову допомогу, що надається дітям, на забезпечення їх повноцінного харчування, утримання, виховання, розвитку та освіти.

2.6.Співпрацювати зі Службою у справах дітей та сім'ї Мереф’янської міської ради та соціальними працівниками або фахівцями із соціальної роботи КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» у ході здійснення соціального супроводження.

2.7.У разі виникнення в дитячому будинку сімейного типу несприятливих умов для утримання, виховання та навчання дітей повідомляти про це Службу у справах дітей та сім'ї Мереф’янської міської ради.

3. Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради :

3.1. Підготувати проєкт Договору про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу.

3.2. Здійснити контроль за передачею адміністрацією КЗ «Харківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей «Гармонія» матері-виховательці МІЛЛЄР Н.М. документів на дітей: *** р.н., та *** р.н.

3.3.Здійснювати контроль за умовами проживання, виховання та навчання дітей.

3.4.Забезпечити щорічне безоплатне оздоровлення дітей у віці до 18 років.

3.5. Щорічно  готувати звіт про стан утримання і розвитку дітей в дитячому будинку сімейного типу.

4. Відділу освіти Мереф'янської міської ради:

4.1 Забезпечити право дітей на здобуття повної загальної середньої освіти, а у разі потреби забезпечити індивідуальне навчання, а також право дітей на безкоштовне харчування, видачу єдиного квитка.

4.2. Надавати щороку до 15 грудня Службі у справах дітей та сім'ї Мереф'янської міської ради інформацію класного керівника закладу освіти, в якому навчаються діти, про рівень розвитку та знань, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, стан відвідування уроків і своєчасність та якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, закладів позашкільної освіти, участі матері-виховательки у вихованні дітей тощо.

5. Рекомендувати Управлінню соціального захисту населення Харківської райдержадміністрації :

5.1.Забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на вихованців та грошового забезпечення матері-виховательці у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

5.2.Здійснювати щомісяця зазначені виплати на вихованців, грошове забезпечення матері-виховательці.

6. Рекомендувати головному лікарю КНП Мереф’янської міської ради «Мереф’янська центральна районна лікарня»:

6.1.Закріпити дільничного лікаря-педіатра за вихованцями.

6.2.Забезпечити безоплатне медичне обслуговування, обов’язковий медичний огляд дітей двічі на рік, постійний диспансерний нагляд за ними і своєчасне лікування.

6.3.Надавати щороку до 15 грудня Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради інформацію про стан здоров’я дітей, дотримання матір'ю-вихователькою рекомендацій лікаря.

7. КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» :

7.1. Закріпити за дитячим будинком сімейного типу фахівця із соціальної роботи.

7.2.Забезпечити постійне соціальне супроводження дитячого будинку сімейного типу, яке передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

7.3. Забезпечити щорічно до 15 грудня подавати Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

8. Рекомендувати відділу поліції №3 Харківського РУП №1 Головного управління Національної поліції в Харківській області  вжити заходи щодо закріплення уповноваженої посадової особи з метою подання щороку до 15 грудня Службі у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради інформації про відсутність або наявність асоціальної поведінки з боку вихованців та матері-виховательки.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на Службу у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради.

 

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                        

 

 

 

 

 

 

Вікторія КОЛІНЬКО

 

 

 

Дар’я ОНАЦЬКА


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень