Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення сесії №1448/23 «Про внесення змін до додатку 1   рішення ХХVI сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання №1085/22 від 24.11.2022 «Про затвердження Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської  територіальної громади на 2023 – 2025 роки»»

Кількість переглядів: 40
Скликання: VIII
Сесія: ХLI
Тип документу: Рішення сесії
Дата прийняття: 10.11.2023
Дата оприлюднення: 15.11.2023
Автор: Біда Дар’я Єршов Сергій
Номер документу: 1448/23
Назва документу: Про внесення змін до додатку 1   рішення ХХVI сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання №1085/22 від 24.11.2022 «Про затвердження Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської  територіальної громади на 2023 – 2025 роки»
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XLІ сесія Мереф’янської міської ради VIII скликання

 

РІШЕННЯ 

 

від 10 листопада 2023 року           м. Мерефа                                № 1448/23

 

 

Про внесення змін до додатку 1   рішення ХХVI сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання №1085/22 від 24.11.2022 «Про затвердження Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської  територіальної громади на 2023 – 2025 роки»

 

З метою забезпечення державної політики щодо запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення відповідного рівня готовності органів управління, сил та засобів до реагування, захисту населення і територій від пожеж, надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, враховуючи Закон України «Про правовий режим воєнного стану», відповідно до п.п.2 п.1 постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану» від 11.03.2022 №252, керуючись ст. ст. 25  та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексом цивільного захисту, заслухавши інформацію начальника відділу охорони праці та безпеки життєдіяльності Мереф’янської міської ради Дар’ї БІДИ про необхідність внесення змін до Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської  територіальної громади на 2023 – 2025 роки затвердженої рішенням ХХVI сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання №1085/22 від 24.11.2022, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до додатку 1 рішення ХХVI сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання №1085/22 від 24.11.2022 « Про затвердження Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської  територіальної громади на 2023 – 2025 роки», а саме:
    1.  в розділі 1 «Паспорт Програми забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської територіальної громади на 2023-2025 роки» викласти таблицю в наступній редакції:

 

  1.  

Назва Програми

Програма забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Мереф’янської міської територіальної громади на 2023-2025 роки

  1.  

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Рішення ХХVI сесії Мереф’янської міської ради VIII скликання №1085/22 від 24.11.2022

  1.  

Ініціатор розроблення Програми

Відділ охорони праці та безпеки життєдіяльності Мереф`янської міської ради.

  1.  

Відповідальний виконавець Програми

Мереф`янська міська рада

  1.  

Мета Програми

Забезпечення державної політики щодо запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення гарантованого рівня захисту населення і територій від їх наслідків, забезпечення відповідного рівня готовності органів управління, сил та засобів до реагування.

  1.  

Строки виконання

2023– 2025 роки

  1.  

Загальні обсяги фінансування

25 855,0 тис.грн

  1.  

Очікувані результати виконання

Забезпечення належного рівня безпеки населення і захисту територій Мереф’янської міської територіальної громади

  1.  

Контроль за виконанням

 

Постійна комісія з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, промисловості, житлово-комунального господарства, комунальної власності та приватизації:

 

    1.  В розділі 6 «Напрями діяльності, завдання, заходи програми та ресурсне забезпечення», таблицю «Заходи програми та ресурсне забезпечення» викласти в наступній редакції:

 

Заходи програми та ресурсне забезпечення

№ з/п

Найменування

завдань і заходів

Прогнозний обсяг фінансових ресурсів, тис.грн.

Орієнтовні строки виконання та обсяги фінансування по роках

(вартість), тис.грн.

2023

2024

2025

 

  1.  
  1.  
  1.  
  1.  
  1.  
  1.  

 

Організаційне забезпечення

  1.  

Організування та ведення обліку надзвичайних ситуацій, зокрема пожеж, які виникають на території та об’єктах, подавати у встановленому порядку відповідну статистичну звітність, аналізувати причини виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж і вживати заходів до їх недопущення (Кодекс цивільного захисту України ст. 131, п.3).

-

+

+

+

 

  1.  

Розроблення та затвердження положення про спеціалізовані служби цивільного захисту Субланки ТП ЄДС ЦЗ.

-

+

-

-

 

  1.  

Розроблення інструкції взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту.

-

+

-

-

 

  1.  

Розроблення планів реагування на надзвичайні ситуації.

-

+

+

+

 

  1.  

Розроблення плану цивільного захисту на особливий період.

-

+

-

-

 

  1.  

Розроблення план евакуації та документацію щодо створення і функціонування міської евакуаційної комісії.

-

+

-

-

 

  1.  

Розробляти щорічні плани основних заходів цивільного захисту (Кодекс цивільного захисту України ст. 130 п. 5).

-

+

    +

+

 

  1.  

Організувати розроблення плану проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного рівня у мирний час (Кодекс цивільного захисту України ст. 130 п. 6).

-

+

+

+

 

  1.  

Створення єдиного реєстру сил та засобів цивільного захисту (штатні сили цивільного захисту, невоєнізовані територіальні формування тощо).

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати забезпечення обліку аварійно-рятувальної, пожежної і пристосованої для гасіння пожеж техніки та здійснювати контроль за вжиттям заходів щодо приведення її у працездатний стан.

-

+

+

+

 

  1.  

Щорічно аналізувати достатність пожежно-рятувальних підрозділів та необхідність створення місцевих пожежно-рятувальних команд.

-

+

+

+

 

  1.  

Забезпечити надання донесень, згідно строків, що визначені Табелем термінових та строкових донесень з питань цивільного захисту, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 19 липня 2016 року № 851.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати проведення щорічного фестивалю дружин Юних пожежних – рятувальників.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати проведення на регулярній основі періодичного контролю продукції, що реалізується через торгівельну мережу, на відповідність вимогам пожежної безпеки.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати проведення перевірок наявності, технічного діагностування, перезарядження вогнегасників Мереф’янської міської ради.

165,0

50,0

55,0

60,0

 

  1.  

Вживання заходів щодо покращення стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання. Визначити безводні ділянки. Розробляти заходи для здійснення пожежогасіння на цих ділянках.

3 700,0

1000, 0

1200,0

1500,0

 

  1.  

Створення та організація робити інформаційно-консультативних пунктів з питань цивільного захисту та пожежної безпеки.

120,0

30,0

40,0

50,0

 

  1.  

Організувати навчання та підвищення рівня знань з пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту інженерно-технічних працівників відомчих організацій та працівників системи пожежної безпеки і охорони праці підприємств, установ, а також працівників вибухо-пожежонебезпечних підприємств.

110,0

30,0

50,0

30,0

 

  1.  

Організувати проведення об’єктових навчань та тренувань. Надавати графіки щодо проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту щорічно до Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області (до 21 листопада).

-

+

+

+

 

  1.  

Проводити щорічно перед початком пожежонебезпечного весняно-літнього періоду спільні перевірки виконання комплексу профілактичних протипожежних заходів в лісах та готовності формувань і техніки для ліквідації лісових пожеж, узагальнені матеріали розглядати на засіданнях постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

-

+

+

+

 

  1.  

Вжити заходи щодо недопущення початку роботи новоутворених підприємств, використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) без надання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам пожежної безпеки, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення.

-

+

+

+

 

  1.  

Вжити заходи щодо недопущення проведення робіт із будівництва, реконструкції та капітального ремонту будівель без проектно-кошторисної документації, в якій передбачені заходи пожежної безпеки та цивільного захисту.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати своєчасне виконання протипожежних заходів на новобудовах Мереф’янської міської ради до їх прийняття в експлуатацію.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати виділення коштів на ремонт, технічне обслуговування, функціонування систем централізованого пожежного спостереження, зокрема, виведення сигналів систем автоматичного протипожежного захисту об’єктів на пульти централізованого пожежного спостереження.

510,0

220,0

240,0

50,0

 

  1.  

Проводити аналіз наявних порушень вимог, пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, що необхідно усунути на об’єктах відділу освіти, культури та спорту та ін. об’єкти Мереф`янської міської ради.

-

+

+

+

 

  1.  

Вжити заходи по усуненню недоліків, згідно аналізу, на об’єктах відділу освіти, культури та спорту та ін. об’єктів Мереф`янської міської ради.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати включення до фінансування бюджету по розділу «Видатки» заходів цивільного захисту

-

+

+

+

 

  1.  

Здійснювати дієвий контроль за виконанням заходів програми. Проводити щоквартальний аналіз виконання Програми з доповіддю керівникові  цивільного захисту міста.

-

+

+

+

 

Інформаційне забезпечення

  1.  

Організувати проведення навчання населення діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій та вимогам пожежної безпеки.

-

 

+

 

+

 

+

 

 

  1.  

Забезпечити друкування та розповсюдження листівок, буклетів та ін.матеріалів  соціальної реклами на тематику безпеки життєдіяльності

30,0

10,0

10,0

10,0

 

  1.  

Обладнати в приміщеннях відділень зв'язку, банківських установах, медичних і торгівельних закладах на видних місцях куточків з наочним матеріалами щодо профілактики пожеж та попередження загибелі  і травмування людей на пожежах.

-

+

+

+

 

  1.  

Забезпечити проведення роз'яснювальної протипожежно-профілактичної роботи серед людей похилого віку, багатодітних і неблагополучних родин, осіб, що зловживають алкоголем.

-

+

+

+

 

  1.  

Забезпечити проведення публікацій у міській газеті актуальних матеріалів з пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту. 

-

-

+

+

 

Запобігання загибелі людей на водних об’єктах

  1.  

Забезпечити інформування населення про дотримання правил безпеки на водних об’єктах та надання першої медичної допомоги.

-

+

+

+

 

  1.  

Проведення заходів щодо обстеження та обладнання місць масового відпочинку людей на водних об’єктах загального користування, підготовку матросів-рятувальників (плавців-рятувальників) та рятувальних постів

1600

800

800

 

 

Забезпечення гарантованого рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період

  1.  

Організувати створення пунктів управління начальника цивільного захисту та укомплектувати їх відповідним обладнанням для забезпечення оперативної роботи.

90,0

50,0

20,0

20,0

 

  1.  

Розроблення проектно кошторисної документації та установка системи місцевої автоматизованої централізованої системи оповіщення (МАСЦО)

8000,0

4000,0

4000,0

 

 

  1.  

Створити необхідні об’єктові  формування цивільного захисту.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати забезпечення особового складу територіальних невоєнізованих формувань та населення засобами індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин, засобами захисту шкіри, респіраторами, приладами радіаційної розвідки і дозиметричного контролю, військовими приладами хімічної розвідки (в умовах воєнного та мирного стану).

-

+

+

+

 

  1.  

Провести технічну інвентаризацію та визначити потребу фонду захисних споруд.

 

 

 

 

 

  1.  

Вживати заходи щодо створення та утримання захисних споруд

3000,0

1000,0

1000,0

1000,0

 

  1.  

Проведення технічного обстеження пошкодженого та знищеного, внаслідок збройної агресії російської федерації, майна на території Мереф’янської міської територіальної  громади

150,0

40,0

110,0

-

 

Удосконалення системи реагування на надзвичайні ситуації

  1.  

 

Створити міський матеріальний резерв, згідно з Номенклатурою та обсягами матеріального резерву.

2000,0

500,0

1000,0

500,0

 

  1.  

Передбачити у річних бюджетах кошти резервного фонду міської ради.

300,0

100,0

100,0

100,0

 

  1.  

Вжити заходи щодо створення систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної  небезпеки та систем оповіщення населення у зонах можливого ураження персоналу зазначених об’єктів у разі виникнення аварій.

-

+

+

+

 

  1.  

Організувати проведення ідентифікації, паспортизації потенційно-небезпечних об’єктів та ведення їх реєстру.

180,0

130,0

50,0

+

 

  1.  

Забезпечити облік та проведення своєчасного ремонту вуличних пожежних гідрантів, пожежних водоймищ (резервуарів), пристосування водонапірних веж для забору води пожежними автомобілями, встановлення пірсів на природних водоймищах. Взяти на баланс пожежні водоймища, що не перебувають на обліку. Вжити заходи по організації пожежогасіння на безводних ділянках.

1 900,0

1 000,0

600,0

300,0

 

  1.  

Встановити контроль за виконанням заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вибухами боєприпасів.

За кошторисом

За кошторисом

За кошторисом

За кошторисом

 

  1.  

Проведення заходів, направлених на запобігання та реагування на надзвичайні ситуації.

3000,0

1000,0

1000,0

1000,0

 

  1.  

Сприяти у підтримці матеріально-технічної бази Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України (с. Ватутіне, Харківський район, Харківська область):

- ремонт навчальних класів, санвузлів, душевих та приміщень для розміщення здобувачів освіти за професією «Сапер-розмінування»;

- придбання обладнання, предметів  та матеріалів корострокового користування.

100

 

50

50

 

Розвиток матеріально – технічної бази пожежної охорони

  1.  

Сприяти у підтримці матеріально-технічної бази підрозділів ДСНС України:

 

 

 

 

 

    1. 4
  • Придбання паливно-мастильних матеріалів, форменного одягу, спорядження, реманенту;

450,0

150,0

150,0

150,0

 

    1.  
  • підтримки в належному стані приміщень пожежного депо (включаючи фінансування поточних ремонтів).

450,0

150,0

150,0

150,0

 

  1.  

Забезпечити безоплатне надання за вимогою керівника гасіння пожежі вогнегасних речовин, техніки, паливо-мастильних матеріалів, харчування тощо (Кодекс цивільного захисту України п.7 ст.80, п.2 ст.113).

+

+

+

+

 

  1.  

Організувати надання методичної та практичної допомоги підрозділу ДСНС України щодо підготовки документації для участі в конкурсах на отримання гранти, участі в інвестиційних проектах тощо.

        +

+

+

+

 

  1.  

Здійснювати передачу підрозділам ДСНС України благодійної допомоги для розвитку матеріально технічної бази.

        +

+

+

+

 

 

Разом

25 855,0

10260,0

10625,0

4970,0

 

 

1.3. В розділі 8 «Очікувані результати реалізації заходів програми», Завданні 2 «Забезпечення заходів попередження та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій», в пункті «Показник витрат» таблицю «Обсяг видатків на виконання заходів попередження та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій» викласти в наступній редакції:

 

2023 рік

2024 рік

2025 рік

10 170,0 тис. грн.

10 555,0 тис. грн.

4 890,0 тис. грн.

 

    1.  В розділі 8 «Очікувані результати реалізації заходів програми», Завданні 2 «Забезпечення заходів попередження та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій», в пункті «Показник продукту» таблицю «Кількість об’єктів на яких заплановано покращити рівень захисту» викласти в наступній редакції:

 

2023 рік

2024 рік

2025 рік

64

53

27

 

    1. В розділі 8 «Очікувані результати реалізації заходів програми», Завданні 2 «Забезпечення заходів попередження та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій», в пункті «Показник ефективності» таблицю «Середня вартість на один об’єкт» викласти в наступній редакції:

 

2023 рік

2024 рік

2025 рік

158,91 тис. грн

199,15 тис. грн.

181,11 тис. грн.

 

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та житлово — комунального господарства.

 

 

 

Міський голова                                                                      Веніамін СІТОВ

 

 

 

Біда Дар’я

Єршов Сергій


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень