Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення виконкому №233 «Про затвердження плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Мереф’янської міської територіальної громади у зимовий період 2023-2024 років»

Кількість переглядів: 34
Скликання: VIII
Сесія: Протокол 23
Тип документу: Рішення виконкому
Дата прийняття: 14.11.2023
Дата оприлюднення: 16.11.2023
Автор: Андрій ГРИГОР’ЄВ
Номер документу: 233
Назва документу: Про затвердження плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Мереф’янської міської територіальної громади у зимовий період 2023-2024 років
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 14 листопада 2023 року    

м. Мерефа

№ 233

 

 

 

Про затвердження плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Мереф’янської міської територіальної громади у зимовий період 2023-2024 років

 

       

 

Заслухавши доповідь Олега ДЕВ’ЯТОГО, начальника відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради та з метою запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах Мереф’янської міської територіальної громади у зимовий період, відповідно до пункту 4 частини другої статті 19 Кодексу цивільного захисту України, Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10 квітня 2017 року № 301, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04 травня 2017 року за № 566/30434 (із змінами), Плану основних заходів цивільного захисту Мереф’янської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженого рішенням виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 20.01.2022 р. № 12 (із змінами, рішення виконавчого комітету Мереф’янської міської ради від 13.06.2023 № 98), керуючись підпунктами 2 та 8 пункту "б" частини першої статті 361 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Мереф’янської міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити План організаційних і практичних заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Мереф’янської міської територіальної громади у зимовий період 2023-2024 років (далі - План), що додається.
  2. Структурним підрозділам Мереф'янської міської ради, старостам старостинських округів забезпечити в межах повноважень виконання заходів, передбачених Планом.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на КОЛІНЬКО Вікторію, першого заступника міського голови.

 

Міський голова                                                           

Веніамін СІТОВ

     

 

Андрій ГРИГОР’ЄВ

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Мереф’янської міської ради

від 14.11.2023 р. № 233

 

 

ПЛАН

організаційних і практичних заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період на території Мереф’янської міської територіальної громади у 2023-2024 роках

 

з/п

Заходи

Відповідальні за виконання

Термін

виконання

  1.  

Провести роботу щодо визначення місць любительського рибальства та масового відпочинку населення на водних об’єктах громади у зимовий період.

Відділ охорони праці та безпеки життєдіяльності, старости округів

до 17.11.2023

  1.  

Встановити біля найбільш небезпечних місць любительського рибальства та масового відпочинку населення на водних об’єктах громади у зимовий період інформаційні стенди (таблички, плакати, щити) про заборону виходу на лід та заходи безпеки на льоду.

Відділ благоустрою, старости округів

з початку льодоставу

  1.  

Вжити заходи щодо заборони пересування автотранспортних засобів по кризі водойм у період льодоставу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.07.1998 року № 1126 «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства» (із змінами) та наказу МВС України від 10.04.2017 № 301 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 травня 2017 р. за № 566/30434.

Відділ охорони праці та безпеки життєдіяльності, відділ благоустрою, старости округів

з початку льодоставу

  1.  

Провести заходи щодо забезпечення безпечного перебування людей на водних об’єктах громади в місцях проведень святкування Водохреща.

Відділ охорони праці та безпеки життєдіяльності

до 05.01.2024

  1.  

Забезпечити готовність Комунального некомерційного підприємства Мереф’янської міської ради «Мереф’янська центральна районна лікарня» щодо надання медичної допомоги потерпілим при переохолодженні та обмороженні.

Генеральний директор КНП «МЦРЛ»

Протягом зимового періоду

  1.  

Оновити (обладнати) в закладах освіти куточки «Безпека на льоду», «Правила надання першої медичної допомоги потерпілим при переохолодженні та обмороженні».

Відділ освіти

до 17.11.2023

  1.  

Організувати в закладах освіти заняття із залученням представників районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області, медичних працівників з питань правил поведінки на льоду та надання першої допомоги потерпілим.

Відділ освіти

Протягом зимового періоду

  1.  

Під час проведення батьківських зборів у закладах освіти проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо доведення заходів безпеки на льоду.

Відділ освіти

Протягом зимового періоду

  1.  

Забезпечити висвітлення інформаційно-роз’яснювальних матеріалів через інтернет-ресурси (офіційний веб-сайт Мереф’янської міської ради та її виконавчого комітету, чат-бот «СВОЇ») щодо заходів безпеки та дотримання правил поведінки на льоду, надання домедичної допомоги, а також випадків порушень правил поведінки на льоду, що призвели до травмування або загибелі людей.

Відділ інформаційної діяльності та забезпечення доступу до публічної інформації

Протягом зимового періоду

  1.  

Організувати проведення лекцій консультативним пунктом з питань цивільного захисту з непрацюючим населенням Мереф’янської міської територіальної громади на теми: «Обережно на льоду!» та «Що робити, якщо провалився під лід?»

Відділ військового обліку та цивільного захисту

Протягом зимового періоду

  1.  

Оперативно надавати інформацію відділу з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи Харківської районної військової адміністрації по кожному нещасному випадку на водному об’єкті.

Відділ військового обліку та цивільного захисту

Протягом зимового періоду

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень