Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення сесії №1484/23 «Про внесення змін у додаток до рішення ХХХ сесії Мереф’янської міської ради VІIІ скликання № 1151/23 від 10.02.2023 року»

Кількість переглядів: 18
Скликання: VIII
Сесія: ХLIІ
Тип документу: Рішення сесії
Дата прийняття: 01.12.2023
Дата оприлюднення: 05.12.2023
Автор: Олена Слиш
Номер документу: 1484/23
Назва документу: Про внесення змін у додаток до рішення ХХХ сесії Мереф’янської міської ради VІIІ скликання № 1151/23 від 10.02.2023 року
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.04 МБ)

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XLІІ сесія Мереф’янської міської ради VIII скликання

 

                                                      РІШЕННЯ

 

від 01 грудня 2023 року             м. Мерефа                                 № 1484/23

 

Про внесення змін у додаток до рішення

ХХХ сесії Мереф’янської міської ради VІIІ

скликання № 1151/23 від 10.02.2023 року

 

 

У зв’язку із збільшенням кількості звернень від громадян, які потребують деревини паливної і не забезпечені іншими системами опалення, окрім дров’яної, та з метою підвищення рівня соціального захисту найуразливіших верств населення, керуючись статтями 25 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Внести наступні зміни у додаток до рішення ХХХ сесії Мереф’янської міської ради VІIІ скликання від 10.02.2023 № 1151/23 «Про затвердження Положення про порядок надання разової матеріальної грошової допомоги громадянам на території Мереф’янської міської ради за рахунок місцевого бюджету на 2023-2025 роки» (далі – Положення), а саме:

1.1. Доповнити пункт 5 «Громадянам надаються такі види Допомоги» Положення підпунктом 5.7. наступного змісту:

«5.7. Допомога на придбання деревини паливної на опалювальний період домогосподарствам окремих категорій мешканців громади, які не забезпечені іншими системами опалення, окрім дров’яної, на період дії воєнного стану в Україні (далі – Допомога на придбання деревини паливної).».

1.2. Доповнити пункт 6 «Розміри сум матеріальної допомоги за видами» Положення  новим підпунктом 6.7. такого змісту:  

«6.7. Допомога на придбання деревини паливної – із розрахунку не більше 15000,00 грн. на домогосподарство на опалювальний період».

У зв’язку з цим підпункт 6.7. додатку до рішення ХХХ сесії Мереф’янської міської ради VІIІ скликання від 10.02.2023 № 1151/23 вважати відповідно підпунктом 6.8.

1.4. Пункт 9 Положення доповнити підпунктом 9.1.7. наступного змісту:

«9.1.7. Для отримання допомоги на придбання деревини паливної на опалювальний період домогосподарствам окремих категорій мешканців громади, які не забезпечені іншими системами опалення, окрім дров’яної, на період дії воєнного стану в Україні, додатково надаються копії наступних документів:

– документ, що підтверджує наявність відповідного соціального статусу;

  • довідка газопостачальника про те, що домогосподарство не газифіковано;
  • акт депутата про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі за умови відсутності інших систем опалення, окрім дров’яної;
  • довідка Пенсійного Фонду України про не перебування на обліку заявника як отримувача житлової субсидії або пільги для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • інші документи, що підтверджують належність заявника до відповідного домогосподарства, зокрема технічний паспорт на об’єкт нерухомості тощо.

Першочергове право на отримання допомоги на придбання деревини паливної мають:

- учасники бойових дій та члени їх сімей;

- члени сімей загиблих учасників бойових дій;

- сім’ї, до складу яких входять лише непрацездатні особи;

- сім’ї, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- сім’ї, до складу яких входять особи з інвалідністю І групи;

- сім’ї, до складу яких входять діти з інвалідністю підгрупи «А» і «Б»;

- важкохворі особи, яким не встановлено інвалідність (за наявності підтверджуючих відповідних довідок та/або висновків з медичної установи);

- внутрішньо переміщені особи, які фактично мешкають в Мереф’янській громаді, і перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) активні бойові дії, та/або тимчасово окупованих територій Російською Федерацією на момент звернення ВПО;

- мешканці громади, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України шляхом знищення або пошкодження майна та житла, розташованого в межах Мереф’янської міської територіальної громади. 

Допомога на придбання деревини паливної надається на період дії воєнного стану в Україні вказаним категоріям мешканців громади одноразово на домогосподарство на опалювальний сезон, але не пізніше ніж за місяць, що передує місяцю звернення, до початку наступного опалювального сезону, які проживають у житлових приміщеннях (будинках) та не отримують комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання), не використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення і не користуються субсидією та пільгами для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.».

          2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань соціального захисту та надання матеріальної допомоги; відділ бухгалтерського обліку та фінансової звітності Мереф’янської міської ради.

 

 

Міський голова                                                                            Веніамін СІТОВ

 

 

Олена Слиш

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень