Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Розпорядження з ОД №110-ОД § 1 «Про стан військового обліку на підприємствах, в організаціях і установах на території Мереф’янської  міської територіальної громади»

Кількість переглядів: 670
Скликання: VIII
Сесія: Грудень
Тип документу: Розпорядження з ОД
Дата прийняття: 22.12.2023
Дата оприлюднення: 22.12.2023
Автор: Дев'ятий О.В.
Номер документу: 110-ОД § 1
Назва документу: Про стан військового обліку на підприємствах, в організаціях і установах на території Мереф’янської  міської територіальної громади
Прикріплені файли:

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 22 грудня 2023 року    

м. Мерефа

№ 110-ОД § 1

 

 

 

 

Про стан військового обліку на підприємствах, в організаціях і установах на території Мереф’янської  міської територіальної громади

 

       

 

 

Відповідно до статей 33,34,35,37,38 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», статей 17,18,21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487, Постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.2015 №45 «Про затвердження порядку бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час» (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року №12)  з метою дотримання правил військового обліку на підставі статті 42,36 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

ВВАЖАЮ ЗА НЕОБХІДНЕ:

 

1.Взяти до відома та використання в роботі інформацію начальника відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради про підсумки роботи підприємств, організацій та установ розташованих на території Мереф’янської  міської територіальної громади, по веденню військового обліку військовозобов’язаних у 2023 році (додаток 1).

2.Затвердити перелік заходів щодо поліпшення стану військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у 2024 році на території Мереф’янської міської ради (далі-Перелік). (Додаток 2)

2.1 Рекомендувати керівникам підприємствам, установам та організаціям забезпечити виконання заходів, зазначених у Переліку.

3. Рекомендувати підвищення кваліфікації посадових осіб, відповідальних за організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

4. Затвердити план звіряння облікових даних підприємств, установ та організацій розташованих на території Мереф’янської  міської територіальної громади  з обліковими даними відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради у 2024 році (додаток 3).

5. Утворити комісію з перевірки  стану військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів на підприємствах, установах та організаціях Мереф'янської міської територіальної громади у 2024 році та затвердити її персональний склад (додаток 4).

6. Начальнику відділу управління персоналом Мереф’янської міської ради забезпечити ведення персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які працюють в Мереф’янській міській раді, у відповідності до вимог законодавства з військового обліку.

7. Керівникам підприємств, установ, організацій організувати роботу з військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів та вжити заходи щодо її поліпшення.

8. Рекомендувати керівникам навчальних закладів, підприємств, організацій та установ усіх форм власності:

8.1. Проаналізувати стан ведення військового обліку на відповідній території та вжити заходів щодо поліпшення функціонування системи військового обліку та організації бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації і на воєнний час.

8.2. Інформувати Харківський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки  про прийом на роботу і звільнення призовників, військовозобов’язаних та резервістів за місцем їх обліку.

8.3. Контролювати своєчасне прибуття військово-облікових працівників до Харківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та до відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради, проведення своєчасної і якісної звірки даних особових карток за формами П-2 з обліковими даними територіального центру комплектування та соціальної підтримки, ведення роботи по оформленню бронювання військовозобов’язаних за переліками посад та професій.

8.4. Здійснювати ведення та зберігання облікових документів з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів відповідно до чинного законодавства.

9. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 

Міський голова

                       Веніамін СІТОВ

 

Олег ДЕВ’ЯТИЙ

Додаток 1

до розпорядження міського голови

від 22.12.2023 р. № 110-ОД § 1

 

Інформація

Начальника відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради  про підсумки роботи підприємств, установ, організацій, розташованих на території Мереф’янської  міської територіальної громади по веденню військового обліку та бронювання військовозобов’язаних у 2023 році

 

Військово-облікова робота та бронювання військовозобов’язаних і призовників на підприємствах, установах і організаціях громади у 2003 році була організована і здійснювалася відповідно до керівних документів та розпорядження голови Харківської районної державної адміністрації від 02.01.2023 № 03 «Про стан військового обліку в Харківському районі за 2022рік та завдання на 2023 рік», з метою покращення стану військового обліку на території Мереф’янської  міської територіальної громади у 2023 році керівниками підприємств, установ і організацій спільно з територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, проведено комплекс заходів, направлених на належне ведення військового обліку та контролю за його станом.

         У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України 24.02.2022 року та евакуацією, призупинено діяльність підприємств, установ та організацій через що, заплановане звіряння облікових даних підприємств, установ та організацій з обліковими даними відділу військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради у 2023 році проводився частково.

         Стан військового обліку на всіх підприємствах, установах та організацій на задовільному рівні.

         Загальними недоліками щодо ведення військового обліку є те, що не у всіх замінені військово-облікові спеціальності згідно наказу Міністерства оборони України від 07.09.2020 № 317 «Про затвердження переліків військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу і тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців», військово-лікарська перекомісія пройдена на 30% загальної картотеки.

         Основними причинами зазначеного стану справ є:

  • слабка підготовка кадрів з військово-облікової роботи на підприємствах, установах та організаціях;
  • неналежний контроль зі сторони керівників за військовим обліком.

З метою покращення стану військового обліку прошу:

  1. Керівникам підприємств, установ, організацій, навчальних та інших закладів, незалежно від підпорядкування та форм власності забезпечити:
  • прийняття рішення стосовно відновлення та удосконалення військового обліку, запланувавши конкретні організаційні заходи на 2024 рік щодо виконання всіх вимог керівних документів стосовно оборони держави і мобілізаційної підготовки;
  • обов’язкове проведення не рідше одного разу на рік звірок облікових даних усіх військовозобов’язаних і призовників, які працюють на підприємстві з відповідними  РТЦК та СП  де вони перебувають на обліку та з відділом військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради;
  • своєчасне проведення інформування відповідних РТЦК та СП, про прийняття/звільнення або про зміни облікових даних військовозобов’язаних і призовників, які працюють на підприємстві;
  • контроль на підприємствах щодо дотримання правил військового обліку військовозобов’язаних і призовників, проведення роз’яснювальної роботи серед працівників про виконання обов’язків щодо військового обліку, повідомлення РТЦК та СП про військовозобов’язаних та призовників, які порушили вимоги законодавства про військовий обов’язок і військову службу, для притягнення винних до відповідальності згідно з діючим законодавством;
  • контроль проведення відповідальними особами перевірки наявності в усіх призовників відстрочок від призову на строкову військову службу, перебування на військовому обліку у відповідних РТЦК та СП працівників підприємств, які не досягли граничного віку перебування у запасі (чоловіки – до 60 років, жінки – до 60 років), перебування на військовому обліку у РТЦК та СП жінок, які мають відповідну цивільну освіту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Додаток 2

до розпорядження міського голови

від 22.12.2023 р. № 110-ОД § 1

                                              

Перелік

заходів щодо поліпшення стану військового обліку у 2024 році на

території  Мереф'янської міської територіальної громади.

 

  1. Щодо забезпечення персонально-первинного обліку призовників і військовозобов’язаних відділом військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради:
    1. Використовувати кожне прибуття призовників, військовозобов’язаних та резервістів з особистих питань до ДІЯ – ЦЕНТР для звіряння їх облікових даних із картками первинного обліку;
    2. При необхідності внесення змін у військові квитки військовозобов’язаних (при зміні військово-облікових ознак) приймати їх під розписку та подавати до Харківського районного центру комплектування та соціальної підтримки для внесення необхідних змін;
    3. Розробити плани звірянь облікових даних карток первинного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають на військовому обліку, з їх обліковими даними, що містяться в особових картках призовників і військовозобов’язаних підприємств, установ, організацій, де вони працюють (навчаються), що перебувають на території Мереф’янської міської ради, а також плани контролю за виконання посадовими особами підприємств, установ та організацій, встановлених правил військового обліку, здійснювати заходи звіряння і контролю відповідно до цих планів.

 

  1. Щодо забезпечення персонального обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів підприємствами, установами та організаціями:
    1. Проаналізувати кваліфікаційні вимоги до посад на відповідність спеціальностям, визначеним у наказі МО України 11.10.2021 №313 «Про затвердження Переліку  спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних та Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями » (зі змінами). При наявності жінок, що працюють на таких посадах і мають відповідні спеціальності – скерувати їх до Харківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік;
    2. Встановити взаємодії із районним територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (далі – РТЦК та СП) інших адміністративно-територіальних одиниць Харківського району (за наявності в них на обліку військовозобов’язаних, призовників та резервістів, що працюють в державних органах, установах, організаціях, на підприємствах) Здійснювати їх письмове інформування про призначення, переміщення і звільнення осіб, відповідальних за ведення військового обліку. В ході взаємодії уточнити строки та способи звіряння даних особових карток, їх облікових даних, внесення відповідних змін до них, а також порядок оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Відряджати осіб, відповідальних за ведення військового обліку у визначені строки до таких РТЦК та СП для проведення звіряння даних особових карток призовників і військовозобов’язаних з їх обліковими документами у РТЦК та СП.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Додаток 3

до розпорядження міського голови

від 22.12.2023 р. № 110-ОД § 1

 

План

Звіряння облікових даних підприємств, установ та організацій на території Мереф'янської міської територіальної громади з обліковими даними з відділом військового обліку та цивільного захисту Мереф’янської міської ради.

 

№ з/п

Назва підприємства, установ та організацій

  Адреса

Дата звірки

    Примітка

1

Відділ управління персоналом Мереф'янської міської рада

вул. Дніпровська, 213

16.01.2024

 

2

КНП Мереф'янської міської ради «Мереф'янська центральна районна лікарня»

вул. Дніпровська, 148

16.01.2024

 

3

Інститут овочівництва і баштанництва НААНУ

вул. Інститутська, 1

17.01.2024

 

4

ПП Мереф'янське АТП

пров. Яковлівський, 16

17.01.2024

 

5

Філія "ЖОВТНЕВЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО" ДЕРЖАВНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА "ЛІСИ УКРАЇНИ

вул. Л.Українки, 63

17.01.2024

 

6

ТОВ «Укрспецспирт»

вул. Погребняка Якима, 2

18.01.2024

 

7

ТзОВ «Житниця Слобожанщини»

с.Яковлівка вул. Зоріна 65

18.01.2024

 

8

ТзОВ «Агрофірма Жнива»

с.Яковлівка вул. Зоріна 65

18.01.2024

 

9

ФГ«Тимур-2003»
 

с.Нижня Озеряна, вул Мерефянська, 20-б

19.01.2024

 

10

Приватна фірма «ПРОМЕНЕРГО»

вул.Горького 187г

19.01.2024

 

11

ТОВ «Торгово-промислова компанія «Опора»

вул. Піщана 22

 

19.01.2024

 

12

ТОВ «Альтернатив енерджі сорсес компані»

М. Харків, вул. Плеханівська 126/1

23.01.2024

 

13

ТОВ «Завод Монометр»

м.Харків, пров. Чайкіної Лізи 17.

23.01.2024

 

14

ВКП «Служба замовника»

 

Вул. Дніпровська 206

23.01.2024

 

15

ПРАТ "УТКІВСЬКЕ ВІДГОД.ГОС-ВО"

с.Утківка вул.Слобожанська,78

24.01.2024

 

16

ТОВ "Бітоксід"

 

61037, Харківська обл., місто Харків, вул.Плеханівська, будинок 126/1

23.01.2024

 

17

ЦПМД №1 ХАРКIВСЬКОГО РАЙОНУ

с.Буди вул.Фаянсовщик, 5

24.01.2024

 

18

ТОВ «НДЦ «УКРНАФТОХІМ»

Вул.Піщана, 22

23.01.2024

 

19

Відділ освіти Мереф’янської міської ради

Вул. Культури, 2

24.01.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

до розпорядження міського голови

від 22.12.2023 р. № 110-ОД § 1

 

Склад комісії з перевірки  стану військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів на підприємствах, установах та організаціях Мереф'янської міської територіальної громади у 2024 році

 

 

Голова комісії

начальник відділу військового обліку та цивільного стану Мереф'янської міської ради 

Олег ДЕВ'ЯТИЙ

 

Члени комісії:

 

 

 

провідний спеціаліст відділу військового обліку та цивільного стану Мереф'янської міської рада

 

 

 

Анна АЛЕКСАШОВА

 

спеціаліст ІІ категорії відділу військового обліку та цивільного стану Мереф'янської міської рада

Наталія ГРІБОВА

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень