Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Рішення сесії №1776/24 «Про внесення змін до Регламенту Мереф’янської міської ради VІІІ скликання»

Кількість переглядів: 18
Скликання: VIII
Сесія: LII (від 12.07.2024)
Тип документу: Рішення сесії
Дата прийняття: 12.07.2024
Дата оприлюднення: 15.07.2024
Автор: Дядченко Т.П
Номер документу: 1776/24
Назва документу: Про внесення змін до Регламенту Мереф’янської міської ради VІІІ скликання
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.16 МБ)

МЕРЕФ’ЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

LІІ сесія Мереф’янської міської ради VIII скликання

 

РІШЕННЯ

 

від 12 липня 2024 року                м. Мерефа                                 № 1776/24


 

 

Про внесення змін до Регламенту

Мереф’янської міської ради VІІІ скликання

 

Відповідно до пункту 1 статті 74 Регламенту Мереф’янської міської ради VІІІ скликання, затвердженого рішенням ІІ сесії Мереф’янської міської ради VІІІ скликання № 22/20 від 04.12.2020 року, беручи до уваги Закон України «Про внесення змін о Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» від 22 лютого 2024 року № 3590-ІХ, міська рада        

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до Регламенту Мереф’янської міської ради VІІІ скликання, затвердженого рішенням ІІ сесії Мереф’янської міської ради VІІІ скликання  № 22/20 від 04.12.2020 року, а саме:

1.1 Пункт 9 статті 1 «Правові засади діяльності міської ради» викласти в наступній редакції:

«9. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші   доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної.».

1.2 Пункт 3 статті 3. «Відкритість і гласність роботи міської ради» викласти в наступній редакції:

«3.Гласність засідань міської ради забезпечується:

  • доведенням до відома громадськості інформації про план роботи ради шляхом оприлюднення на офіційному веб-сайті міської ради;
  • надання інформації на вимогу запитувачів у порядку, передбаченому Законом України «Про доступ до публічної інформації»;
  • шляхом трансляції пленарного засідання ради в мережі Інтернет в режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»;
  • публікацією звітів про роботу та рішень ради на офіційному сайті міської ради.

Офіційним веб-сайтом міської ради в мережі Інтернет є веб-сайт за адресою: http://merefaotg.gov.ua/.».

    1.  Статтю 7 «Порядок скликання першої сесії новообраної ради» доповнити пунктом 3наступного змісту:

«3. Порядок проведення першої сесії ради, порядок обрання секретаря міської ради, скликання чергової та позачергової сесій ради, призначення пленарних засідань ради, підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях, прийняття рішень ради про затвердження порядку денного сесії та інших процедурних питань, а також порядок роботи сесії визначаються регламентом ради з урахуванням вимог Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та інших законів. До прийняття регламенту ради чергового скликання застосовується регламент ради, що діяв у попередньому скликанні.».

    1. Пункт 8 статті 43 «Ведення протоколу пленарного засідання сесії міської ради» викласти в наступній редакції:

«8.Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до Закону України «Про внесення змін о Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.».

    1. Пункт 1 статті 63 «Порядок організації та форми роботи постійної комісії» викласти в наступній редакції:

«1.Формами роботи постійних комісій міської ради є засідання. Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.».

    1. Пункт 2 статті 63 «Порядок організації та форми роботи постійної комісії» викласти в наступній редакції:

«2.Засідання постійних комісій відбуваються гласно і є відкритими.

      Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису.

      За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Проєкти порядку денного засідань постійної комісії, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».».

  1. Рішення  в частині відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів пленарних засідань ради та засідань постійних комісій ради ввести в дію з 14 серпня 2024 року.
  2. Рішення в частині трансляції  пленарних засідань ради та засідань постійних комісій ради ввести в дію через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регуляторної політики, інвестиційної діяльності, розвитку підприємництва, гендерних і правових питань, депутатської діяльності, етики та регламенту.

 

 

 Міський голова                                                                  Веніамін СІТОВ

 

Дядченко Т.П.

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень