A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Поліція інформує

Дата: 07.11.2017 08:48
Кількість переглядів: 741

Поліція інформує

З  06  до 30 листопада 2017 року на території обслуговування працівниками Харківського  відділу поліції   проводяться  заходи   із  запобігання   споживання особами, які не досягли 18 років, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порушень правил торгівлі цими товарами.
Поліція попереджає, що відповідно до чинного законодавства продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. А саме, згідно Закон  України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”
Стаття 15-3. Обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів.
Забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:
  1) особами, які не досягли 18 років;
Продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов'язаний затребувати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.
У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім  безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.
Стаття 17. Відповідальність за порушення норм цього Закону.
Порушення  вимог  статті  15-3  цього  Закону - 6800 гривень;
(Після застосування фінансової санкції ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, пивом або тютюновими виробами анулюється органом, який її видав).
Стаття 156. Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами
Роздрібна торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії - тягне за собою накладення штрафу від 850 грн. до 3400 грн. з конфіскацією предметів  торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.
Продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років - тягне за собою накладення штрафу від 510 грн. до 1700 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень