A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Різдвяні октави

Дата: 26.12.2017 08:59
Кількість переглядів: 899

Різдвяні октави


Протягом останніх двох місяців у місті Києві за підтримки Міністерства культури України, Творчої спілки діячів естрадного мистецтва України проходив Міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Різдвяні октави» в рамках культурно-мистецького проекту «Україна іде по Землі».
Завданнями фестивалю-конкурсу було виявлення і підтримка творчих та інтелектуальних інтересів дітей, юнацтва та молоді; формування інтелектуальної, творчої, молодіжної еліти в різних сферах суспільного життя; сприяння розвитку та реалізації творчих ініціатив молодих митців; популяризація народної пісенної творчості, кращих зразків українського фольклору, народної, академічної, сучасної естрадної пісні та культури; сприяння розвитку українського пісенного мистецтва і культури та пісенного мистецтва і культури представників інших національностей; сприяння обміну досвідом між представниками творчої молоді; забезпечення засад взаємодії та співпраці між громадськими організаціями, установами, студіями, навчальними закладами та органами державної влади у сфері реалізації молодіжних творчих проектів тощо.
Конкурс проходив у два етапи. На першому (заочному) етапі відбулися попередні прослуховування учасників за надісланими аудіозаписами. З дуже багатьох претендентів було відібрано тільки 68 талановитих вокалістів віком від 5 до 28 років. Серед обраних – представники Мереф’янської об’єднаної територіальної громади: вокальний ансамбль «Melodi kids» і п’ятеро солістів: Мар’яна Гамаль, Поліна Новікова, Софія Яценко, Вероніка Мальцева і Марія Ожийова (керівник Дар’я Рибалко, Мереф’янська дитяча музична школа).
17 грудня 2017 року в Колонному залі Київської міської державної адміністрації відбувся другий етап фестивалю, на якому конкурсанти виконали по два різнохарактерні твори. Оцінювало виступи вокалістів авторитетне та доброзичливе журі на чолі з Тетяною Миколаївною Русовою (Заслужена артистка України, українська співачка, викладач по класу естрадного вокалу Київського інституту музики імені Рейнгольда Глієра). Поважне журі особливо відмітило прекрасні сценічні костюми, високий художній рівень постановок, техніку виконання, артистичність юних мереф’ян і високо оцінило їхні виступи: вокальний ансамбль «Melodi kids» і Поліна Новікова стали Лауреатами І ступеню; Вероніку Мальцеву, Софію Яценко і Мар’яну Гамаль нагороджено Дипломами Лауреатів ІІ ступеню. Крім того, Мар’яна отримала спеціальну нагороду – приз глядацьких симпатій. Марія Ожийова єдина серед усіх учасників Міжнародного телевізійного фестивалю-конкурсу вокального мистецтва «Різдвяні октави» одержала головну нагороду – «Майбутнє фестивалю». Мереф’янські зірочки отримали також медалі і чудові подарунки від організаторів Фестивалю – солодощі та пам'ятні сувеніри. Дар’ю Рибалко, керівника, було нагороджено Грамотою за високий професіоналізм та педагогічну майстерність, натхнення, талант, благородство душі.
«Ми мали за честь представляти своє рідне місто на цій масштабній музичній події. Фестиваль «Різдвяні октави» було проведено на дуже високому рівні. Всі, хто був присутній на конкурсі, відчули гостинність як організаторів фестивалю, так і міста Києва взагалі. Його учасниками стали талановиті виконавці. Те, що конкурсу передував попередній відбір, свідчить про те, що фестиваль зібрав кращих із кращих» – поділилася керівник з вокалу Дар’я Рибалко.
Мереф’янська громада пишається досягненнями своїх юних талантів! Бажаємо їм та їхньому керівникові нових успіхів, звершень і перемог!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень