A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Подолаємо насильство разом! 

Дата: 05.02.2018 09:08
Кількість переглядів: 1028

Подолаємо насильство разом! 


Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини, від якого, як правило, найбільше страждають жінки та діти. 
Ця проблема, розповісти про яку зможе далеко не кожен, потребує негайного вирішення. Лише уявіть, у 2017 році Національна поліція України зареєструвала майже 60 тисяч заяв щодо домашнього насильства. Та про насильство в сім'ї говорять у тих випадках, коли факти грубого і жорстокого звернення не поодинокі, а регулярні і постійно повторюються, тож офіційна цифра – це лише невелика доля тих, хто потребує допомоги.
Домашнє насильство – не тільки фізичне, а й словесне, емоційне чи духовне приниження або залякування. При всій різноманітності його видів, для сімейного насильства характерно те, що воно набуває загального, систематичного характеру. 
Задля можливого запобігання та протидії домашньому насиллю 2 лютого службою у справах сім’ї та дітей Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради було проведено засідання круглого столу на тему: «Закон України від 07.12.2017р. «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на території Мереф’янської міської ОТГ».
Діалог відбувся серед представників Харківського відділу поліції Головного управління національної поліції в Харківській області, Харківського районного відділу з питань пробації, Мереф’янського бюро правової допомоги, відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради та відділу соціального захисту населення Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради.
Під час круглого столу обговорювалася сфера дії вищезазначеного нового законодавства, основні засади та напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, повноваження та взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. 
Таким чином, присутні досягли консенсусу та обговорили спільний напрямок взаємодії задля запобігання та протидії домашньому насиллю в Мереф’янській громаді. 
Пам’ятайте, якщо ви стали свідком чи жертвою насильства в родині, ви можете в будь-який час звернутись по допомогу за наступними телефонами: 748-73-50, 748-32-33, 099-073- 24-99 – чергова частина Харківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень