A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Свято геройства та мужності

Дата: 17.10.2017 10:14
Кількість переглядів: 1015

Свято геройства та мужності 


14 жовтня, у Мереф’янській громаді відбулися урочистості до Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці
День захисника України – одне з наймолодших державних свят, що відзначається 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва.
Свято Покрови Пресвятої Богородиці шанували наші пращури, воно було одним із найголовніших свят у козаків, за що й отримало другу назву – Козацька Покрова.
Через шанобливе ставлення українського козацтва свято почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність, захист кордонів рідної землі.
На площі Перемоги зібралось чимало небайдужих мешканців громади. До них приєдналися настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей о. Василій, диякон о. Миколай та віряни, котрі хресною ходою пройшли від храму до центру міста, де біля погруддя Івана Сірка постала свята ікона, як символ віри, як захисниця від ворогів.
Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов звернувся до всіх присутніх з вітальним словом, поздоровив зі святами та побажав здоров’я, благополуччя, добра , а головне – миру і злагоди кожній родині. Також зі словами духовних настанов до людей звернувся проторієй о.Василь. 
Крім того, вихованці комунального закладу «Мереф’янська дитяча музична школа» подарували всім присутнім свої талановиті виступи. Діти декламували зворушливі вірші про неньку-Україну та співали пісні, які нікого не залишили байдужими. 
Опісля виступів, за традицією, здійснили покладання квітів до погруддя Івана Сірка .
Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти кордони країни та спокій нашого народу. Як колись для козака почесним обов’язком була служба в війську Запорозькому, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків. 
Боротьба за незалежність українського народу продовжується і зараз. На Сході країни відбуваються бойові дії на території Луганської та Донецької області. На превеликий жаль гинуть наші земляки, тому у День захисника України не забули згадати про воїнів-мереф’ян, котрі загинули, захищаючи рідну землю: це старший сержант Блінов Владислав Євгенійович та солдат-снайпер Рижов Станіслав Анатолійович. 
Ми не маємо право забувати імена справжніх героїв. Це стосується не тільки учасників антитерористичної операції, а й учасників Другої Світової війни, героїв-афганців, героїв-чорнобильців , адже всі вони полягли заради єдності нашої держави.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень