A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Шановні мешканці Мереф'янської об'єднаної територіальної громади!

Дата: 18.01.2018 12:00
Кількість переглядів: 741

Шановні мешканці

Мереф'янської міської об'єднаної територіальної громади!

 

У зв'язку з ситуацією, що склалася з перевезення пільгового контингенту пасажирів в громадському транспорті, а саме пенсіонерів та інших категорій, як міський голова, хочу дати коментар.

Мереф'янська міська рада, в моїй особі, ніяких пільг не відміняла і відміняти не має права, так як вони визначені законодавством України.

На території громади, за даними Управління соціального захисту населення Харківської районної державної адміністрації, майже четверта частина населення – жителі пільгових категорій (7158 осіб з 25700 осіб станом на 01.11.2017 року).

Згідно чинного законодавства втрати, які несуть перевізники за перевезення пільгового контингенту пасажирів, повинні бути компенсовані. З 2016 року повноваження по компенсації пільгового проїзду передані органам місцевого самоврядування, тобто на наш з вами місцевий бюджет. За попередніми розрахунками мінімальна сума для такої компенсації на 2018 рік складає 9 мільйонів 500 тисяч гривень, яку ми пропонуємо передбачити в «Програмі соціального захисту населення Мереф'янської міської ради на 2018-2020 роки». Та на момент прийняття цієї програми на ці цілі виділено лише 500 тисяч гривень.

Хочу нагадати, що автоперевезення населення на території нашої громади здійснюють ПП «Мереф’янске АТП», ПП «Транс-Сервіс», ТОВ «АВТО-ОВІ» і фізичні особи-підприємці. Ось уже 2 роки ці підприємства і підприємці несуть значні збитки від того, що місцевий бюджет не в змозі компенсувати їх втрати за перевезення пільгового контингенту пасажирів в повному обсязі, а тільки приблизно до 5%. Ця проблема багато разів обговорювалась на нарадах з керівниками автотранспортних підприємств, де вони акцентували увагу на тому, що вищезазначена ситуація призводить до того, що:

1) знижується рівень заробітної плати співробітників підприємств, через що водії, слюсарі та механіки звільняються. Відповідно, висококваліфікованих водіїв не вистачає на всі випуски автомобілів на маршрути, тому керівники змушені брати на роботу тих людей, яких раніше звільняли за різні порушення;

2) купувати запчастини та пально-мастильні матеріали стає все складніше, не кажучи вже про оновлення автобусів.

Щоб максимально забезпечити проїзд пасажирам пільгових категорій та забезпечити регулярні і безпечні перевезення працюючому населенню, молоді, дітям Мереф'янська міська рада зробила наступне:

1. Підписала Меморандум з пасажирськими автоперевізниками, які обслуговують Мереф'янську ОТГ. Згідно Меморандуму, перевезення будуть здійснюватися за рахунок перевізників безкоштовно і без обмежень наступних категорій:

• Інваліди війни І, ІІ, ІІІ групи;

• Особи, які супроводжують інваліда війни І групи;

• Учасники бойових дій та особи, прирівняні до них (в тому числі учасники АТО);

• Члени сімей (в тому числі, які пропали безвісти) військовослужбовців;

• Діти з багатодітних сімей;

• Діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування, які виховуються або навчаються у навчально-виховних та навчальних закладах;

• Учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – 1, 2 категорії;

• Діти, яким встановлено інвалідність, що пов'язана з Чорнобильською катастрофою;

• Діти інваліди;

• Інваліди І, ІІ групи;

• Інваліди І, ІІ групи по зору;

• Особи, які супроводжують інваліда І групи або дітей-інвалідів;

• Реабілітовані особи.

2. Підготувала зміни в порядок компенсації виплат пасажирським перевізникам за пільговий проїзд категорій громадян, не передбачених в Меморандумі. 26 січня ці зміни буде запропоновано розглянути на сесії міської ради для затвердження депутатами.

3. У результаті затвердження вищезазначених змін будуть укладені договори з автоперевізниками, в яких передбачено врахування кількості пільгових поїздок через талони.

4. З 1 лютого поточного року Виконавчим комітетом Мереф'янської міської ради буде організована видача талонів для обліку пільгового проїзду.

Виходячи з усього вищевикладеного, прошу поставитися до ситуації, що створилася, розсудливо і з порозумінням. Іншого варіанту вирішення даного питання немає!

Якщо 26 січня на сесії не буде прийнято вищевказаних рішень, то проблема не буде вичерпана і матиме продовження.

Залишати цю ситуацію без рішення не можна! Те, що ми зараз запропонували – це перший етап переходу до більш якісного обліку, а саме – електронних квитків.

Тому прошу не піддаватися на заклики і акції протестів, які організовують люди, котрі використовують Вас тільки для задоволення своїх політичних інтересів.

 

З повагою, Мереф'янський міський голова Веніамін Сітов

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень