A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Продовжуючи "Естафету пам'яті"

Дата: 13.09.2017 13:20
Кількість переглядів: 891

Продовжуючи "Естафету пам'яті"


5-го вересня у Мереф’янській об’єднаній територіальній громаді відсвяткували 74-річницю з Дня визволення м. Мерефа. 9-го вересня урочисті заходи продовжили на головній площі міста. 
12 вересня "Естафета пам’яті" перейшла до сел. Селекційне та смт. Утківка, де відбулися урочисті мітинги. 
На заходах були пристуні: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, голова постійної комісії з питань бюджету, депутат Харківської обласної ради Людмила Немикіна і начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, депутат Харківської обласної ради Руслан Дейнека.
Міський голова зазначив : «Саме сьогодні відбуваються дуже важливі зміни у нашій державі і ми з вами є свідками цих подій. Майбутнє нашої країни в руках підростаючого покоління, яке повинно пам’ятати свою історію та вшановувати пам’ять герої, які полягли за краще життя їх нащадків.» В свою чергу, Людмила Немикіна подякувала присутнім ветеранам за мужність та їх подвиг перед Батьківщиною.
Опісля урочистих слів, хвилиною мовчання, всі вшанували пам’ять полеглих у тяжких боях проти німецько-фашистських загарбників та здійснили церемонію покладання квітів до меморіалу. 
Крім того, учні Мереф’янської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 7 привітали ветеранів квітами та яскравими посмішками, а представники Мереф’янського міського будинку культури підготували свої талановиті виступи для всіх присутніх. 
Події Другої Світової війни згадали і у смт. Утківка. Тимчасово виконуюча обов’язки старости Утківської селищної ради Ніна Каляка зазначила, що підростаюче покоління повинно цінувати те, що зробили ветерани заради того, щоб вони жили. До заходу долучилися всі учні та вчителі Утківської ЗОШ – це надзвичайно важливо, що діти теж не забувають та шанують історію свого народу. 
Досить символічним є те, що у цей важливий для Мереф’янської громади день відбулася визначна ще одна подія – урочисте відкриття міні-проектів, які були реалізовані в рамках обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». 
Веніамін Сітов, Людмила Немикіна та Руслан Дейнека привітали конкурсантів-переможців та вручили почесні сертифікати.
За ініціативи Молодіжної громадської організації «Майбутнє Мерефи» та багатьох ініціативних груп жителів Мереф’янської громади, у 2017 році було реалізовано сім міні-проектів, а саме:
1. Заміна вікон та дверей на енергозберігаючі в Мереф’янському медичному ліцеї.
2. Ремонт даху та ливневої системи у Мереф’янському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №3.
3. Капітальний ремонт системи опалення у Мереф’янському ліцеї імені Героя Радянського Союзу В.П.Мірошниченка.
4. Тепла школа – здорова нація. Заміна вікон на енергозберігаючі у приміщенні Мереф'янської ЗОШ I-III ступенів №3.
5. Заміна системи опалення в Утківській загальноосвітній школі I-III ступенів 
6. Капітальний ремонт покрівлі Комунальної установи Мереф’янської міської ради «Мереф’янський міський будинок культури».
7. Організація спортивно-ігрового осередку для дітей Мереф’янського ДНЗ №4.
Загальна сума фінансування вищезгаданих проектів склала 1 237 317 грн. 
Людмила Немикіна отримала досить приємні враження від візиту до Мереф’янської громади і наголосила : «Мерефа – чудове місто, яке сьогодні відкрилося для мене по-новому». 
Щиро сподіваємося, що у наступному році, спільними зусиллями Харківської обласної ради, Мереф'янської міської ради та жителів Мереф'янської громади буде реалізовано ще більше міні-проектів в рамках конкурсу «Разом у майбутнє».Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень