A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Профілактика грипу

Дата: 04.01.2018 14:24
Кількість переглядів: 831

Профілактика грипу 


Щорічно з приходом холодів люди починають хворіти на грип та гострі респіраторні інфекції, які негативно впливають на здоров’я. Грип – це гостре респіраторне вірусне захворювання, яке вражає людей, незалежно від віку та статі, характеризується високою температурою тіла, загальною інтоксикацією, сильним кашлем, закладеністю носа, болями в животі. Вірус грипу дуже швидко може вражати серцево-судинну та нервову системи, дихальні шляхи, різко знижуючи захиснісили організму. Особливо небезпечний грип для людей похилого віку, дітей і вагітних жінок, а також для тих, хто має хронічні захворювання.
Джерелом інфекції є хвора людина. Від людини до людини вірус передається повітряно-крапельним шляхом: при кашлі, чханні або розмові. Дужа часто при грипі виникають такі ускладнення, як пневмонії, бронхіти, менінгіти.
У всіх хворих, у яких температура тіла не корегується жарознижуючими засобами, падає артеріальний тиск, сповільнюється пульс, або виникають серцебиття, наростає задишка, з’являються носові кровотечі, судоми. Хворі з такими симптомами потребують госпіталізації. 
Лікування грипу треба розпочати негайно, самолікування може призвести
до тяжких, а іноді й до смертельних наслідків. Вірус дуже швидко поширюється у місцях великого скупчення людей, тому варто в цей період уникати багатолюдних місць, часто провітрювати приміщення, постійно мити руки з милом, прикривати ніс і рот при чиханні, кашлі одноразовою серветкою.
Тим, хто працює з людьми потрібно користуватись марлевою маскою, яка має бути чотирьохшаровою і мінятися кожні 2 години.
Найдієвішим способом профілактики грипу є вакцинація. МОЗ затвердило наступні типи вакцин: Інфлувак, Інфлуенца Ваксі, Джі сі флю, Ваксігрип. Імунітет після введення вакцин формується через 14 днів. Не займайтесь самолікуванням! Вчасно звертайтесь до лікаря!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень