A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Утківській загальноосвітній школі I-III ступенів – 100 років!

Дата: 19.12.2017 14:25
Кількість переглядів: 611

Утківській загальноосвітній школі I-III ступенів – 100 років!

У нашій громаді є чудова традиція – святкувати ювілеї. Такі свята бувають різними: вони великі й малі, радісні й наповнені смутком, але це завжди певний підсумок пройденої частини життя.
15 грудня стало хвилюючим та визначним днем не тільки для смт. Утківка, а й для Мереф’янської громади загалом. Школа, багата своєю історією та освітянськими звершеннями, поколіннями мудрих педагогів і вдячних за науку випускників, святкувала 100-річний ювілей. 
100 років це багато чи мало? Для людського життя це багато, а для історії це мить. І тим прекрасніше, адже у день ювілею згадали найкращі, найзнаменніші моменти з життя Утківської школи. І відправним моментом був 1917 рік, коли й заснували школу. 15 грудня – це день, коли вперше почала роботу Утківська школа. Інформацію про неї було записано з листа вчительки від 26 липня 1920 року, яка повідомила, що школа потребує ремонту і знаходиться в будівлі колишнього господарського дому. Ця вчителька, ім’я якої досі не відомо, стала першим вчителем для Утківської школи.
Ось уже сотий рік Утківська загальноосвітня школа I-III ступенів гостинно відчиняє свої двері. Кожен день учні та вчителі, поспішають в цей будинок, де проводять більшу частину дня, а значить життя.
За довгих 100 років школа випустила в широкий життєвий шлях десять поколінь учнів. В її стінах працювало чотири покоління вчителів і в різні періоди очолювало більше 10 директорів.
На святковий захід завітали та розділили радощі з приводу ювілею: Веніамін Сітов, Мереф’янський міський голова; Тетяна Дядченко, секретар Мереф’янської міської ради; Світлана Рудницька, заступник Мереф’янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; Руслан Дейнека, начальник відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Мереф’янської міської ради; Сергій Борисенко, заступник голови обласної організації профспілки працівників освіти; Ніна Кунченко, голова районної профспілкової організації працівників освіти; Валентина Сидорова, головний бухгалтер організації районної профспілки працівників освіти; Ніна Каляка, виконуюча обов’язки старости селища Утківка; Андрій Гончаренко, депутат Мереф’янської міської ради; Руслан Чагаровський, директор Державного підприємства Жовтневе лісове господарство; Алла Терещенко, провідний інженер лісових культур Жовтневого лісового господарства; вчителі теперішні та бувші, учні та випускники і просто небайдужі мешканці громади. 
Під час концерту історію школи розглядали, розділивши на декілька періодів. Цікаві факти, історичні данні супроводжувалися творчими виступами ,які були багаті на вірші, пісні та танці.
Розглянули період 1936 -1948 років. Ці роки по праву називають обпаленими війною. Згадали покоління учнів перших післявоєнних років, загартованого воєнним дитинством і голодною юністю та вчителів, які назавжди залишаться в історичній пам’яті закладу. 
Аналізуючи період 1977 – 1986 років, розповіли про добрі, тісні відносини з жовтневим лісовим господарством. Створення шкільного лісництва в школі почалося з роботи гуртка «Юні лісівники», який працює з 1983 року. 
Також на свято завітала команда юних природоохоронців - агітбригада «Лісові Дзвіночки», яка привітала заклад з ювілеєм і розповіла про свої досягнення. 
У період з 1998 по 2011 роки школа випустила багато талановитих і розумних учнів, кожен з яких знайшов своє гідне місце у дорослому житті. 
Також під час заходу окремі слова подяки висловили педагогам старшого покоління, які знаходяться на заслуженому відпочинку, але своїми мудрими порадами та досвідом продовжують вносити свій вклад в справу виховання підростаючого покоління. Не забули згадати й про минулих директорів школи та подякувати їм за тяжку працю на благо закладу. 
Приємною частиною урочистого заходу були виступи гостей та вручення подарунків. Веніамін Сітов вручив школі сертифікат на отримання навчального кабінету з предмету «Інформатика», про який давно мріяли учні. 
Проходять роки… Учні прощаються зі школою, ідуть у нове життя. Скільки прекрасних справ на рахунку випускників Утківської школи: вони працюють лікарями і вчителями, юристами і бухгалтерами, продавцями і перукарями, будівельниками і механізаторами, шоферами і столярами. Сподіваємося, що Утківська загальноосвітні школа випустить у доросле життя ще багато гарних людей та гідних спеціалістів. Бажаємо школі, її працівникам та учням процвітання, успіхів та нових яскравих вершень.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень