A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

В Харківській області через необачне використання газу постраждало шестеро споживачів

Дата: 05.03.2018 14:33
Кількість переглядів: 983

В Харківській області через необачне використання газу постраждало шестеро споживачів

В січні-лютому 2018 року в Харківській області сталося 2 нещасних випадки при використанні газу в побуті. В результаті недотримання елементарних правил безпеки, постраждало 6 мешканців області, серед яких 2 дітей.

Найчастішою причиною отруєння чадним газом є самовільне втручання споживачів в роботу димових і вентиляційних каналів будинку, перекриття доступу повітря в приміщення для відводу продуктів згорання, використання несправних газових приладів, їх самостійний ремонт.

В Чугуєві смертельний нещасний випадок стався через зміну власником житла конструкції димоходу. Після блокування вентиляційного каналу чадний газ накопичився в приміщенні. А в селищі Бабаї, Харківського району через недотримання правил використання газу постраждала ціла родина з 4 чоловік.

«Правила безпеки – це не примха і не вигадка газової компанії. Це заходи, які збережуть здоров’я та життя наших клієнтів. Адже за газове обладнання в будинку, димоходи, вентканали та безпеку своїх родин відповідають самі споживачі», - зазначив головний інженер ПАТ «Харківгаз» Вячеслав Іванченко.

Щоб попередити отруєння чадним газом достатньо виконувати кілька нескладних дій:

- Обов’язково отримати акт про придатність  до використання димових і вентиляційних каналів в будинку. Перевірку димоходів та надання актів здійснюють спеціалізовані організації, які мають відповідний державний дозвіл на ці роботи.

- Під час роботи газового обладнання, особливо в зимовий період, самостійно перевіряти наявність тяги в димових та вентиляційних каналах. Для цього прикласти смужку паперу до отвору димоходу або вентканалу. Якщо смужка всмоктується всередину – тяга в димоході  присутня, можна надалі використовувати газ. За відсутністю тяги – вимкнуті газові прилади, провітрити приміщення, звернутись в спеціалізовану організацію для прочищення димаря.

- Не допускати обмерзання оголовків димоходів та ветканалів. Проводити їх огляд в зимовий період не рідше разу на місяць.

- Здійснювати ремонт, заміну,установку газових приладів лише за допомогою фахівців спеціалізованих організацій, що мають дозволи на ці роботи. Самостійні втручання в роботу обладнання та димарів є небезпечними для споживачів газу.

- Про всі надзвичайні ситуації, пов’язані з використанням газу в побуті, негайно повідомляти в аварійну газову службу за телефоном 104.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень