A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«У думці знову тліє бій у Крутах…»

Дата: 02.02.2018 15:45
Кількість переглядів: 899

«У думці знову тліє бій у Крутах…»

Цілих 100 років відділяють нас від подій 29 січня 1918 року, та вони все одно живуть у душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщини.

До цієї дати комунальний заклад «Мереф’янська міська центральна бібліотека» (дитяче відділення) провели з учнями 7го класу Мереф’янського медичного ліцею героїко-патріотичну годину, зазирнувши в ті дні, відкривши ще одну сторінку нашої історії, усвідомивши суть трагедії, ім’я якої «Крути».

Бібліотечні працівники Лисенко В.М. та Пугач Л.В. ознайомили присутніх з однією гіркою сторінкою нашої історії – жорстоким боєм під Крутами. Великими були втрати, майже 250 курсантів і студентів та 10 старшин поклали свої молоді голови на великому бойовищі. Особливо тяжкі муки випали на долю 32 студентів, які потрапили до рук ненависного ворога:

«…І не страшна ворожа сила
І не злякались смерті й ран!
Нема дорожчого від честі,
Страшнішого чужих кайдан…»

Дорогоцінну і найчистішу жертву принесли юнаки, що 29 січня 1918 року ринули захищати свою землю, знаючи, що не мають жодних шансів на виживання. Їхній подвиг навічно залишиться в історії як символ національної честі й відданості рідному народові.

Тоді загинув цілий студентський курінь, 300 юнаків – цвіт української молоді. І сьогодні ми схиляємо голови перед подвигом молоді, яка своїм вчинком стала совістю нації, совістю всіх майбутніх поколінь, яка щиро вірила в ідеал і, не побоявшись, до останнього боролась за нього.

«Ми є, були і будемо вічно жити
І з нами Україна – рідний край
Розквітне в мирі й злагоді велично
Немов весняний, сонячний розмай…»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень