A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Всесвітній день води

Дата: 22.03.2018 13:50
Кількість переглядів: 820

Всесвітній день води

Воді належить найважливіша роль у виникненні життя, у формуванні фізичного, хімічного середовища, клімату і погоди на нашій планеті.
З якістю питної води пов’язаний стан здоров’я людей, екологічно безпечне харчування, вирішення проблем медичного і соціального характеру.
Для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті та збереження водних ресурсів, Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію 47/193 від 22 лютого 1993 року, оголосивши 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Згідно з рекомендаціями Конференції ООН з охорони навколишнього середовища і розвитку цей день почали відзначати з 1993 року.
Всесвітній день води – це можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього природного середовища і розвитку суспільства та покликаний підвищити розуміння важливості збереження екологічно чистого стану водних ресурсів, заохочуючи при цьому споживачів, науковців, фахівців і громадськість як на національному, так і на міжнародному рівнях, розробляти та реалізовувати заходи для запобігання забрудненню водних ресурсів, їх захисту, збереження, поліпшення їх водного режиму та якості води водних екосистем.
Україна є однією з найменш забезпечених водою серед країн Європи, у маловодні роки дефіцит води відчувається навіть у басейнах великих рік, тому в Україні проблема води завжди є і буде актуальною та гострою. До того ж багато комплексів очисних споруд перевантажені і працюють неефективно, внаслідок чого з року в рік погіршується санітарний стан річок та водоймищ, цілий ряд яких є джерелом питного водопостачання міст та інших населених пунктів України.  Забезпеченість чистими водними ресурсами є однією з складових національної безпеки України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень