A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Весняні толоки у Мереф’янській ОТГ

Дата: 26.04.2018 10:06
Кількість переглядів: 853

Щороку в третю суботу квітня відзначається Всеукраїнський день довкілля.

День довкілля у Мереф’янській міській об’єднаній територіальній громаді було організовано з метою приведення до належного стану територій населених пунктів – це і висадка рослин, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб, ліквідація стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.

До весняної толоки долучилися районні комітети органів самоорганізації населення (РК ОСН).

РК ОСН «Мерефа-Схід» на чолі з головою Наталією Даниленко, дружнім колективом привели до ладу вулицю Лесі Українки. Було зібрано сміття, висаджені дерева та пофарбовані зупинки. Незважаючи на роботу у вихідний день, абсолютно всі учасники мали гарний настрій та по закінченню заходу кожен відчував гордість за особистий внесок у спільну справу.

Варто відзначити найактивніших мешканців мікрорайону - це Дядченко Ніна Ілларіонівна, Шевчук Людмила, Моргун Галина, Червоний Віталій, Лялюк Олександр, Лялюк Валентина.

Також була проведена толока на розі вулиць Мереф’янської та Щасливої. Небайдужі мешканці прибрали сміття, зібрали сухе гілля та траву, на превеликий жаль, було дуже багато битого скла. Свою активність на цій ділянці проявили: Даниленко Ольга, Луценко Зоя, Шумілкін Сергій, Почіпецький Олександр, Колодяжний Микола. Варто відзначити і дітей, які разом з дорослими долучились до прибирання – Почіпецька Сніжана, Панаріна Катерина, Каплунова Крістіна.

 

Бадьорий настрій та злагоджена робота мешканців нагірної частини міста Мерефа стали запорукою виконання всіх запланованих заходів по вулиці Лісній, Люботинській, Конституції, Кримській, Квітучій, Сухоярській. Спільними зусиллями мешканців та голови РК ОСН «Захід» Кравцовою Надією було відновлено дитячий майданчик, прибрані вулиці та автобусні зупинки.

Свою активність на толоці проявили: Гайворонський Олександр, Гончаренко Антон, Малахов Антон, Граур Сергій, Водка Антон, Надточій Світлана, Надточій Анастасія, Гапонов Денис, Ананьєва Людмила, Підкопай Юрій, Кузменко Олена, Редько Іван, Петрухнов Валерій.

 

Кайдашова Тетяна голова РК ОСН «Центр - 2» разом з помічниками провели толоку по вулиці Козацькій та Київській. Також по вулиці Дніпровській та Київській були побілені дерева з метою захисту від сонячних променів та шкідників. До дня довкілля у цьому мікрорайоні долучились Дейнека Геннадій, Володько Володимир, Десяткова Наталія, Дейнека Раїса, Ківш Олександр, Ківш Валентина, Кислиця Роман, Кричкевич Григорій.

 

Мешканці селищ Верхня Озеряна та Нижня Озеряна, які входять до складу РК ОСН «Озеряни» 21 квітня впорядковували території біля своїх будинків. Найактивніші мешканці відгукнулися на запрошення голови РК ОСН Берьозкіної Олени і прийшли в центр селища Верхня Озеряна, аби навести там порядок після осінньо-зимового періоду.

Під час суботнику було виконано наступний ряд робіт: вирубувалися чагарники, ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище (пластикові пляшки і скляні пляшки були відсортовані в контейнери роздільного збору побутових відходів).

Варто зазначити, що Родіонова Наталія разом з жителями висадила дерева: 60 лип та 10 горобин. Також хочеться подякувати за небайдужість та активну участь у толоці: Кандауровій Олені, Картавцеву Сергію, Родіоновій Наталії, Родіонову Василю, Родіоновій Анастасії, Балюк Валентині, Балюк Олександру, Балюк Людмилі, Кириченко Олені, Кириченко Вікторії, Охматенко Ганні, Івановій Катерині, Мороз Максиму, Легезі Ярославу.

По завершенню прибирання усі разом скуштували смачну польову кашу, яку приготували місцеві мешканці.

Приклад районних комітетів показав, що люди не байдужі до рідного краю. Пам’ятаймо, що сьогодні ми робимо те, що інші не хочуть, а завтра будемо жити так, як інші не зможуть.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень