A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Великі проблеми маленьких міст

Дата: 27.04.2018 11:27
Кількість переглядів: 1444

   Проблема ремонту доріг не є новою, як для Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади, так і для всієї України в цілому. А з приходом весни стан доріг тільки погіршується.

   Треба зазначити, що ця проблема є комплексною і її вирішення залежить не тільки від Мереф’янської міської ради, але й від інших державних органів.
   Пояснимо. На території Мереф'янської ОТГ є три категорії доріг:
   Перша – дороги державного значення. В Мереф’янській ОТГ це проміжок автошляху Харків – Сімферополь (15 км). Ремонтом зазначеної автомагістралі повинна займатися служба автомобільних доріг у Харківській області. Дана структура запланувала розпочати ремонтні роботи з середини травня. Протяжність капітального ремонту складатиме 3 км, окрім того відбудеться ямковий ремонт.
   Друга – загальні дороги місцевого значення, які знаходяться на балансі Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА). Це під’їзд до сел. Утківка (1,3 км), вул. Слобожанська в сел. Утківка (2,3 км), під’їзд до сіл Верхня та Нижня Озеряни (3,7 км). Здійснювати ремонтні роботи зазначених дорожніх ділянок повинне управління будівництва дорожнього комплексу Департаменту капітального будівництва ХОДА. В цьому році заплановано відремонтувати 1,3 км автошляху.
   Всі інші дороги в Мереф’янській ОТГ підпадають під третю категорію – комунальна власність Мереф’янської міської ради. Їхня загальна протяжність складає 152 км (100 км – підсипка, ґрунтові тощо; 52 км – тверде покриття). З травня 2018 року міська рада планує розпочати капітальний та поточний ремонт доріг, які знаходяться в її комунальній власності.
   Капітальному ремонту дорожніх шляхів підлягатимуть наступні вулиці: Козацька, Савченка, Лесі Українки, Нетечинська (від вул. Дніпровської до вул. 5 Вересня), Квітуча, Мірошниченка, Жуковського.
   Поточний ремонт дорожнього покриття планується здійснити:

  • У м. Мерефа: по вулицям Московській, Конституції, Шевченка, Леонівській, 5 Вересня, Незалежності, Шахбазова Академіка, Соборній, Погребняка Якима; по провулкам Дніпровському, Шевченка, Яковлівському, 1 Травня; по в’їзду Лікарському; на площах Перемоги та Шевченка та ін.
  • На проміжку дороги від вул. Квітучої до вул. Озерянської.
  • У с. Нижня Озеряна по вул. Мереф’янській.

   Також у цьому році, для поліпшення організації дорожнього руху в місті, планується проведення робіт з облаштування паркувальних майданчиків. Зони для парковки будуть розташовані на таких вулицях: 5 Вересня (в районі Алеї Слави), Савченка (в районі школи № 1), Горького (в районі дитячого садка №1), Дніпровська (район лікарні).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень