A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Пам’ять вічно жива

Дата: 08.05.2018 18:40
Кількість переглядів: 793

Пам’ять вічно жива

Сьогодні, 8 травня, вся Україна відзначає пам’ятний день гідного подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу у Другій світовій війні – День пам’яті та примирення.

Цього року за нагоди 73-ої річниці перемоги над нацизмом все частіше лунає нове гасло: «Пам'ятаємо. Перемагаємо». Бо справді, ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. 

Естафету пам’яті у Мереф’янській громаді розпочали із відвідувань пам’ятних місць поховань солдатів на території нашої громади. Мереф’янська міська організація ветеранів України, на чолі із депутатом Харківської районної ради, головою жіночої ради м.Мерефа Раїсою Угненко та депутатом Харківської обласної ради, начальником відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради Русланом Дейнекою, відвідали сім місць поховань тих, хто поклав своє життя, захищаючи нашу Батьківщину. Опісля делегація направилась до комунального закладу «Мереф’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.. №3», де вихованці разом із керівниками підготували для гостей чудовий концерт «Щоденник пам’яті: 1939 – 1945».

Пізніше урочистості продовжились у кіноцентрі «Спутник», де талановита молодь громади взяла участь у фестивалі творчості «Вклонімося низько всім героям війни». Учасники заходу підготували дуже багато творчих номерів різного жанру: декламували вірші, співали пісні та підготували танцювальні номери.

Завершенням Дня пам’яті та примирення став мітинг-реквієм «Свято великого подвигу» біля меморіалу «Батьківщина – Мати», на який завітало чимало жителів нашої громади, з метою вшанування пам'яті та покладання квітів до меморіалу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень