A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

 Сприяння гендерній рівності через метод форум-театру

Дата: 14.05.2018 12:28
Кількість переглядів: 805

12 травня у Мереф’янському міському будинку культури відбувся міжнародний воркшоп за участі українських та шведських експертів

Зустріч відбулась у рамках проекту «Сприяння гендерній рівності через метод форум-театру», що реалізується шведською організацією STPLN у партнерстві із Всеукраїнською громадською організацією «Поруч» за фінансової підтримки Шведського Інституту.

На воркшоп завітали найактивніші мешканці Мереф’янської та Роганської громад, які присвятили свій вихідний день особистісному розвитку у питаннях подолання гендерних стереотипів.

Руйнування вкорінених думок відбувалось за допомогою методу форум-театру, який передбачав розігрування учасниками повсякденних сцен та пошук рішень виявлених проблем.

Загалом, у рамках воркшопу учасники не лише послухали міні-лекції та спробували свої акторські здібності, а й спілкувались із волонтерами зі Швеції – Кароліною Мазейтіте та Леною Льолфінг. Дівчата поділились власним досвідом щодо гендерних питань, які є доволі актуальними для Швеції. Наприклад, цікавим було те, що у цій країні окрім звичних понять «він» чи «вона», існує поняття «хен», яке є гендерно нейтральним. Здивував також і приклад, що у Швеції жінки дарують квіти чоловікам, щоб запросити їх на побачення, а якщо першим ініціативу проявить чоловік, то це може бути вельми образливо для жінки.

Ще багато чого нового і цікавого учасники заходу дізнались під час міжнародного воркшопу. Тож, якщо ви хочете підвищити власну обізнаність у гендерних чи інших питаннях, долучайтесь до співпраці! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень