A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Всесвітній день пам’яті померлих від ВІЛ-СНІДу

Дата: 21.05.2018 16:45
Кількість переглядів: 964

19 травня, до Всесвітнього дня пам’яті померлих від ВІЛ-СНІДу, у м. Мерефа біля кіноцентру «Супутник» відбулася молодіжна акція «ВІЛ – невидимий. Пройди тест – врятуй життя».

Профілактичний захід відбувся за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» у співпраці з благодійною організацією «Харківський Благодійний Фонд "Парус"» та Харківським обласним центром профілактики та боротьби зі СНІДом. Участь взяли волонтери комунального закладу «Мереф’янський медичний ліцей» Мереф’янської міської ради Харківської області.

Розпочала програму вступна частина з оголошенням про мету акції. Виконавчий директор БО «Харківський Благодійний Фонд "Парус"» Олена Овчиннікова розповіла, що діяльність фонду спрямована на профілактичну роботу з підлітками та молоддю, на формування здорових практик поведінки підлітків щодо профілактики нарко- та алко- залежностей, а також збереження здоров’я людини в цілому. Основний пріоритет сьогодні – привернути увагуувагу людей, а особливо молоді, до необхідності своєчасного та регулярного тестування на ВІЛ. Це – просто, як ніколи раніше.

Волонтери розповсюджували листівки та буклети з інформацією про гепатити та СНІД. У мобільній амбулаторії кожен охочий мешканець Мереф’янської громади мав можливість. отримати безкоштовну консультацію та пройти тестування. Деякі люди про акцію дізналися випадково, побачивши чергу у лабораторію, і вже потім вирішили перевірити стан свого здоров’я. Експрес-тести здавалися анонімно, а результат можна отримати через 10 хвилин за оригінальним кодом.

«За три години роботи мобільної амбулаторії близько сотні людей пройшли експрес-тести, усі результати на СНІД та гепатити були негативними», – розповіла медична сестра Харківського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ольга Щербина.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень