A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Горить в серцях вогонь Перемоги!

Дата: 23.05.2018 13:24
Кількість переглядів: 1374

18 травня у Мереф’янському міському будинку культури відбувся ІІ відбірковий тур 3-ї зони фестивалю-конкурсу солдатської пісні «Горить в серцях вогонь Перемоги», присвячений 75-річчю визволення м.Харкова, Харківської області та Харківського району від нацистів у Другій світовій війні.

День Перемоги! Його урочистим салютом не змовкнути в віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Це – свято Миру, свято визволення! Рівно 73 роки тому артилерійськими залпами із тисячі гармат салютувала Батьківщина своїм відважним воїнам, сповіщаючи на весь світ про закінчення Другої світової війни.

Саме тому, 75-й річниці визволення м.Харкова і Харківщини від нацистів у Другій світовій війні присвячується фестиваль-конкурс солдатської пісні «Горить в серцях вогонь Перемоги!», що проходив за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, комітету ветеранів війни, військової служби та інших силових структур Харківської обласної організації ветеранів, районних та міських рад ветеранів, а також адміністрації та колективу Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С.Конєва».

Перед початком конкурсу, члени Мереф’янської міської ради ветеранів та працівники міського будинку культури радо зустрічали всіх гостей та учасників свята. Варто зазначити, що в вестибюлі будинку культури також була організована виставка фотоальбомів та книг «40 років Мереф’янському міському будинку культури!», «73-я річниця Перемоги!», «75 років визволення м.Мерефи від нацизму у Другій світовій війні» та інших.

Відкриття фестивалю-конкурсу розпочалось із виступу Народного театру танцю «Smile» та Зразкового театру танцю «Baby Boom» і урочистих слів привітань почесних гостей свята.

Із вітальним словом на сцену було запрошено: Мереф’янського міського голову Веніаміна Івановича Сітова,  голову оргкомітету фестивалю Харківської обласної ради ветеранів Миколу Олександровича Наумова, голову Харківської районної ради організації ветеранів України, депутата Харківської районної ради, радника голови Харківської районної ради Анатолія Сергійовича Червоного та голову Мереф’янської міської ради ветеранів України, Почесного громадянина та Почесного ветерана м.Мерефа Павла Миколайовича Копаницького.

«Знаменний день 9 травня 1945 року особливо відзначений в історії людства. Проходять десятиліття, змінюються покоління, але Велика Перемога, як символ національної гордості, військової слави і доблесті нашого народу, залишається навічно вписаною в героїчний літопис Вітчизни! Дню Перемоги над нацизмом присвячують вірші, пісні і навіть фестивалі. Тож я бажаю всім учасникам гідного виступу, а всім глядачам – позитивних вражень від фестивалю!» - привітав всіх Веніамін Сітов.

Опісля урочистих слів хвилиною мовчання згадали всіх загиблих у роки війни 1939-1945 років. Потім учні Мереф’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №7 здійснили покладання квітів від учасників фестивалю-конкурсу до братської могили і пам’ятника загиблим воїнам сел.. Селекційне.

Під час другого етапу фестивалю-конкурсу на сцені лунали пісні про віну, її героїв та їх подвиги, про любов до Батьківщини та про день великої Перемоги! Але учасники дивували журі та глядачів не лише талановитим виконанням пісень, а й емоційними інсценованими постановками. На фестивалі-конкурсі представляли свою творчість солісти, вокальні колективи, хорові та фольклорні ансамблі Харківського, Зміївського, Валківського, Коломацького, Богодухівського, Краснокутського, Чугуївського районів та міст Люботин і Мерефа.

Вельмишановне журі очолював заступник голови комітету ветеранів війни та збройних сил Харківської обласної ради ветеранів України, голова організаційного комітету фестивалю-конкурсу Микола Олександрович Наумов. Також до складу журі увійшли: Веніамін Сітов, Директор Мереф’янської музичної школи  Лариса Опешко, викладач хору та вокалу музичної школи  Вікторія Кудіна, Директор Мереф’янського міського будинку культури Ірина Сердюк. 

Конкурс тривав довгих 4 години, всі учасники наполегливо йшли до мети, професійно виконуючи пісні та навіть хореографічні постанови. За результатами фестивалю-конкурсу «Горить в серцях вогонь Перемоги!» І місце посів Зміївський район, за професійне виконання, чистоту інтонації та розкриття образу пісні, і Валківський район, за мужність виконання та гарний сценічний образ. ІІ місце вибороли колективи міста Люботин, за акапельне і проникливе виконання, вдалу та чисту інтонацію, і Богодухівський район, за прекрасне хорове та сольне виконання. А ІІІ місце посів хор Ради ветеранів міста Мерефа Харківського району, за вдало підібраний репертуар, чисту інтонацію виконання, уміння триматися на сцені та респектабельний зовнішній вигляд.

Свято завершилось сумісним виконанням пісні «Аист на крыше» дитячим вокальним ансамблем «Асорті» (кер. А.Рождественська) та хором ради ветеранів м.Мерефа, сумісно із ветеранами-переможцями  Другої світової війни: Воробйовою Софією Пантелеївною – кавалером орденів: двох «Вітчизняної війни І та ІІ ступенів», «За мужество» та бойових медалей і Дудником Семеном Опанасовичем – стрілком-радистом авіаційного полку Чорноморського флоту, кавалером орденів: «Вітчизняної війни ІІ ст.» та бойових медалей.

Варто зазначити, що, окрім переможців, інші райони також були відзначені нагородами. Так, за оригінальність виконання дипломом нагороджений колектив Коломацького району, за милодійне виконання і оригінальність костюмів – Краснокутський район, за проникливе виконання – Чугуївський район та за інсценовані емоційні хореографічні постанови – місто Чугуїв.

Учасники фестивалю-конкурсу висловлюють щиру подяку всім організаторам заходу, а саме: Харківській районній раді, відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, Мереф’янській міській раді ветеранів України, Мереф’янському міському будинку культури, Інституту овочівництва та баштанництва Націнальної академії аграрних наук, Мереф’янській загальноосвітній школі №7 та Мереф’янському дошкільному навчальному закладу №3. Особливу подяку хочеться винести відповідальній особі фестивалю-конкурсу Раїсі Олександрівні Угненко, яка доклала максимум зусиль, щоб конкурс пройшов на найвищому рівні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень