A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Харківський районний центр зайнятості інформує Мереф'янську громаду

Дата: 24.05.2018 10:53
Кількість переглядів: 910

23 травня, в залі засідань Мереф’янської міської ради, Харківський районний центр зайнятості (далі – ХРЦЗ) провів зустріч із мешканцями громади, з числа безробітних одержувачів державної соціальної допомоги, малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. Зустріч пройшла за участі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України, Харківського приміського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області, управління соціального захисту населення Харківської районної державної адміністрації, Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради (далі – ВК ММР).

Вступну частину розпочали директор ХРЦЗ Олександр Хмель та заступник директора Анатолій Толстих.

Вони зазначили, що метою проведення заходу є інформування мешканців громади про можливість вибору та отримання сучасних професій, зайняття підприємницькою діяльністю, оволодіння технологіями пошуку роботи, опанування додатковими навичками щодо ефективного ведення сільського господарства, малого та середнього бізнесу, а також ознайомлення з пілотним проектом «Рука допомоги».

Менеджер проекту Галина Харламова розповіла, що проект надає змогу вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб із стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи, а також надає можливість безробітним взяти на себе відповідальність за власну долю і долі своїх сімей. Управління соціального захисту населення і служба зайнятості надають їм всебічну адміністративну та юридичну допомогу.

До участі в пілотному проекті можуть бути залучені непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу.

Учасниця проекту Людмила Анохіна розповіла, що завдяки «Руці допомоги» отримала матеріальну допомогу та змогла розпочати власний бізнес як малозабезпечена багатодітні сім’я. Ті, хто не побоявся нового, тепер виробляє промислову техніку, відкрив свою піцерію, знайшов себе в сільському господарстві, тощо. Підприємці, які відкрили власну справу, згодом самі стають роботодавцями та створюють нові робочі місця.

Фахівець відділу соціального захисту населення ВК ММР Марина Щит доповіла про зміни у законодавстві щодо призначення субсидій для осіб, які не працюють.

Начальник відділу обслуговування громадян Харківського приміського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Людмила Хихля доповіла про зміни у пенсійному законодавстві в частині нарахування пенсійних виплат в залежності від наявного страхового стажу.

Фахівець Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Наталія Мандрієвська презентувала послуги служби зайнятості з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації на базі центру.

Зустріч з мешканцями пройшла за участю заступника Мереф’янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світланою Рудницькою: «Участь мешканців у проекті – запорука і перспектива розвитку нашої громади. Головне – бажання людей спробувати себе в реалізації чогось нового. Як відомо, бажання – це тисячі можливостей, а небажання – тисячі причин».

Наталія Мандрієвська разом з представниками інформаційно-консультативного центру ХРЦЗ: начальником відділу активної підтримки Оленою Орловою та фахівцем з питань зайнятості Надією Щербань, також провели зустріч з вихованцями Мереф’янського медичного ліцею. Дітям презентували послуги та тенденції сучасного ринку праці для людей, які прагнуть подальшого розвитку.

Учасники інформаційно-консультаційного заходу отримали вичерпну інформацію щодо послуг та можливостей служби зайнятості.

Зараз Харківщина стоїть в авангарді започаткування бізнес-діяльності. Згодом проект «Рука допомоги» буде поширений на всю Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень