A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новий законопроект "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Дата: 01.06.2018 14:45
Кількість переглядів: 1201

У парламенті зареєстровано новий законопроект про службу в органах місцевого самоврядування.

17 травня 2018 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" за № 8369 (нова редакція чинного закону).

Ініціаторами законопроекту виступили члени Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Асоціація міст України (АМУ) брала участь у підготовці нового законопроекту, її пропозиції враховані.

Законопроект №8369, який є новою редакцією чинного Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», увібрав у себе всі положення законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування №2489, який був відхилений парламентом під час розгляду вето Президента України 3 квітня цього року.

Автори нового законопроекту змінили попередню редакцію лише у таких важливих питаннях:

 - виключено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо заступників сільських, селищних, міських голів, про які йшлося у вето Президента України, оскільки це не предмет правового регулювання нового закону (пропозиція АМУ);

 - поряд з конкурсом для службовців передбачено можливість просування на вищі посади без конкурсу в межах своєї категорії (крім найвищої категорії І - пропозиція АМУ);

 - виключено типове положення про преміювання (пропозиція АМУ);

 - встановлено орієнтовний обсяг видатків на навчання службовців - до 2% фонду оплати праці (пропозиція Національної державної служби).

Передбачається, що редакційне вдосконалення законопроекту відбуватиметься в ході підготовки його до другого читання. Експерти АМУ підготували багато редакційних уточнень і ця робота триватиме. Асоціація міст України підтримує законопроект №8369. У разі прийняття, новий Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» стане важливим рушієм реформи місцевого самоврядування. Новий закон дозволить органам місцевого самоврядування формувати професійний сталий склад працівників з належними умовами оплати праці.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень