A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Увага! Небезпечні знахідки!

Дата: 19.06.2018 14:30
Кількість переглядів: 983

Для оперативного, безпечного та якісного реагування на можливі надзвичайні ситуації, які пов’язані з виявленням вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території Харківського району після війн, сучасних боєприпасів та підривних засобів (крім вибухових пристроїв, які використовуються в терористичних цілях), для організації виконання комплексу заходів щодо розмінування території від вибухонебезпечних предметів Харківське районне управління головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області надає інструкцію про порядок дій населення при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Шановні громадяни!

В Харківській області щорічно вилучається та знешкоджується велика кількість (понад 3500 тис. одиниць) застарілих боєприпасів (снаряди, протипіхотні та мінометні міни, авіабомби).

У разі виявлення вибухонебезпечних або схожих з ними предметів необхідно:

 - припинити роботи в районі виявлення вибухонебезпечних предметів;

 - огородити місцезнаходження вибухонебезпечних предметів і при можливості виставити охорону (для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, мотузки, шматки матерії та інше);

 - повідомити про знахідку в органи місцевої влади, до оперативно - диспетчерської служби Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області, за телефонами: 741-16-01, 101, або особисто за адресами: м. Харків, вул. Полтавський Шлях, буд. 50; м. Люботин, провул. Ушакова 26/1; м. Мерефа, провул. Яковлівський, 12; сел. Буди, вул. Залізнична, 1-з; с. Липці, вул. Пушкінська, 117.

У будь-якому разі при виявленні ВНП або предметів підозрілого характеру слід пам'ятати, що тільки безумовне виконання заходів безпеки є гарантом того, що випадку каліцтва чи загибелі не станеться, а знахідка буде знешкоджена без завдання шкоди.

 При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється:

 - намагатися самостійно вилучити знахідку із землі;

 - брати вибухонебезпечний предмет до рук;

 - наносити по вибухонебезпечному предмету удари;

 - робити спроби розібрати вибухонебезпечний предмет;

 - переносити або перекатувати з місця на місце;

 - кидати вибухонебезпечний предмет в багаття або розводити над ним полум’я.

Пам'ятайте: ступінь безпеки боєприпасів, що не вибухнули, визначається тільки фахівцем. Тільки фахівець особисто визначає можливість транспортування їх, приймає рішення про спосіб знешкодження та знищення вибухонебезпечного предмету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень