A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Харківське приміське об’єднане управління Пенсійного фонду України надає інформацію як налаштувати послугу смс-інформування та як отримати довідку з QR-кодом від Пенсійного фонду

Дата: 23.07.2018 10:04
Кількість переглядів: 987

Активувати послугу смс-інформування можна на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього за допомогою електоронного цифрового підпису увійдіть до особистого кабінету на веб-порталі. У верхньому меню виберіть розділ «Налаштування», а у ньому – вкладку «Дистанційне інформування». Поставте позначку навпроти тексту «Надаю згоду на отримання смс-повідомлень від ПФУ на номер мого мобільного телефона». У полі поруч вкажіть номер телефону, на який надсилатиметься смс-повідомлення. У полі нижче введіть ЕЦП та пароль до нього. Натисніть кнопку «Зберегти». Тепер сервіс смс-інформування від ПФУ налаштовано. За кілька хвилин Вам на телефон надійде смс-повідомлення з підтвердженням реєстрації та інформація щодо розміру вашого страхового стажу, починаючи з 2004 року. За допомогою смс-повідомлення Пенсійного фонду надаватиме інформацію про стан призначення чи перерахунок пенсії, сплату роботодавцем єдиного соціального внеску.

Якщо Вам потрібно отримати довідку з QR-кодом від Пенсійного фонду України вже на треба звертатися до його відділень особисто. Її можна замовити та роздрукувати через веб-портал електронних послуг Фонду. Для цього за допомогою електронного цифрового підпису увійдіть до особистого кабінету на веб-порталі. Перейдіть до лівого бокового меню та у розділі «Комунікації з Пенсійним фондом України» виберіть пункт «Запит на отримання електронних документів». Перед Вами відкриється бланк замовлення. У першому полі з випадаючого меню виберіть необхідний вид довідки. Далі заповніть усі обов’язкові поля, включаючи введення електронного цифрового підпису та паролю до нього. Натисніть кнопку відправити до Пенсійного фонду України. Стан розгляду Вашого звернення можна переглянути у розділі «Мої звернення», також у лівому боковому меню. Якщо запит виконано – то це буде прописано у пункті «Статус звернення». Щоб роздрукувати довідку, наведіть курсор миші на потрібний документ у переліку звернень та натисніть на нього. Знайдіть пункт «Документи-відповіді» та завантажте замовлені документи. Ви отримали довідку, достовірність якої підтверджується спеціальним QR-кодом.

Дані довідки дійсні для отримання субсидій, пред’явлення у банках, оформлення документів у центрах надання адміністративних послуг.

Працівник установи, до якої Ви звертаєтесь з такою довідкою, перевіряє її через веб-портал електронних послуг Фонду. Щоб зробити це потрібно на порталі електронних послуг в верхньому меню натиснути на розділ «Верифікація виданих документів». Далі у клітинки ввести перевірочний код документу, який міститься одразу під QR-кодом і натиснути кнопку «Отримати код підтвердження». На Ваш телефон надійде см-повідомлення з кодом. Його потрібно ввести у полі «Пароль з sms» та натиснути кнопку «Отримати документ». Після цього у полі попереднього перегляду з’явиться Ваш документ в електронному вигляді, що і буде підтвердженням того, що його видав Пенсійний фонд України. Однак QR-код можна просто зісканувати. Тоді перехід на сторінку верифікації документів відбувається автоматично. Далі процедура та ж сама.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень