A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

ПАТ «Харківгаз» інформує

Дата: 31.07.2018 13:46
Кількість переглядів: 883

Мереф’янське відділення ПАТ «Харківгаз» інформує населення Мереф’янської міської ОТГ про необхідність перевірки димових та вентиляційних каналів житлових будинків.

За інформацією Мереф’янського відділення ПАТ «Харківгаз», за опалювальний сезон 2017-2018 р.р. від чадного газу у Харківській області постраждало 15 осіб, з них 3 смертельно.

Згідно розділу 6 «Правил безпеки систем газопостачання»:

п. 6.1 «Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)).

Перевірка та прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

п. 6.8 «Періодичній перевірці і прочищенню підлягають:

  • димоходи опалювальних печей, ємкість газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно – не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального сезону), які працюють цілий рік – два рази на рік (навесні і восени)
  • димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит (залежно від матеріалу) – не рідше, ніж один раз на 6 місяців (цегляні, цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні димоходи) і не рідше, ніж один раз на рік (металеві – з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та з жаростійкого бетону).

Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік.

Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків оформлюється актом. Один примірник акта передається газорозподільному підприємству. Строк зберігання актів – 12 місяців».

Згідно «Типового положення з технічного обслуговування та ремонту димових і вентиляційних каналів жилих будинків» п. 3.5 при ненаданні зазначеного акта, підприємство газового господарства має право припиняти подачу газу споживачу. Контроль за проведенням перевірок стану димових і вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для подальшої експлуатації покладається на житлово-експлуатаційні організації.

На сьогоднішній день стан перевірки димових та вентиляційних каналів житлових будинків по м. Мерефа дуже низький і складає 23,7%.

Повідомляємо мешканців Мереф’янської міської ОТГ про необхідність перевірки димових та вентиляційних каналів житлових будинків зі складанням акту перевірки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень