A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Увага, батьки! Перехідний вік Вашої дитини

Дата: 01.08.2018 14:21
Кількість переглядів: 783

Підлітковий вік – саме той важливий та відповідальний етап у вихованні дитини, коли ваші взаємини балансують на межі. Дитина часто дратується, буває, що не добирає слів, ставиться до Вас вороже та холодно. Виною всьому – гормональний дисбаланс та поступові зміни у зовнішності, які їй самій часом неприємно спостерігати. Для мам і тат, які переживають період дорослішання своєї дитини важливо побачити вікові зміни, прийняти їх і адекватно реагувати.

Далі наведено основні поради для батьків, які виховують дітей підліткового віку:

  • Підтримуйте зв’язок із друзями своїх дітей

Звертайте увагу на тих, з ким спілкується ваша дитина. Заохочуйте свою дитину запрошувати друзів додому та спробуйте самі зробити це, щоб познайомитись з ними краще.

  • Підтримуйте зв’язок з батьками друзів своєї дитини

Якщо Ви знайомитеся з другом своєї дитини, спробуйте не втратити можливість і представитися його/її батькам.

  • Пропагуйте здоровий спосіб життя у своїй родині

Допоможіть своїм дітям і їхнім друзям дізнатися, як можна весело провести час у компанії і боротися з нудьгою. Спортивні ігри, заходи і вправи важливі завдяки своїм позитивним фізичним і психологічним перевагам. Заохочуйте своїх дітей брати участь у шкільних заходах, займатися музикою, мистецтвом або допоможіть знайти невеликий підробіток. Чим більше Ваші діти займаються активною діяльністю, тим менше часу у них буде на безцільне проведення часу з однолітками і пошук нового способу розвіяти нудьгу, такого як алкоголь або наркотик.

  • Встановіть чіткі сімейні правила щодо вживання психоактивних речовин
  • Станьте взірцем і подавайте хороший приклад

З точки зору дитини, завжди більш важливим буде те, що Ви робите, а не те, що Ви говорите. У батьків, які вживають алкоголь, тютюн або наркотики на очах у дитини, діти також починають вживати речовини. Не вживайте алкоголь у присутності дитини, а якщо вживаєте, робіть це в дуже помірних кількостях. У стані сп’яніння не сідайте за кермо на очах у дитини.

  • Знайте, чим займається Ваша дитина

Важливо питати у дитини, де вона, з ким, чим займається. Постарайтеся знайти час, і дізнайтеся, що відбувається в житті Вашої дитини.

  • Слідкуйте за алкоголем і ліками в своєму будинку

Найпоширенішим джерелом алкоголю, нікотину або таблеток для підлітків є домашній запас їхніх батьків. Час від часу перевіряйте, чи не був скоштований ваш п’ятирічний коньяк, і чи всіх цигарок вистачає у вашій пачці.

  • Не бійтеся звернутися за допомогою

Якщо з якоїсь причини Ви підозрюєте свою дитину у вживанні заборонених препаратів, важливо отримати необхідну медичну і психологічну допомогу своєчасно.

Шановні батьки, у разі виникнення складних життєвих ситуацій, Служба у справах дітей та сім?ї Виконавчого комітету Мереф?янської міської ради скоординує Вас до кваліфікованих спеціалістів, які зможуть надати допомогу у вирішенні проблем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень