A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Перевірка торгівельних точок з метою виявлення порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами неповнолітнім

Дата: 17.08.2018 12:37
Кількість переглядів: 1233

15 серпня 2018 року представники Служби у справах дітей та сім?ї Виконавчого комітету Мереф?янської міської ради разом із старшим дільничним офіцером Харківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області відвідали торгівельні точки з метою виявлення порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами неповнолітнім.

Мереф?янська міська рада нагадує, згідно ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів забороняється особами, які не досягли 18 років. Крім того, продавець зобов'язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують його вік. У разі відмови покупця надати такий  документ  продаж  подібних товарів такій особі забороняється.

Згідно ст. 17 цього Закону за порушення норм щодо виробництва і торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами посадові особи і громадяни притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством. Розмір стягнень становить – 6800 грн. Крім того, після застосування фінансової санкції ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, пивом або тютюновими виробами анулюється органом, який її видав.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень