A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Серпнева конференція педагогічних працівників Мереф’янської ОТГ 2018 року

Дата: 30.08.2018 09:34
Кількість переглядів: 991

Вчора, 29 серпня у КЗ «Мереф’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6» відбулась Серпнева конференція педагогічних працівників 2018 року.

У заході взяли участь Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека, директор комунального закладу «Навчально-методичний центр» Ірина Шихова, директори та педагогічні колективи дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів громади.

Цьогорічна конференція була присвячена запровадженню концепції «Нової української школи», створенню сучасного освітнього середовища, розвитку інклюзивної освіти.

У своїй доповіді Руслан Дейнека розповів про зміни, які будуть впроваджені у початковій школі. Так, він акцентував увагу на тому, що перший місяць в 1 класі – адаптивний, тобто діти будуть знайомитися зі школою та класом. Замість абстрактних оцінок – характеристика за 51 показником, як то вміння вирішувати конфлікти, брати на себе відповідальність, писати диктант, записувати дії з числами у межах 100, тощо.

Додамо, що дітям тепер не доведеться щодня йти до школи з важкими портфелями, адже усе необхідне приладдя для уроків буде знаходитися в класі в особистих боксах.

Крім того, начальник відділу освіти, культури та спорту наголосив на значенні вчителя в процесі становлення «Нової української школи». Саме він має стати агентом змін, провайдером Нової школи. «Саме від нас залежить – куди приїде потяг української освіти» – такими словами завершив свою доповідь Руслан Дейнека.

Ірина Шихова доповіла про огляд готовності закладів освіти до роботи у 2018-2019 навчальному році, успіхи учнів та вчителів та показники результатів ДПА і ЗНО по всіх навчальних закладах Мереф’янської ОТГ. Особлива увага була приділена підвищенню кваліфікації педагогів, які працюватимуть з дітьми з особливими потребами. 

Також Ірина Шихова наголосила на алгоритмі, якого мають дотримуватися вчителя для успішного освітнього процесу: мотивація, зусилля, результат, винагорода! І тоді випускники шкіл будуть справжніми особистостями, патріотами своєї держави, інноваторами!

Після доповідей розпочалася найприємніша частина конференції – церемонія нагородження, яку провели Веніамін Сітов та Руслан Дейнека.

За результатами огляду-конкурсу підготовки до нового навчального року грамотою та грошовою винагородою нагородили: Вікторію Байдікову, директора КЗ «Мереф’янський ДНЗ (дитячий садок) №4», Валентину Коваль, директора КЗ «Мереф’янський медичний ліцей» та Ірину Шихову.

Квіти та подарунки від міського голови та профспілкової організації працівників освіти і науки приймали і молоді вчителі початкових класів: Марина Толокньова, КЗ «Мереф’янський ліцей», Наталія Плугатарьова – КЗ «Мереф’янська ЗОШ №6», Кристина Ільченко, КЗ «Мереф’янська ЗОШ №7».

Вітали і новопризначених керівників закладів освіти: Таїсію Педан, директора Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Мереф’янської міської ради та Світлану Коновалову, директора Утківського дошкільного навчального закладу.

Усім освітянам побажали міцного здоров’я та натхнення у роботі і запросили продовжити роботу в предметних локаціях.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень