A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«Безпечними сходами – разом в майбутнє»

Дата: 04.09.2018 09:39
Кількість переглядів: 870

Часто пересічна місцевість стає викликом для пішохіда. Про подолання перепаду висот не з чуток знають мешканці  західної частини міста Мерефи. Сходи по вулиці Холодногірській історично поєднують дві частини мікорайону. В низині розташовані – залізничний вокзал, автостанція, ринок, аптека, стадіон «Авангард», ТОВ «Скловолокно». На піднесенні знаходиться «Мереф’янська загальноосвітня школа I-III ступенів №4».

Як стверджують краєзнавці та мереф’янські старожили,  необхідність побудування сходів виникла в основному завдяки набираючому потужності в повоєнний час Мереф’янському склозаводу. Робочі були розселені в тому числі і на нагірній частини міста. Працюючи над ідеєю реставрації сходів, що функціонують протягом багатьох років, починаючи з 1948 року по теперішній час, ми прагнемо оновити їх, розробивши проект «Безпечними сходами – разом в майбутнє».

Великий потік пішоходів щорічно долає цю дещо складну ділянку шляху, в наші часи досить пошкоджену атмосферними явищами та ерозією. Сходи являють собою традиційну ділянку дороги до школи, роботи, зупинки транспорту. Проходять цим  шляхом також паломники, прямуючи до Храму явлення ікони Озерянської  Божої Матері та прихильники зеленого туризму, приваблені мальовничими краєвидами серед лісів та полів нагірного ландшафту.

Виходячи з цього, сходи повинні бути безпечними та комфортними для всіх людей – і молоді і літніх, бо безпека громадян є найважливішим питанням, яке ставить перед собою конкурсант.

 

Мета міні-проекту: підвищити рівень добробуту жителів мікрорайону шляхом обладнання сходів по вулиці Холодногірській, які дозволять комфортно та безпечно пересуватися усім, а особливо дітям та людям похилого віку.

 

Завдання міні-проекту: облаштувати сходи  по вулиці Холодногірській.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень