A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Конференція «Мережа енергоефективних громад: впровадження локального енергетичного менеджменту»

Дата: 12.09.2018 10:52
Кількість переглядів: 648

В рамках співпраці проекту «Енергоефективність у громадах II», що впроваджується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, 6 вересня 2018 року в Києві у готелі «Президент» відбулася міжнародна конференція «Мережа енергоефективних громад: впровадження локального енергетичного менеджменту». Мереф’янську громаду представляв Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов.

Конференція, що зібрала близько 100 учасників, була присвячена початку реалізації спільного компоненту міжнародних донорів, головною метою якого є допомогти 30 об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) впровадити муніципальний енергетичний менеджмент згідно з кращими світовими практиками.

Впровадження системи муніципального енергетичного менеджменту дозволить значно зменшити енерговитрати у громадських будівлях і відповідне навантаження на місцеві бюджети. Завдяки цьому громади зможуть інвестувати кошти, заощаджені на енергоспоживанні, в альтернативні послуги заради добробуту всіх своїх мешканців. Окрім того, зниження споживання енергоресурсів сприятиме зменшенню викидів парникових газів, відтак кожна ОТГ робитиме свій вклад в розвиток сучасного пост-карбонового суспільства.

Експертна підтримка громадам буде надаватися і в розробці планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату (SECAP). Досвід, отриманий в рамках співпраці, за сприяння Центрів розвитку місцевого самоврядування розповсюджуватиметься серед інших ОТГ, кількість яких має сягнути 100.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень