A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

У Києві розпочався Міжнародний саміт мерів – «Співпраця заради економічного зростання»

Дата: 09.10.2018 17:12
Кількість переглядів: 903

Сьогодні, 9 жовтня 2018 року, в Києві розпочався Міжнародний саміт мерів (далі – Саміт), який було організовано Western NIS Enterprise Fund під патронатом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Третій рік поспіль, на Саміті зустрічаються мери з усієї України, їхні закордонні колеги з Польщі, Німеччини, Фінляндії, Норвегії та США, лідери місцевого самоврядування та інноваційна бізнес-спільнота задля пошуку рішень міських проблем. Мереф’янський міський голова, член Правління Асоціації об’єднаних територіальних громад Веніамін Сітов разом із своїм заступником з питань виконавчих органів ради Дмитром Микишею також відвідали цей захід.

Цьогорічний Саміт було зосереджено на питаннях співпраці як інструменту трансформації міста/громади задля потреб його мешканців. Обговорювались три основні напрямки: співпраця міста з громадянським суспільством та активними громадянами, співпраця міста з бізнесом та співпраця між містами-побратимами.

Програма Саміту передбачала роботу в різних форматах: виступи фахівців зі світовим ім’ям, презентації у форматі TED TALK; майстер-класи, воркшопи, тощо.

Вперше цього року запроваджено нову форму нетворкінгу – швидкі ділові сесії – що стали майданчиком для знайомств мерів з керівниками провідних українських та міжнародних компаній, таких як VISA, «Датагруп», Google, Danfoss, Interproject GmbH, iC Consulenten Ukraine, «Керамейя», Mercedes-Benz та ін.

Крім того, під час перерви, учасники мали змогу переглянути та ознайомитися з цьогорічними партнерами та спонсорами Саміту, які були представлені на інтерактивних стендах.

Наприкінці Саміту заплановано нагородження та виступ спеціального спікера – Олександра Педана з проектом JuniorZ «Сприяння розвитку спорту серед школярів».

____________

Міжнародний саміт мерів – щорічний захід, який було засновано у 2016 році що об’єднує мерів міст, керівників органів місцевого самоврядування та експертів з місцевого розвитку задля створення міжнародної платформи, що сприятиме інноваціям та якісному управлінню містами задля підвищення якості життя громадян. Минулого року почесним гостем Саміту став голландський принц Костянтин Нідерландський.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 172 млн. доларів США у 127 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,5 млрд доларів в компанії України та Молдови.

З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму 35 млн. доларів США, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень