A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

На Харківщині зросли надходження податку на нерухомість

Дата: 29.11.2018 13:40
Кількість переглядів: 510

В Головному управлінні фіскальної служби регіону проінформували щодо надходжень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 10 місяців 2018 року. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 32,4%, або на 66,0 млн. грн. Юридичні особи сплатили до місцевих скарбниць 213,2 млн. грн., що на 40,9 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року, а фізичні особи сплатили в 1,8 рази більше ніж за відповідний період минулого року, що склало 56,7 млн. грн.

У фіскальному відомстві відзначають, що у першу чергу, лідерами у сплаті цього податку, є власники майна — юридичні особи. Саме ці платники самостійно обчислюють суму такого податку та подають до фіскальних органів за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування відповідну декларацію.

Платникам — фізичним особам фіскальні органи нараховують суму податку на нерухомість за інформацією із наявних баз даних. Якщо хтось із платників отримав податкове повідомлення – рішення, що містить некоректну інформацію щодо об’єкта оподаткування, то варто провести звірку. Для цього треба звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації щодо проведення звірки суми податку, об’єктів оподаткування та ставки податку. 

В цьому випадку контролюючі органи зроблять нарахування відповідно до оригіналів документів, які надасть платник податків.

Фізична особа-платник податку протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення повинна сплатити відповідну суму до відповідного місцевого бюджету. 

«Отримані кошти від сплати  податку на нерухоме майно – це вагомий внесок  для ефективного вирішення соціально-економічних питань, які турбують  територіальні громади»,- підкреслюють у фіскальному відомстві.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень