A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Щотижневик «Мереф’янські вісті» – головний засіб активізації людського ресурсу в Мереф’янській міській ОТГ

Дата: 13.12.2018 13:25
Кількість переглядів: 1364

На підсумковій конференції Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році, організованої Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у співробітництві з програмою ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» в номінації "Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування" краща практика Мереф'янської громади отримала Спеціальну відзнаку.

В умовах децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування перед локальними засобами масової інформації постає важливе завдання: залучити людей до активної участі в управлінні громадою та у місцевих справах. Окрім цього, надзвичайно актуальним є налагодження відкритого і системного діалогу керівників місцевої влади з громадськістю. Саме такими є цілі діяльності щотижневика «Мереф’янські вісті», який є одним із основних інструментів забезпечення жителів громади збалансованою, об’єктивною і аналітичною інформацією про діяльність міської ради та інститутів громадянського суспільства. Газета сприяє підвищенню рівня прозорості та відповідальності місцевих органів державної влади, забезпечуючи поінформованість громадян про стан вирішення актуальних проблем громади.

Результатом практики стало значне підвищення рівня довіри до влади, зменшення соціальної напруги. Яскравим прикладом активізації людського ресурсу стала перемога 15 міні-проектів в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», що їх подали на участь не працівники міської ради, а ініціативні групи громадян. Серед проектів: дитячі та спортивні майданчики, заходи з енергозбереження шляхом заміни вікон у закладах освіти, придбання контейнерів для вивезення твердих побутових відходів, благоустрій мостів та тротуарів тощо. Про проведення конкурсу жителі громади дізналися саме зі сторінок щотижневика «Мереф’янські вісті» та офіційного сайту міської ради.

Збірка практик - переможців конкурсу "Кращі практики місцевого самоврядування 2017"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень