A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Харківська митниця ДФС надає роз’яснення щодо митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації

Дата: 27.12.2018 08:37
Кількість переглядів: 487

Нагадуємо, що 25 листопада набрали чинності закони України від 08.11.2018 № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та від 08.11.2018 № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності вищезазначених законів базова ставка акцизного податку розраховується iз застосуванням коефiцiєнта 0,5 із застосуванням коефіцієнтів в залежності від об’єму двигуна та віку транспортного засобу (далі – ТЗ).

Ставка податку (Ставка) для вiдповiдного транспортного засобу визначається за формулою:

Ставка = Ставка базова х Кдвигун х Квiк, де Ставка базова - ставка податку в євро за 1 штуку транспортного засобу:

з двигуном внутрiшнього згоряння з iскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механiзмом з об’ємом цилiндрiв до 3000 куб. сантиметрiв (включно) - 50,0;

з двигуном внутрiшнього згоряння з iскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механiзмом з об'ємом цилiндрiв понад 3000 куб. сантиметрiв - 100,0;

з двигуном внутрiшнього згоряння iз запалюванням вiд стиснення (дизелем або напiвдизелем) з об'ємом цилiндрiв до 3500 куб. сантиметрiв (включно) - 75,0;

з двигуном внутрiшнього згоряння iз запалюванням вiд стиснення (дизелем або напiвдизелем) з об'ємом цилiндрiв понад 3500 куб. сантиметрiв - 150,0;

Кдвигун - коефiцiєнт, що визначається дiленням об’єму цилiндрiв двигуна внутрiшнього згоряння вiдповiдного транспортного засобу в куб. сантиметрах на 1000 куб. сантиметрiв;

Квiк - коефiцiєнт, що дорiвнює кiлькостi повних календарних рокiв з року, наступного за роком виробництва вiдповiдного транспортного засобу, до року визначення ставки податку (для нових транспортних засобiв та транспортних засобiв, що використовувалися до одного повного календарного року, коефiцiєнт дорiвнює 1, а для транспортних засобiв, що використовувалися понад п'ятнадцять повних календарних рокiв, коефiцiєнт дорiвнює 15).

Ставка податку для ТЗ, зазначених у товарнiй позицiї 8703901010 згiдно з УКТ ЗЕД, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи кiлькома), встановлюється у розмiрi 1 євро за 1 кiловат-годину ємностi електричного акумулятора таких транспортних засобiв.

Ставка податку для ТЗ, зазначених у товарних пiдкатегорiях 8703101800 (для транспортних засобiв, що приводяться в рух тiльки електричним двигуном, одним або кiлькома), 8703901090, 8703909000 згiдно з УКТ ЗЕД, встановлюється у розмiрi 100 євро за 1 штуку.

Встановлений коефiцiєнт застосовується для легкових ТЗ, що використовувалися, якi ввозяться на митну територію Українифiзичною особою для власного використання в кiлькостi один легковий ТЗ на таку особу.

 Відповідно до Митного кодексу України транспортні засоби, що були зареєстровані у відповідних реєстраційних органах іноземних держав і ввозяться в Україну для вільного обігу, повинні бути зняті з обліку в цих органах.

Для митного оформлення ТЗ до митниці подається митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа, заповнена у звичайному порядку відповідно до вимог статті 258 Митного кодексу України.

Митне оформлення ТЗ, що ввозяться громадянами на митну територію України та підлягають державній реєстрації,здійснюється у будь-якій митниці на всій митній території України з пред’явленням їх до цієї митниці.

При цьому для випуску ТЗ у вільний обіг громадянин (уповноважена особа) повинен надати органу доходів і зборів (до митниці) такі документи:

що підтверджують право власності на ТЗ (як правило, це договір купівлі-продажу) або право ним розпоряджатися та декларувати (як правило, це доручення);

що підтверджують зняття цього ТЗ з обліку в іншій країні;

що підтверджують його вартість (договір купівлі-продажу, рахунок-фактура (інвойс), банківські або інші платіжні документи, експортна декларації, довідкова інформація щодо вартості аналогічних транспортних засобів у країні експорту або інший документ, який визначає вартість ТЗ (можливо, це буде один і той же документ, що підтверджує право власності);

технічні характеристики автомобіля (техпаспорт);

митну декларацію.

Також слід зазначити, що при митному оформленні транспортних засобів за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, що були в користуванні, вимагається підтвердження відповідності екологічним нормам не нижче «ЄВРО-2».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень