A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Впровадження партиципативних практик та фасилітації учасницьких заходів в громадах

Дата: 22.02.2019 15:04
Кількість переглядів: 734

З 18 по 20 лютого у м. Харків проходив заключний етап тренінгів із впровадження партиципативних практик та фасилітації учасницьких заходів в Українських громадах

Мереф'янську громаду представляли: секретар Мереф’янської міської ради Тетяна Дядченко, а також фахівці Виконавчого комітету Аліса Гриненко та Крістіна Бережна.

Головним завданням цієї зустрічі була розробка дорожньої карти з впровадження того чи іншого проекту в своїх громадах. Темою проекту мереф’ян була «Мобільна школа проектного менеджменту». Ідея полягає у тому, аби показати мешканцям нашої ОТГ усі можливості, які можна використовувати самотужки для розбудови своєї вулиці, мікрорайону, громади. Тим самим збільшити відсоток участі мешканців Мереф’янської ОТГ у проектній діяльності.

Аби впровадити свої проекти у життя, представники кожної громади проводили SWOT-аналіз, розроблювали карту стейкхолдерів та детальний план дій з реалізації свого проекту.

Крім того, під час трьох днів тренінгу присутні мали змогу на практиці використати знання, набуті протягом попередніх тренінгів, а саме – спробувати себе у ролі фасилітаторів і самостійно провести якийсь з етапів тренінгу.

По закінченню відбулася загальна дискусія де учасники презентували свої проекти та обговорювали моменти співпраці з іншими громадами, під час впровадження своїх ідей. Адже у деяких громад вони співпадали: створення молодіжної ради, впровадження «Бюджету участі», розробка комунікаційної стратегії.

Представники GIZ нададуть свою підтримку тільки деяким громадам. І скоріш за все, це будуть громади, які дійсно не впораються без підтримки експертів. А найсильніші громади – мають впоратися власними силами.

     Захід відбувся в рамках проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішнього переміщення осіб», який реалізує Німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, визначає важливість залучення міських громад та внутрішнього переміщення осіб до процесів покращення їхніх міст та установ шляхом проведення різноманітних заходів із залученням громадськості.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень