A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Патронат - альтернатива інтернатним закладам

Дата: 28.02.2019 11:45
Кількість переглядів: 632

26 лютого 2019 р. у залі засідань Мереф’янської міської ради відбувся семінар-тренінг на тему «Рекрутування до сімейних форм виховання. Залучення та використання потенціалу громади до інформування про сімейні форми виховання». Захід було організовано спеціалістами Служби у справах дітей та сім’ї спільно з представниками Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Наталією Варцабюк і Оксаною Радіч та представником служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації – Мариною Барковою.

Семінар було спрямовано на представників батьківських комітетів закладів дошкільної та загальної середньої освіти, релігійних конфесій та ромських меншин.

Під час заходу Наталія Варцабюк розповіла про види сімейних форм виховання та надала вичерпну інформацію про комплексу послугу патронату над дитиною. Така послуга передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в патронатній сім’ї на період подолання батьками дитини складних життєвих обставин. Також експертка наголосила, що сім’ї, які готові працювати у цьому напрямку повинні ставитися до патронату лише виключно як до роботи, аби уникнути  емоційного вигоряння.

Крім того учасники брали активну участь в обговоренні питання щодо важливості та необхідності створення таких сімей на території Мереф’янської міської ОТГ.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень