A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Мереф’янська громада святкувала свято Масниці

Дата: 11.03.2019 14:40
Кількість переглядів: 780

Свято Масляної це одне з найрадісніших та найсвітліших свят, коли люди проводжають Зиму і радо зустрічають Весну.

Два дні поспіль 9 та 10 березня мешканці Мереф’янської громади: від мала до велика, збиралися по своїх мікрорайонах разом з головами РК ОСН* та ОСББ* для святкування Масниці. Громада зустріла весну радісно та весело, не забуваючи про давні народні звичаї і традиції.

У рамках святкових заходів, у парку Шевченка (м-н Артемівка), відзначили 205 річницю з Дня народження талановитого українського поета, художника, прозаїка і етнографа - Тараса Григоровича Шевченка. Учні Мереф'янського ліцею ім. В.П. Мірошниченка декламували вірші, в яких йшлося про долю поета, після чого Мереф'янський міський голова Веніамін Сітов та начальник відділу освіти культури та спорту Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека, поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка. 

По кожному мікрорайоні відбулися концерти та змагання. Під час заходів зі словами привітань до присутніх зверталися: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, секретар міської ради Тетяна Дядченко, начальник відділу освіти культури та спорту Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека. Вони бажали кожному присутньому та їх сім’ям миру, добра, здоров’я та злагоди.

Українські пісні, які виконував вокальний ансамбль «Водограй» (кер. А. Рождественська), підіймали настрій оточуючих, дівчата зі зразкового хореографічного колективу «Dance World» (кер. М.Слюсар) та дівочий вокальний ансамбль «Світанок», пропонували мешканцям чимало розваг. Тому дітлахи з великим бажанням долучалися до участі у конкурсах, а переможці отримували призи. По деяких мікрорайонах мешканці мали змогу проявити свою силу в змаганнях з гирьового спорту. Його проводив Чемпіон світу,Чемпіон України з гирьового спорту, спеціаліст фізичної культури та спорту - Андрій Калашник. Взагалі, кожен мешканець громади мав змогу знайти собі заняття та розваги за інтересами. А їх було чимало: ігри, обряди, святкові конкурси, частування та концертна програма.

Опісля завершення концертної програми провели обряд спалювання опудала. При цьому всі учасники свята, дружно взявшись за руки, водили хоровод навколо вогнища. 

Загалом святкове дійство у громаді видалось веселим та по-особливому незабутнім для кожного. Активних мешканців, які долучалися до організації свята, було нагороджено подяками.


*РК ОСН – районні комітети органів самоорганізації населення

*ОСББ – об’єднання співвласників багатоквартирних будинків

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень