A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Зустріч з підприємцями громади

Дата: 21.03.2019 16:40
Кількість переглядів: 1630

20 березня у приміщенні кіноцентру «Спутник» відбулась зустріч Мереф’янського міського голови Веніаміна Сітова, фахівців відділу благоустрою і відділу соціально-економічного розвитку та бюджету Виконавчого комітету з підприємцями громади.

На зустрічі йшлося про те, що згідно «Правил благоустрою території населених пунктів Мереф'янської територіальної громади» (далі – Правила благоустрою), підприємства, установи, організації та суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані забезпечувати благоустрій на ділянках своєї підприємницької діяльності та прилеглих до них територіях. Під час весняних толок треба навести лад на вищезазначених територіях та постійно утримувати їх у належному стані. До тих, хто порушуватиме «Правила благоустрою» буде складено  та застосовано адміністративні протоколи.

Веніамін Сітов також висловив велику подяку усім підприємцям, котрі протягом цілого року тримають у чистоті території своєї діяльності.

Весняні толоки також повинні бути проведені по всім мікрорайонам громади.

Додамо, що згідно «Правил благоустрою» громадяни також повинні утримувати в належному стані закріплені за ними території, які належать їм на праві власності або користуванні та закріплені за ними в установленому порядку. Начальник відділу благоустрою Петро Хихля, зазначив, що на будь-які ініціативи з боку громадян щодо благоустрою території, буде надано всебічну підтримку та допомогу.

Крім того, Орленко Наталія, інспектор праці відділу соціально-економічного розвитку та бюджету повідомила присутнім, що фахівцями Виконавчого комітету, згідно частини третьої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на виконання постанови Кабінета Міністрів України №295 від 26.04.2017р. «Щодо деяких питань реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України», постійно проводиться аналіз господарської діяльності фізичних-осіб підприємців, юридичних осіб та перерахувань податків до місцевого бюджету.

На сьогодні не поодинокі випадки, коли роботодавці не укладають, а наймані працівники не наполягають на укладенні трудових договорів. Використання «тіньової» зайнятості призводить до позбавлення роботодавця права вимагати виконання роботи належним чином. Оскільки не оформлення належним чином трудових відносин з найманими працівниками є порушенням законодавства про працю, то згідно ст..41 Кодексу про адміністративні правопорушення України передбачено адміністративну відповідальність за такі дії роботодавця.

Небезпека «тіньової» заробітної плати, полягає у тому, що не маючи достатню кількість років страхового стажу  громадяни ризикують втратити право на отримання пенсії.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень