A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

22 Березня — Міжнародний день води

Дата: 22.03.2019 09:48
Кількість переглядів: 1508

Вода є джерелом життя на Землі, тому її раціональне використання та збереження відіграють особливу роль для нашої планети.

Всесвітній день води (WorldWaterDay) відзначається щороку 22 березня. Уперше ідея його проведення прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Відтоді Всесвітній день води святкується щорічно під новим гаслом, яке закликає вирішувати нагальні проблеми, пов’язані з водою.

Цей день покликаний привернути увагу світової спільноти до нагальних проблем охорони води, раціонального використання водних ресурсів, як передумови продуктивної економіки і соціального добробуту людей.

Тема свята цього року звучить як «Вода та сталий розвиток», і звертає увагу на те, як саме вода впливає на всі аспекти життя для створення майбутнього.

Зараз на земній кулі проживає близько 7 мільярдів людей, з них більше 15% не мають прямого доступу до питної води. 

Наша планета багата на водні ресурси, однак майже вся вода Землі солона. Менше ніж 3% світового запасу — прісна вода, і лише половина від цих 3% є доступною. Але й вона нерівномірно розподілена. Перетворення солоної води у прісну можливе: здійснюється за рахунок додавання певних хімікатів, але це процедура не з дешевих, і варта застосування лише у надзвичайних обставинах, як запевняють вчені.

Вода —  вичерпний ресурс. Ми ніколи не матимемо її більше, ніж маємо сьогодні. Можливо, вперше за всю історію людства світовий попит скоро перевищить наявний резерв, тому так важливо виховувати культуру бережливого ставлення до води.

Тож давайте  разом збережемо нашу планету блакитною — з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами! Лише таким чином ми забезпечимо чисте, здорове, квітуче і натхненне майбутнє, бо де є чиста вода, там є життя!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень