A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

А після нас лишаються слова, що переходять у безмірну вічність.

Дата: 25.03.2019 13:34
Кількість переглядів: 714

Так називався вечір поезії, присвячений творчості Ніни Виноградської, який днями відбувся в Мереф’янській міській бібліотеці.

На ньому були присутні друзі поетеси, представники Жіночої ради, клубу «Між нами жінками», активні громадяни та любителі її творчості.

Ніна Виноградська – член Національної спілки письменників з 2006 р, заслужений діяч мистецтв України, голова Харківського обласного відділення Конгресу української інтелігенції, авторка і ведуча передачі «Поетичний зорепад» на радіо «Слобожанщина». У її творчому доробку багато поетичних книжок.

Основна тема творчості Виноградської - громадсько-патріотична лірика. Її віршам притаманні щирість, поєднання особистого та громадянського, гостре відчуття сучасності, любов до України. Тож і не дивно, що про рідний край звучало так багато під час зустрічі. Також Ніна Виноградська ділилася спогадами про матусю та життя, розповідала історії написання віршів. Нещодавно вийшла її нова збірка поезії, присвячена воїнам АТО «Обпалені крила янгола».

Під час вечора вихованці дитячої музичної школи театрального класу (кер. В. Ковтун) професійно декламували вірші поетеси. Цим вони її розчулили до сліз. За словами Ніни Виноградської багато акторів читали її вірші, але особливо приємно бачити як в маленьких дітках проростають ці вічні істини. Бо діти та онуки - це наше продовження, вони – це ми, але через певний час. 

Вразила поетесу також і українська лялька, яку народна майстриня Ольга Дорошенко виготовила спеціально для неї.

Наприкінці зустрічі депутат Харківської районної ради, голова Жіночої ради міста Раїса Угненко, подарувала Ніні Виноградській квіти та подякувала за чудові вірші, в яких кожна присутня жінка відчула себе.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень